Pozdravljeni. Kupil sem lepo ohranjeno Mazdo 6, 2011, 2.0 bencinarja. Ima 233.000 km, vožena večino po AC. Vse je BP razen sklopka je trda in v vzratno prestavo gre težko. Mehanik je rekel, da sklopka še ni za menjat. Zdej me pa zanimajo morebitne izkušnje. Je lahko še kak drug razlog razen strošene sklopke?
Hvala.
Pozdravljeni. Kupil sem lepo ohranjeno Mazdo 6, 2011, 2.0 bencinarja. Ima 233.000 km, vožena večino po AC. Vse je BP razen sklopka je trda in v vzratno prestavo gre težko. Mehanik je rekel, da sklopka še ni za menjat. Zdej me pa zanimajo morebitne izkušnje. Je lahko še kak drug razlog razen strošene sklopke?
Hvala.
Dokazano: ABS zmanjsa zavorno samo v enem primeru - na ravnem zaviranju na suhi cesti (mocno zmanjsa), ker je takrat trenje med gumo in cesto vecje od trenja med 'drsenjem' blokirane gume
V vseh ostalih primerih pa jo podaljsa. Na ledu, pesku, snegu, mokri cesti, kot tudi na suhi v primeru krmarjenja med zaviranjem, saj se trenje zmanjsa med gumo in cesto med krmarjenje.
Mas ogromno teh testov.
V snegu pravilom ne izklopis samo abs ampak tud tcs, ce hoces kam priti
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.