Skoči na vsebino

Tole je pa kr smeh

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• Odgovori 14,9k
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Saj ne vem, kam naj napišem, ma mogoče še najbolj paše sem...

Se pogovarjata žena in hčerka - nista opazili, da sem blizu in da ju slišim. In žena reče hčerki:

- "Pazi, ko boš izbirala moža. Glej, tvoj oče zna popraviti vse: avto, elektriko, vodovod, zna menjat pipe, popravit pohištvo, brusit nože, ... Torej, če boš izbrala takega, kot je tvoj oče, pri hiši nikoli ne boste imeli nič novega..."

• Haha 6
  • Začuden 2
  • Žalosten 1
Napisano
pred 21 urami je Slivka napisal:

Zakaj se lastniki Fordov ne pozdravljajo na cesti?

Ker ne moreš mahati z Gedorami v rokah...

Ne ne, na cesti se ne pozdravljajo zato, ker se itak pogosto na servisu vidijo ;)

• Všeč 1
  • Haha 1

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

Vidim, da vas je na forumu kar nekaj kolesarjev (da ne bomo samo o avtih😁) in ker je imel Chuck Norris pred kratkim rojstni dan (85.), še malo njemu v čast, da se mu ne bomo zamerili.

Ena kolesarska:

Chuck Norris je nekoč zmagal na dirki Tour de France - s sobnim kolesom.

In če koga zanima, ne vem če je še naprodaj:

OLD.DELO.SI

Slovenec prodaja bivši avto Chucka Norrisa

• Všeč 1
  • Haha 2
  • Zmeden 1
  • Ljubim 1
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Ko me vprašajo, koliko sem star...

Zajeta slika.PNG

Par desetletij nazaj sem tega toliko namestil, da sem točno to kodo vedel na pamet :)

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
pred 9 minutami je x-layer napisal:

Par desetletij nazaj sem tega toliko namestil, da sem točno to kodo vedel na pamet :)

Nisi edini :P 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Ko me vprašajo, koliko sem star...

Zajeta slika.PNG

Pa nisem mislil da sem jaz tako star, ampak jaz sem nalagal še Windows 3.1 ki je bil na treh disketah 🤨

Nekaj takšnega - za tiste mlade ki ne vedo kaj je disketa 😁

scan%201.jpg

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Napisano

Sam sem malenkost kasneje začel... 3.11 so bili moji prvi Windows :P

32888_1.png

Napisano
pred 56 minutami je jstdoma napisal:

Pa nisem mislil da sem jaz tako star, ampak jaz sem nalagal še Windows 3.1 ki je bil na treh disketah 🤨

Nekaj takšnega - za tiste mlade ki ne vedo kaj je disketa 😁

scan%201.jpg

Kaj pa tavelike 5,25" diskete? :D

image.png

image.png

Pa ko je pri instalaciji Office-a po ene pol urce crknila instalacija pri 12. disketi :D

image.png

• Všeč 1
  • Haha 2

lp

Thomas

image.png

Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Pako je pri instalaciji Office-a po ene pol urce crknila instalacija pri 12. disketi :D

image.png

SSKJ je tudi imel 11 disket. Pa sem bil na namestitvi v Ormožu (pokojna Tovarna sladkorja). Po starih cestah je bila do tja cela večnost, potem pa crknila 11. disketa 🙂 
Ampak - izkušnje - imel sem kopijo s seboj. Drugi ampak - ko ima hudič mlade. Tudi tam je crknila 11. disketa. Res smola na kvadrat. Ker smo kupovali kakovostne diskete in da se ti to naredi v istem dnevu, precej daleč in na isti disketi. No, to so bili po svoje romantični časi. 

Napisano

Prejšnič ste merili ku*ce s starimi telefoni, danes z disketami...da ni tale forum mal prenapredna tehnologija za vas? 😂

• Všeč 1
  • Haha 7
  • Začuden 1

Podpis.png

Napisano
pred 22 minutami je sportman333 napisal:

za zanimivost bi lahko admin preračunal koliko majhnih ali velikih disket zaseda forum :)

Ni problema :D ...

