Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 48 minutami je jures napisal:

Ja tako sem tudi jaz zaključil, lastnik SE bi imel povračilo v obliki res zastonj polnjenja EV (moja ideja je da direktno porabljas presezek s subvencioniranim pretvornikom - mokre sanje) ampak brez investicije ni 'zelenega sveta', ker pa je to več ali manj samo biznis smo kjer smo

Sem imel ta motor v CX-7, dober samo lakom lačen.......še posebej s težkim cx7, 10 je bila utopija če maš otroke v vrtcu, sestanke v mestu itd, 12 normalno, če si hotel čustva iz motorja pa 14.Uuuuuu saj res a ni bil ta moj cx7 povod za poraba izziv, do kaalmana smo šli. Boss ga je spravil na 8 al 9 ....zlati časi

V 3- ki je pil par litrov manj ob normalni vožnji. Ampak si vsaj vedel, zakaj pije. 

Pri nekaterih motorjih pa ne veš zakaj pijejo toliko. 

Napisano
pred 10 urami je jures napisal:

Boss ga je spravil na 8 al 9 ....zlati časi

9 je blo če se ne motim. To je bil prolog pred prvim uradnim poraba izzivom. Pa še stava je bila za tiste, ki ne vedo in sicer, če mi rata pod 9,5 plača gorivo @jures, če ne pa jaz. Pa seveda se je šlo na AC in vožnja v okviru omejitev. V glavnem @jures je poravnal gorivo od LJ do MS in nazaj.

33112_1.png

Napisano

Pazi ta stavek:

image.png

Mora bit pa dolg kabel in hiter avto, da v petih minutah prevozi 470 km. 😁

• Haha 3
  • Začuden 1
Napisano

A zdej bojo na polnilnicah gorel, ne več na cesti? 😈

Napisano
pred 4 minutami je samSimon napisal:

A zdej bojo na polnilnicah gorel, ne več na cesti? 😈

Pa volk sit in koza cela, ko bo vse komplet zgorelo😆

N7rRRL1.jpg

Napisano
WWW.AVTOMANIJA.COM

Nissan morda načrtuje vrnitev že pozabljenega imena modela Primera.

Upam, da bo vsaj avto in ne mikrovalovka.

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je etcho napisal:

Pazi ta stavek:

image.png

Mora bit pa dolg kabel in hiter avto, da v petih minutah prevozi 470 km. 😁

Kot piše P = 1 MW, pa je to ljudem jasno kaj to pomeni? Da še preverimo: torej recimo poraba 20 kWh / 100 km pomeni cca. 100 kWh energije v petih minutah. Moč polnjenja je 1,2 MW. Bravo...

Popravljeno od Agerg
Napisano

Polnilnica bo pa na dvorišču NEK al pa TEŠ.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Sunita Williams in Barry Wilmore, astronavta, ki sta občičala v vesolju, naj bi ob 22:45 pristala nekje pri Floridi. 

Popravljeno od Slivka
Napisano
pred 4 urami je Agerg napisal:

Kot piše P = 1 MW, pa je to ljudem jasno kaj to pomeni? Da še preverimo: torej recimo poraba 20 kWh / 100 km pomeni cca. 100 kWh energije v petih minutah. Moč polnjenja je 1,2 MW. Bravo...

Točno tako (polnilnica 1,2MW, kitajski članek 1MW, mogoče manjši EVkitajci manjša poraba, enako pet minut); pri nas pa se npr. trenutno pogovarjamo o hitrih 22kW, nekje se zasledil super hitre do 240kW=0,24 MW). Folk si verjetno ne predstavlja, da če hočemo doseči ca. enako kot imamo sedaj z bencinci/dizli (prideš in v petih minutah enostavno natankaš/napolniš, ne pa da moraš iti vmes spat, ali v vrsto za dva dni), da bo potrebno zgraditi še par jedrskih elektrarn samo v Slo, ne samo drugi blok 😁:punk:

Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Polnilnica bo pa na dvorišču NEK al pa TEŠ.

Na dvorišču hidroelektrarne Moste - 13 MW - bi lahko imeli polnilnico z 10 polnilnimi mesti. Ampak bi cela hidroelektrarna delala samo za teh 10 avtomobilov.

V času naraščanja porabe in vzporedno padanja razpoložljivih proizvodnih kapacitet prihajajočih EV-je enostavno ni kam priključit. Ampak to ni prav nobena ovira za politike da nebi nategovali naiven folk.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano (urejeno)

Elektrarne bi še nekako naredili, lajtunge so po moje večji izziv, ker imamo kar imamo in bo težko in dolgotrajno da to zamenjamo ali pa nadgradimo.

Popravljeno od Agerg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.