Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 45 minutami je Slivka napisal:

Superb z 1,5 litrskim TSI?

Kje?

Smo 2025 in ne 2015. Takrat so bili z 1,4 

pred 1 uro je Alex napisal:

Dobro, so jo sedaj v zadnji izdaji malo nategnili. Prejšnje so bole pa samo raztegnjeni golfi. 

To da je golf octavia in superb pasat, ve že vsak čeh (razen tebe). 

pred 17 urami je sportman333 napisal:

Kdo kupi to trugo🤣

Jaz jo bom kupil. Ker nočem biti v sivem povprečju Slovencev, ki ne znajo kupit drugega kot gajbo od SUV-a. 

• Všeč 1
  • Ljubim 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 1 uro je etcho napisal:

Ni limo, je coupe. Kot recimo:

image.png

image.png

Ja ne no... coupeji so dvovratni s trdo streho in poševnim zadkom. Mazda zgoraj je fastback, ker se poševno padajoči zadek od strehe dejansko konča  z robom navpičnega dela zadka. Tale Audi ima zadek tudi poševen do konca in je ravno tako FB.

Pri škodi pa se poševno spuščajoča zadnja šipa konča s skoraj vodoravno stopnico, ki daje limuzinski izgled, čeprav ni čisto limuzina. Ni pa FB kot tole na sliki, še manj pa Coupe.

Še celo prejšnja generacija M6 je bila bolj FB kot limo.

image.png

za primerjavo s 4 vratno klasično limuzino

image.png

Tako, da če gledamo te slike je Superb bljiže klasični uporabni limuzini kot pa tem FB-jem.

33112_1.png

Napisano
pred 24 minutami je Shrek napisal:

Ta je,  una na izboru bla pa karavan verzija... 

Sej veš, da izbor velja za vse karoserijske različice, so pa pač pripeljali karavana, lahko bi pa tudi 5-vratno. Tudi ko je Mazda 6 prve generacije zmagala je imela tri karoserijske različice in avto leta je bila kot Mazda 6 in ne kot Mazda 6 karavan.

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Superb z 1,5 litrskim TSI?

Kje?

Zajeta slika.PNG

Preveč AI uporabljaš in se zanašaš nanj. To ni za zadnji model Superba.

Motorji so

1.5TSI mHEV s 150KM

2.0TSI s 204KM

2.0TSI s 265KM  (tole je bila moja želja)

pa dva 2.0 TDI-ja s 150 in 193KM

33112_1.png

Napisano
pred 17 urami je Boss napisal:

A zato ker ni SUV? Oziroma ker gre za relativno minimalistično oblikovanje brez odvečnega kiča vsepovsod. Ja to ni avto za bahat se naokoli in kot žirafa gledat a te vsi vidijo. Men je recimo ravno to všeč, ker avta na kupujem, da se z njim važim naokoli in ta Škoda je dejansko to kar mi je všeč. Vse ima kar iščem... je limo, ima peta ogroma vrata, ogromen prtljažnik, paleto motorjev iz katerih lahko izbiraš, vso možno opremo, preizkušene motorje, je potovalnik in je udobnež, ki s pravim motorjem tudi pokaže zobe. Vse ima, edino kar nima so pa strešne sanke, kar je zame še dodaten plus...😜 zato je meni všeč.

Hja...

A nisi ti Proceeda gledal, ki z dizajn igra na emocije? Zdaj pa pljuvaš čez drzen dizajn.

Škode so vsa leta poskubljeni VW-ji.

Žal taka je filozofija koncerna. Če ne kupuješ vse opreme, ti je vseeno, ker pač ne želiš tistega kar ima VW.

Jaz pravim da so Škode brez dizajna. Nekaj podobnega kot VW-a, samo škatlasto. Za to, da sede čim večji množici.

Včeraj sem vozil službenega Golfa.

Podvozje na VW-jih je grozno. Daleč od Mazde, Forda, Alfe, Hyundai-ja. Pa pri Hyundai-u lahko rečem da sem 1 mesec vozil i20 s športnim. Seveda z i20n ne bom primerjal.

pred 14 urami je Boss napisal:

2.0TSI s 204KM

Kolegu pije v novem A5 karavanu preko 10L.

Samo za info 😉

Napisano

Generični avti za množice. Ampak brez vsake duše. (mislm avte)

• Všeč 3
  • Ljubim 1
Napisano

Kmalu bomo živeli to, kar je bila znanstvena fantastika v našem otroštvu...

