Skoči na vsebino

Amortizerji

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

..pomoje je spustil zadnji levi, bo potrebno ?e malo pogledati ampak sedaj....menjati je tako ali tako potrebno zadnja 2, ne samo enega a ne. Ima kdo kak?ne dobre izku?nje s kak?nimi??Monroe poznam, sam vem da je ve? modelov, ostale znamke mi niti niso znane, razen kak?ne ?portne kar pa ne pride v po?tev..... Je kdo ?e menjal?kaj priporo?ate?kje ste nabavili?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ma sej zato...mah ?e bo mela tud leva malenkost lufta bom menjal....da ne bom ?ez 2 mesca spet na optiki. ?e prej?n tedn sm jo delu, ker smo menjal prednje roke, smo prvo mislil da so bli krivi silent bloki, kateri so bili prav tako slabi (?koda da nisem ?el takoj na avtocesto pa v kak?en ovinek, tko da sem ?ele v soboto videl da ni ok, po mestu se ni? ni ?utili),...in dons pa...zadnje kolo luft, smo ?li ?ele potem pogledat ko je bil test amortizerjev narejen.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

• 3 tedne kasneje...

Evole avto dost bol?...ampak ?e vedno ga jebejo kanali...znoru bom. V ovinkih je ok, na mostovih je ok...samo luknasta cesta ga zjebe. Noben nima pojma kaj bi lahko blo...je lahko krivo kaj v zvezi s fedri??da bi avto zamaknilo. Se bojim da ?e ne bom zrihtal, da spet ne bodo ?le tele gumice in roke ipd.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Evole avto dost bol?...ampak ?e vedno ga jebejo kanali...znoru bom. V ovinkih je ok, na mostovih je ok...samo luknasta cesta ga zjebe. Noben nima pojma kaj bi lahko blo...je lahko krivo kaj v zvezi s fedri??da bi avto zamaknilo. Se bojim da ?e ne bom zrihtal, da spet ne bodo ?le tele gumice in roke ipd.

pa kaj pravzaprav se dogaja sramezljiv

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Avto lepo peljem....in kak?ne so ceste ve?, npr. desni pas Celov?ke, potem tukaj pri meni Clevelandska (pa? udrt asfalt, mal robovi kanalov ven gledajo ipd.), no in z avtom zapeljem ?ez, in mi zadnji del avta potisne v levo - kot da mal po?epne in v zamik v levo, in tako nazaj v normalno stanje), tak debilen in beden ob?utek, zdej si pa predstavlji 5 kanalov zaporedoma oz. kolesnice. Zato mogo?e pravim da bi bilo kej s fedri narobe, ?eprav bi se potem verjetno prej na amortizerjih to poznalo. Se v nedeljo popoldne lahko zapeljeva kej (grem jutr v Pore? in ?al ne s svojim avtom) tko da bo? vidu kako zgleda. Upam da ni kej s premo narobe ?eprav avto itak ni bil razbit oz. da bi kam fajn udaril, na robnik ?e grem, grem pa 1 km/h.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Avto lepo peljem....in kak?ne so ceste ve?, npr. desni pas Celov?ke, potem tukaj pri meni Clevelandska (pa? udrt asfalt, mal robovi kanalov ven gledajo ipd.), no in z avtom zapeljem ?ez, in mi zadnji del avta potisne v levo - kot da mal po?epne in v zamik v levo, in tako nazaj v normalno stanje), tak debilen in beden ob?utek, zdej si pa predstavlji 5 kanalov zaporedoma oz. kolesnice. Zato mogo?e pravim da bi bilo kej s fedri narobe, ?eprav bi se potem verjetno prej na amortizerjih to poznalo. Se v nedeljo popoldne lahko zapeljeva kej (grem jutr v Pore? in ?al ne s svojim avtom) tko da bo? vidu kako zgleda. Upam da ni kej s premo narobe ?eprav avto itak ni bil razbit oz. da bi kam fajn udaril, na robnik ?e grem, grem pa 1 km/h.

se pravi ?e zapelje? ?ez tire potem ga malo zadrifta? :)

kako pa je s zadnimi premzami? (?e je ?e vse s amortizerji ipd.ok?