Forum skupaj z bazo, logi,... in vsem, kar je potrebno za obratovanje ... je 55,6 GB 

image.png

Za to bi potrebovali 20.478 tamalih (3,5") disket :P 

image.png

oz. kar 49.179 tavelikih (5,25") disket :P 

image.png

CDjev bi rabili 82, DVDjev pa 7 ... 

• Všeč 1
  • Haha 2
  • Začuden 1
  • Hvala 1

lp

Thomas

image.png

Napisano

image.png

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Jest napisal:

Forum skupaj z bazo, logi,... in vsem, kar je potrebno za obratovanje ... je 55,6 GB 

Koliko IBM perforiranih kartic bi rabili se pa nebi dalo zračunat?

Popravljeno od Mraušk Mčk

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 10 urami je Mraušk Mčk napisal:

Koliko IBM perforiranih kartic bi rabili se pa nebi dalo zračunat?

Približno dve samokolnici...

Napisano
pred 52 minutami je Slivka napisal:

Za moje pojme najboljša slika Diega Maradone. Sploh ne morem nehat gledat, čeprav se žena nekaj zmrduje...

Zajeta slika.PNG

Mal so mu glavo odrezal, ampak važno, da ima cele noge.... 😵‍💫🫣😉

Napisano
pred 14 urami je Jest napisal:

Ni problema :D ...

image.png

image.png

image.png

Samo tole nekaj ne štima, vsaj po mojem spominu ne... 3,5" diskete so imele kapaciteto 1,44 MB. 5,25" pa 1,2 MB. Takšne sem vsaj jaz poznal. Po mojem preračunu bi potem potreboval 39.538 3,5" disket (55,6 x 1024 / 1,44) oziroma 47,446 5,25" disket (55,6 x 1024 / 1,2) :P

32888_1.png

Napisano

Jaz sem šel na Kanarske otoke zaradi kanarčkov - pa sem hitro ugotovil, da je vse laž in da tam kanarčkov sploh ni.

Zdaj sem pa v dvomih, a je za odpotovat do Pivskega jezera - da ne bom spet razočaran...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Samokolnica tud plava...v kombinaciji z mešalcem in mazgo? 
    • Sem se spomnil slikat šele tik pred koncem. No, bolje pozno kot nikoli...      
    • Sam, da se dogaja....   
    • Sem napisal dolg komentar zraven slik,pa je očitno izbrisalo,al kaj...🙄   Ajd-še enkrat. Gre za ogled 2TDK 09.04. ki ga je organiziral SSSLO OO-Ljubljana za aktivne strojevodje (in nekaj bivših strojevodij v penziji...da smo popolnili avtobus). Moram se zahvaliti izjemno informativnem in strokovnem vodenju in razlagi samostojnega strokovnega sodelavca za viadukte g. Ljubo Žnidar-ja-res "stručko".👌   Moram omeniti meni tehnično najimpresivnejši viadukt Gabrovica,ki so ga "sestavili" z t.i. "narivanjem". Gre za 13 elementov posamezne teže 1700ton,ki so jih enega za drugim betonirali,napenjali,armirali itd...in "v breg" in "v ovinek" z hidravliko rinili na stebre. Absolutno nor tehnični detajl je pa "pogrešek" na koncu tega 416m dolgega viadukta-pogrešek je bil 3cm...na sredi loka pa 6cm😲...glede na dimenzije in tehnično zahtevnost-absolutno noro.  
    • Mislim,da je drugi steber (z Divaške smeri) na viaduktu Vinjan. Najgloblje sidranje v "vodnjak"...planiranih je bilo 35m,a so ugotovili,da še ni dovolj trdna podlaga,in šo šli še globlje na cca 39,5m...torej steber je skoraj 40m v vodnjaku preden "pokuka" na prosto. Gre za to,da če se površinske zemeljske mase kaj premaknejo,je okoli in okoli stebra min. 2m "zraka",da se ne nasloni na steber....seveda vse redni monitoring itd....ni to,da narediš,pol pa pozabiš... Brežina se trenutno odvodnjava,sidri itd...ne vem vsega,a baje ni tak problem,in da bodo "zrihtali",kot mora biti...   Tudi ena slika prej je ista lokacija...stojimo na servisnem pokrovu "vodnjaka".
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.