N1INFO.SI

Ne bo vam več treba brskati po navigaciji. S svojim štirikolesnim ljubljenčkom se boste lahko kmalu pogovarjali.

Nekateri malo starejši se bodo gotovo še spomnili:

Ni bil ravno kot Chuck Norris, je bil pa blizu...

• Haha 1
  • Ljubim 1
Napisano

O tem je Boss pisal kak mesec ali 2 nazaj, da ima znance ali sorodnike, ki so veliko alkohola popili in potem težaveeee :(

Saj poznate "kmečko modrost", da otrok ni hotel  zaspat, pa mu je mati dala nekaj malega alkohola kot dodatek. No takšni so potem na dobri poti, da jim pa kasneje alkohol resno ZADIŠI.

VIZITA.SI

Nove raziskave razkrivajo presenetljive učinke rednega uživanja že majhnih količin alkohola na zdravje možganov.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Kmalu bomo živeli to, kar je bila znanstvena fantastika v našem otroštvu...

N1INFO.SI

Ne bo vam več treba brskati po navigaciji. S svojim štirikolesnim ljubljenčkom se boste lahko kmalu pogovarjali.

Nekateri malo starejši se bodo gotovo še spomnili:

Ni bil ravno kot Chuck Norris, je bil pa blizu...

Sj ... ce mas google auto, to lahko ze delas, se pogovarjas z googlom na telefonu, in ti najde kar hoces ...

Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

Hja...

A nisi ti Proceeda gledal, ki z dizajn igra na emocije? Zdaj pa pljuvaš čez drzen dizajn.

Žal taka je filozofija koncerna. Če ne kupuješ vse opreme, ti je vseeno, ker pač ne želiš tistega kar ima VW.

Jaz pravim da so Škode brez dizajna. Nekaj podobnega kot VW-a, samo škatlasto. Za to, da sede čim večji množici.

Podvozje na VW-jih je grozno. Daleč od Mazde, Forda, Alfe, Hyundai-ja. Pa pri Hyundai-u lahko rečem da sem 1 mesec vozil i20 s športnim. Seveda z i20n ne bom primerjal.

Kolegu pije v novem A5 karavanu preko 10L.

Samo za info 😉

Morte razumet, @Boss že malo slabše vidi in gleda samo višino pri avtih.... 😁 Ampak še ne ve, da bo njegov naslednji, naslednji avto ravno višji SUV pa še vesel ga bo... 😉

Napisano
pred 4 urami je Slivka napisal:

Ojej, kje si našel katalog za prejšnji model Superba?

Pogovarjamo se o novem oziroma aktualnem modelu, saj ne mislim star avto kupovat.

WWW.SKODA.SI

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je Z M A J napisal:

O tem je Boss pisal kak mesec ali 2 nazaj, da ima znance ali sorodnike, ki so veliko alkohola popili in potem težaveeee :(

Saj poznate "kmečko modrost", da otrok ni hotel  zaspat, pa mu je mati dala nekaj malega alkohola kot dodatek. No takšni so potem na dobri poti, da jim pa kasneje alkohol resno ZADIŠI.

VIZITA.SI

Nove raziskave razkrivajo presenetljive učinke rednega uživanja že majhnih količin alkohola na zdravje možganov.

Ni pravila. Eni so tudi brez alkohola brez možganov 

Napisano
pred 4 urami je Z M A J napisal:

VIZITA.SI

Za pivo se že dolgo ve, da vsebuje fitoestrogene, po domače, ženske spolne hoemone.

Da so v pivu res ženski spolni hormoni, je dikaz tudi, da ko ga dec spije preveč, se razneži in začne blebetat neumnosti.

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Ljubim 1

Napisano
pred 3 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Za pivo se že dolgo ve, da vsebuje fitoestrogene, po domače, ženske spolne hoemone.

Da so v pivu res ženski spolni hormoni, je dikaz tudi, da ko ga dec spije preveč, se razneži in začne blebetat neumnosti.

Pa joske mu rastejo ce redno pije

• Všeč 1
  • Haha 3
Napisano
pred 5 urami je godlike napisal:

Hja...

- sem, a mene je navduševal motor, da gre za avto in ne SUV, da ima ustrezno uporaben prtljažnik pa še vedno ne izgleda kot kinderjajček. Ja mogoče bi lahko bil še kakšen detajl manj, če ostanemo samo pri obliki. Ampak, še 1x - idealnega avta, ki bi mi bil 100% všeč pač ni zato pa vedno pride kakšen kompromis.