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

se pravi ?e zapelje? ?ez tire potem ga malo zadrifta? :)

kako pa je s zadnimi premzami? (?e je ?e vse s amortizerji ipd.ok?

tako nekako ja, tudi ?ez tire...?eprav zdej je res full bol? ker so zamenjane zadnje ravne roke in ?e ne vem al se re?e zadnje roke al ne vem kako, na konc so take pu?e, kar ogromna zadeva, gre na vsako kolo posebej....ampak stvar ?e ni tak?na kot bi morala biti tako da je problem o?itno nekje drugje. Premzami? Amortizerji so ok, sem jih dal stestirat in mam sprintan graf ipd., vse v mejah normale.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Dunlop SportMaxx TT, lani je bilo BP, samo mislim da ti zaradi gume nebi smelo avta zamakniti ko gre? ?ez luknje,kanale. Ta teden gre avto spet do mehanika, da se tole po?tima. Nekje mora biti en luft oz. kak?en feder zani?, ?eprav potem bi verjetno kaj ?kripalo.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ugibam, da me ne bo? za besedo dr?al. :P

Imel si napako na podvozju, kar je lahko potegnilo za sabo napa?no obrabo gum oziroma nepravilno obrabljenost.

Zdej je podvozje popravljeno in zaradi nepravilno obrabljenih gum se lahko dogaja tudi to kar opisuje? in to ravno takrat, ko recimo ena od gum bolj "zagrabi" podlago kot druga, ki v tistem trenutku zdrsne. Razlika je lahko zelo ob?utna.

recimo tako oziroma bistveno bolj zaznavno kot takrat, ko uporablja? asimetri?ne gume, kjer ima? v?asih ob?utek, v to?no takih situacijah, ki jih omenja?, da zgleda kot bi avto odsko?il v levo ali desno.

Ne vem, ?e ima? zimake na svojih feltnah bi jaz poskusil zamenjat pa sprobat situacije, ki jih opisuje? kot kriti?ne. Lahko pa zamenja? samo polo?aje koles (prve nazaj in zadnje naprej), da vidi? ali je kaj razlike, predno spet razstavi? pol podvozja in ima? nove nepotrebne stro?ke.

?e 1x, ne re?em da je to 100% to ampak je pa neka od mo?nosti.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Hmmm....napake na gumah ni bilo....je pa ena zadeva, letos sem menjal prednje z zadnjimi....in kot se je izkazalo so bili spredaj silent bloki zani? in so sedaj menjani. Z zimskimi je bilo malo malo problema, ker takrat se je po?asi za?elo (nekje marca) in sem rekel da bom dal tako ali tako letne gor in potem je bilo ?e huje....je pa res ob?utek tak kot pri aquaplaningu...ko prileti? v lu?o in ti avto zamakne ter poravna...bom pa gume spet premenjal ja pa da vidmo.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Kak?ni so Monroe plinski amortizerji?

Dobim prednje po 72 eur komad, zadnje pa po 40 eur komad, pomoje bom sam zadnje vzel.

sam sem 1x govoril z nekom ki mi je reku da ni nekega bistvenega pomena ?e ima? plinske,da za na?e potrebe oljni prekleto dobro opravljajo svojo funkcijo,pa ?e ve?je napake dopu??ajo v smislu okvare! ?e plinski ni 100% ne bo delal.

Ni neke ra?unice pomoje.

attachmentzbg1.gif

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ma na te dobim popust in tak?no ceno, zato bi jih vzel....samo glede na znesek in kje je bila te?ava pri avtu bi najraje samo zadnje. ?eprav potem bi bili prednji oljni zadnji plinski...tutti fruti makina.

Uro?, kaj pravi? na Brembo plo??ice? dobim po dobri ceni.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.