Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hrošči ... :P

image.png

• Všeč 2
  • Haha 3
  • Ljubim 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Pa so carji nadgradili še z zlato v ekipni. Sem mislil, da bo težka pa da bo preveč praznovanja za Timijevo zlato, pa so danes vsi štirje nastopili kot, da hočejo požret nasprotnike.

• Všeč 3
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano
WWW.RTVSLO.SI

Penina slovenskih svetovnih prvakov je pripravljena na selitev. Timi Zajc, nekoč veliki talent slovenskih skokov, je v Planici zablestel v polnem sijaju in se okitil z zlato snežinko.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

Dobro, da Prevcev ni bilo... 

Pa res. A je blo to zdej prvič, da ni blo enega Prevca v ekipi?

Napisano

Tole so pa slikice od danes popoldan na Ponikvi kjer že cvetijo Velikonočnice.... 😊

IMG_20230304_163048.jpg

IMG_20230304_163108.jpg

IMG_20230304_162329.jpg

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano

Ja, "tuljote" in "švabe" skrbi predvsem domača avtomobilska industrija, nič drugega.

Poleg tega, da so zaspali z elektrifikacijo - ker so jo podcenjevali, državi skrbi tudi to, da bo potem cel kup presežne delovne sile. Za sestavit električni avto - po metodi Lego kock - namreč rabiš precej manj delavcev ...

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Napisano (urejeno)

Bomo videli, kam se bo zadeva zapeljala.

Popravljeno od MazdaBoy

Napisano
pred 3 urami je dvorjan napisal:

Ja, "tuljote" in "švabe" skrbi predvsem domača avtomobilska industrija, nič drugega.

Poleg tega, da so zaspali z elektrifikacijo - ker so jo podcenjevali, državi skrbi tudi to, da bo potem cel kup presežne delovne sile. Za sestavit električni avto - po metodi Lego kock - namreč rabiš precej manj delavcev ...

Saj če jih to ne bi skrbelo, bi se lahko vprašali po zdravju. A ni tako? 

Napisano
pred 24 minutami je Slivka napisal:

Imam občutek, da v Sloveniji velikokrat to ni tako.

Mogoče se mi pa samo zdi...

... da naših odločevalcev ne skrbi in se tudi ne sprašujejo po zdravju 😂

Napisano
pred 15 urami je Boss napisal:

Se mi je utrip dvignil pa sem sam gledal video.

Norci 💪

Napisano

Verjemi, da je to kitajska laž, ker je računano po njihovem standardu. Z veliko baterijo avto te velikosti tehta vsaj 2500kg in če ti povem, da recimo pri VW e-Golfu z bistveno manjšo in lažjo baterijo ter seveda skupno težo je poraba ob normalnih pogojih okoli 20kWh/100km bo tale sračko z 140kWh naredil po sreči 700km. Mogoče 800, če se boš šel oviro na cesti. Saj ne rečem. To je veliko, ampak tudi baterija je ogromna in draga in je v tej zgodbi zgolj zato, da se hvalijo z dometom a v prodaji bosta večino 86 in 100kWh bateriji z dometom mogoče dobrih 400 do 500km.

Pa da tole napolneš rabiš na 22kW polnilnici cca 5 ur in na hitri polnilnici 50kW celi 2 uri. Doma na vtičnici pa dva dni.

33112_1.png

Napisano

Hm, to mi je pa dalo misliti. Mogoče pa celo nabavim kaj takega. Sploh tale s 140 kWh veliko baterijo. 

Malo skombiniram vožnje in grem vedno na obisk k tašči takrat, ko je prazna baterija in se tam priklopim...

• Haha 1
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Če dizelski avto porabi 6l/100 km, potem bo primerljiva poraba električnega:

6 x (11,90/0,83) x (0,21/0,88) = 6 x 3,42 = 20,5 kWh/100 km

@Boss je imel prav. 😃

image.png

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Prodam dobro ohranjena platišča Tomason TN7 19", ET40, 8.5J, razmak med vijaki 5x114,3.    Prodajam, ker so preširoka na Mazdi 3 ☹️    
    • Huh. Tu me šiješ. Prazno gre v embalažo.   Zbiram pa baterije (vozim v zbirni center), elektroniko oz. vse kar ima žico (v posebni keson v bližini), zdravila (lekarna ali zbirni center), vse kar je železnega (ko se nabere, zbirni center) in kar koli je keramike (zbirni center - gradbeni odpad), staro jedilno olje (zbirni center).   Samo taki kot ti in jaz, sva redka.   Da se vrnem, v Nemčiji mi niti ene flaše/pločevinke/plastenke ni avtomat zavrnil.
    • Sam zakaj bi mene tolkel po žepu? Ker sem zglede državljan in se ves čas trudim reciklirat. Še tolk sem "neumen", da celo deodorante in spreje vozim na odlagališče in čakam v vrsti, da jih lahko pravilno oddam, ker spadajo med nevarne odpadke. Kdo od forumašev še to počne?   Vsi vemo komu je to v interesu, da se uvede. Najbolj so "zagreti" proizvajalci pijač, ker je to za njih vsakič 20 centov direkt v žep, če se plastenka ne vrne oziroma pločevinka. S to zadnjo se bo veliko dogajalo, ker prazna težko obdrži obliko, stroj bo pa sprejemal samo nepoškodovan in vsaka deformacije bo zavrnila sprejem.   To so počenjali tudi hrčki, da so mašine bile nastavljene tako natančno, da vsaj 10-15% prinešenih piksen ni sprejelo zaradi malih udrtin. To je pač lopovluk, ker ravno proizvajalci pijač bi zdaj radi delali dobičke na kavciji nevrnjene embalaće. To je samo in zgolj biznis in vsi mi smo ovce, ki nas morajo odret.   Slovenija ima že danes sistem, ki poseka večino kavcijskih sistemov drugod v EU, zato uvajanje kavcijskega sploh ni smiselno, ker ne bomo uspeli zvečat trenutnega procenta recikliranja plastenk na tak način.   Sicer pa kot vedno "follow the money" pa boste videli kdo je zagret za tole. Sami pizdeki se spet zbirajo in lobirajo ter manejo roke, kako bodo služili na ovcah.   Necenzurirano.si - Bodo pri Kumru tujim pijačarjem dali večmilijonsko darilo, ki ga bomo plačali vsi? NECENZURIRANO.SI Ministrstvo za okolje, ki ga vodi Bojan Kumer, bi z uvedbo kavcijskega sistema za embalažo pijač dalo darilo proizvajalcem pijač v tuji lasti in...  
    • Smo imeli danes odlično druženje v gostilni Adam Ravbar. Fajn družba in pa nihče se ni napil, smo pa zelo dobro jedli ter ne prav veliko zapravili.
    • Odvisno kje je poškodba. Če je v vidnem polju direkt pred tabo pol menjat če pa je kje bolj nemoteče pa bo tu popravilo OK.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.