- davno je minil čas, ko je mogoče držalo, da so Škode oskubljeni VW-ji. Škoda ima natančno tako opremo kot VW in vso tehniko kot jo ima VW. Tko, da to ne drži

- Škoda ima dizajn, ki je lasten znamki in gre za evolucijo ter ne za revolucijo. Vseeno pa držijo v proizvodnji različice, ki so jih drugje opustili, kupci si jih pa še vedno želimo. Meni to veliko pomeni, da se upošteva želje kupcov ne pa da se jih sili v neke namišljene trende.

- Podvozje na moji prejšnji Mazdi 6 GTA je bilo tudi bistveno trše od tega na tej. Ja tista je bila veliko bolj gokart, tale je pa udobnejša. Zato imajo tudi pri VW-ju recimo možnost menjave vzmetenja za tršega oziroma celo adaptivnega. Ker enkrat si želiš mal dirkaškega vzdušja po srpentinah, drugič pa lagodnega udobja na AC-ju.

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Podvozje na moji prejšnji Mazdi 6 GTA je bilo tudi bistveno trše od tega na tej. Ja tista je bila veliko bolj gokart, tale je pa udobnejša. Zato imajo tudi pri VW-ju recimo možnost menjave vzmetenja za tršega oziroma celo adaptivnega. Ker enkrat si želiš mal dirkaškega vzdušja po srpentinah, drugič pa lagodnega udobja na AC-ju.

Nisi razumel.

Adaptivno v Passatu vozim občasno.

Nikakvo. Na normalno čudno plava. Na šport nabija a ne zbalansira tako dobro kot Fordovo ali Alfino športno.

Nabija pa skoraj kot i20n.

Ni poanta podovzja, da je trdo. Tisto se pozna na vožnji po meji mogočega. Ampak da zbalansira luknje, neravnine, .... pri različnih hitrostih, brez odvečnega nabijanja, zibanja ali skakanja.

Pred eno uro je Boss napisal:

- davno je minil čas, ko je mogoče držalo, da so Škode oskubljeni VW-ji. Škoda ima natančno tako opremo kot VW in vso tehniko kot jo ima VW. Tko, da to ne drži

Na zadnje, ko sem jaz spremljal. Superb ni smel imeti led-a, ko ga je Passat imel. To je bilo 2019.

100% še kaj podobnega velja zdaj.

2019 ni tak davno nazaj. Ali?

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

Na zadnje, ko sem jaz spremljal. Superb ni smel imeti led-a, ko ga je Passat imel. To je bilo 2019.

2019 ni tak davno nazaj. Ali?

Predsodki. Predsodki. Predsodki.

Eto leto 2019 ki ni tak davno nazaj.

Superb.jpg

Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Predsodki. Predsodki. Predsodki.

Eto leto 2019 ki ni tak davno nazaj.

Superb.jpg

E moj maček, si ti en lisjak.

Superb Typ 3V (2015 naprej), je dobil led z Face Liftom. In ja, ta je bil objavljen maja 2019.

WWW.SKODA-STORYBOARD.COM

› Innovative lighting technology used for the first time in a ŠKODA production model › New...

Kolega, ki je kupil Superba februarja 2019, ga ni mogel dobiti, samo xenon!

Passat B8 od 2015 naprej je pa ziher imel led. Nisem na novo preverjal.

Torej še 1x. 2015 so dali led v Passata v Superba pa ne. In pol imam jaz predsodke?

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Fak, kaj si bodo golobnjaki še izmislili. 

Pa da je bila prejšnja vlada represivna. 

https://www.regionalobala.si/novica/po-novem-bomo-morali-ponoci-ugasati-luci-drzava-bo-krsitelje-kaznovala-z-globami

Alex, pa ti se ves čas streljaš v koleno ... 😄 

image.png

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2007-01-4162

Napisano
pred 7 urami je godlike napisal:

Kaj recimo? :nevem:

Nikoli nisem bil preveč fen Škode, ampak verjemi, da tale Superb je resnično dober. Pejt ga iz firbca pogledat. Men je blo žal, da sem ga šel in zato sem bil en mesec kar malo zmeden in sem že skoraj tošl odprl. Že dolgo nisem imel tistega občutka, da tole bi pa prec imel. Ta močnega TSI-ja seveda, ampak časi so rahlo nepredvidljivi intole bi bil kar pošten požiralec bencina za katerega sam boh ve kolk bo cena čez dve leti.

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je godlike napisal:

Passat B8 od 2015 naprej je pa ziher imel led. Nisem na novo preverjal.

