Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tule bo pa SLIVKA, kot predstavnik stroke lahko kaj povedal;

WWW.RTVSLO.SI

Na evropskem trgu se je domnevno razmahnilo trgovanje s ponarejenim medom iz slamnatih podjetij v Ukrajini oziroma brez nedvoumnega...

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Želeli ste, pojejte...

Če bi ljudje gledali, kaj dajo vase, bi 'naravna selekcija' vse to rešila. Tako pa ljudje gledajo, kaj je najcenejše. In Slovenski čebelarji propadajo, ker s ceno 14,50€ za kilogram ne morejo konkurirati Sparu, ki prodaja med po 6,10€ za kilogram.

Nepoznavalci pa rečejo samo 'med je med, tak ali drugačen' in nimajo pojma, kaj so pogoltnili. In velikokrat je mogoče boljše, da ne vedo, kaj so pogoltnili...

Pa ni samo pri medu tak trend, tudi drugod je enako. Ko bi ljudje vedeli, kaj vse je v hrenovkah... Ma, pustmo stat, pustmo stat...

Napisano

Malo hecni ti članki, nič ne piše kaj je potem notri v tem medu...

Zanimivo, pojavijo se ravno jeseni/pozimi, ko ljudje najbolj kupujejo med.

Imamo pa tudi mi doma 16 panjev in domači med. Ljudje so se končno navadili, da ni tekoč in da kristalizira.

Napisano
pred 41 minutami je etcho napisal:

Podobno je z deviškim olivnim oljem. Deviško je bilo samo kot sadež na drevesu...

Jaz sem prav danes kupil 5 l. deviškega olivnega olja od sodelavca. Edino njemu zaupam, drugo je kr neki. 

Napisano
pred 47 minutami je Slivka napisal:

Želeli ste, pojejte...

Če bi ljudje gledali, kaj dajo vase, bi 'naravna selekcija' vse to rešila. Tako pa ljudje gledajo, kaj je najcenejše. In Slovenski čebelarji propadajo, ker s ceno 14,50€ za kilogram ne morejo konkurirati Sparu, ki prodaja med po 6,10€ za kilogram.

Nepoznavalci pa rečejo samo 'med je med, tak ali drugačen' in nimajo pojma, kaj so pogoltnili. In velikokrat je mogoče boljše, da ne vedo, kaj so pogoltnili...

Pa ni samo pri medu tak trend, tudi drugod je enako. Ko bi ljudje vedeli, kaj vse je v hrenovkah... Ma, pustmo stat, pustmo stat...

Se nikoli nisem kupu med v trgovini, zmerej pri cebelarju in iskreno, rajs dam 15e za kilo medu, pa je kavliteten kot pa karkoli hocejo po trgovinah, pa je samo cukr notr.
Drugace pa, kot zanimivost, kar sem medu probov po tujini, edino za med iz Krete bi reku da je po kvaliteti na nasem nivoju, ostalo ... tko kt pravs, pustmo stat

Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Želeli ste, pojejte...

Kaj ga še nisi prodaw? 🤔

Napisano

Pri nas se v ustavljenih vozilih najdejo starejše osebe z zdravstvenimi težavami. 

V Ljubljani pa ustreljene...

WWW.24UR.COM

Policisti so bili obveščeni, da je na Poti za Brdom vozilo, ki ovira promet, v njem pa je najdena neodzivna oseba. Po prvih podatkih je ugotovljeno, da je moški umrl zaradi poškodb s strelnim orožjem. Identiteta umrle...

Napisano
pred 55 minutami je Bini napisal:

Kaj ga še nisi prodaw? 🤔

Ne, sem zmanjšal proizvodnjo in ga nimam več za prodajo. Samo še "za lastne potrebe":

- 50 do 55 kg za nas

- 10 kg za sestro

- 10 kg za ženino sestro

- 5 do 10 kg za darila "dobrotnikom"

To pa zato, ker je skoraj vsak, ki je prišel na dvorišče, najprej vprašal, koliko dam popusta, potem šele, koliko je sploh cena. In pa malo prevečkrat sem slišal stavek: "Ja, v Lidlu ga dobim pa za ... ... ..."

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.