Mazda pa od 2012 in kaj to zdaj pomeni? :nevem:

VAG na splošno ni nikoli bil kej dost pionirja ampak je bil precej konzervativen pri novih tehnologijah. Recimo vsi so žli na common rail Dizle, VAG je vztrajal na stari pumpa šoba tehniki. Ampak to je filozofija koncerna kot celote. Se je pa to spremenilo fejst. VW opušča srednji in visoki srednji razred avtomobilov tako, da so se poslovili Arteoni, limo Passat medtem, ko šrecej stavijo v koncernu prav na Škodo, ker edino ta lahko konkurira z ustrezno ceno v tem razredu pa da ni čip plastik fantastik.

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Fak, kaj si bodo golobnjaki še izmislili. 

Pa da je bila prejšnja vlada represivna. 

https://www.regionalobala.si/novica/po-novem-bomo-morali-ponoci-ugasati-luci-drzava-bo-krsitelje-kaznovala-z-globami

Men je pa to odlična ideja. Recimo že moj sosed ima v sosednji stavbi neke najemnike, ki jih očitno boli kurac ter imajo na hodnilu prižgano luč svetilnosti vsaj 100W starih žarnic. In to gori celo noč na oknu brez zaves, da imam v spalnici avetlo kot podnevi. Pozimi gre, dam rolete dol, poleti pa je fejst moteče. Prošnje pač ne zaležejo ne najemnikom ne najemodajalcu naj ugačajo čez noč mogoče bodo pa zagrožene kazni naredile red.

Pa to je samo moj osebni primer, takih neumnih osvetlitev je ogromno v LJ pa res ni treba da nabijajo celo noč. Pa ne gre tolk za šparanje ampak res je moteče, da vse povsod so v LJ fasade osvetljene z fucking reklamami in drugo kičasto šaro. Te stvari ponoč res ne rabijo goret. Edino obcestne svetilke se mi zdijo, da bi morale ostat ampak bit ustrezno prilagojene, da svetijo samo navzdol.

Ostalo pa... upam, da čimprej.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Men je pa to odlična ideja. Recimo že moj sosed ima v sosednji stavbi neke najemnike, ki jih očitno boli kurac ter imajo na hodnilu prižgano luč svetilnosti vsaj 100W starih žarnic. In to gori celo noč na oknu brez zaves, da imam v spalnici avetlo kot podnevi. Pozimi gre, dam rolete dol, poleti pa je fejst moteče. Prošnje pač ne zaležejo ne najemnikom ne najemodajalcu naj ugačajo čez noč mogoče bodo pa zagrožene kazni naredile red.   Pa to je samo moj osebni primer, takih neumnih osvetlitev je ogromno v LJ pa res ni treba da nabijajo celo noč. Pa ne gre tolk za šparanje ampak res je moteče, da vse povsod so v LJ fasade osvetljene z fucking reklamami in drugo kičasto šaro. Te stvari ponoč res ne rabijo goret. Edino obcestne svetilke se mi zdijo, da bi morale ostat ampak bit ustrezno prilagojene, da svetijo samo navzdol.   Ostalo pa... upam, da čimprej.
    • Sem šel en off road🤪 z mojim cx-5 😁, drugič pokličem še @Slivka, da greva po njegovem terenu🤠
    • Mazda pa od 2012 in kaj to zdaj pomeni?   VAG na splošno ni nikoli bil kej dost pionirja ampak je bil precej konzervativen pri novih tehnologijah. Recimo vsi so žli na common rail Dizle, VAG je vztrajal na stari pumpa šoba tehniki. Ampak to je filozofija koncerna kot celote. Se je pa to spremenilo fejst. VW opušča srednji in visoki srednji razred avtomobilov tako, da so se poslovili Arteoni, limo Passat medtem, ko šrecej stavijo v koncernu prav na Škodo, ker edino ta lahko konkurira z ustrezno ceno v tem razredu pa da ni čip plastik fantastik.
    • Kaj recimo?   Nikoli nisem bil preveč fen Škode, ampak verjemi, da tale Superb je resnično dober. Pejt ga iz firbca pogledat. Men je blo žal, da sem ga šel in zato sem bil en mesec kar malo zmeden in sem že skoraj tošl odprl. Že dolgo nisem imel tistega občutka, da tole bi pa prec imel. Ta močnega TSI-ja seveda, ampak časi so rahlo nepredvidljivi intole bi bil kar pošten požiralec bencina za katerega sam boh ve kolk bo cena čez dve leti.    
    • Pa vz5 motor pa je hud stroj😉
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.