Skoči na vsebino

Računalništvo

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz imam Toshibo Satelite l675-122 3l staro pa se mi ob gledanju Youtuba ali podobno full pregreva in potem KLIK pa se izklopi. Fullll mi gre na k................ :evil:

Bi vedo kdo kaj je to? Le zanima me ker popravljati ne mislim in prenosnika tudi nikoli ve? ne bom kupil!

Napisano

ventilator nad procesorjem dela?

mogo?e je treba skozi zadnje re?e samo prah spihat in posesat...

?e pa ne dela ventilator, te pa se itak pregreva...

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

ventilator nad procesorjem dela?

mogo?e je treba skozi zadnje re?e samo prah spihat in posesat...

?e pa ne dela ventilator, te pa se itak pregreva...

Ma ventilator dela, piha, ga sli?im. Ampak potem pa za?ne tako fejst pihati da ne zmore ve? in pol klikne pa adijo.
Napisano

Ma ventilator dela, piha, ga sli?im. Ampak potem pa za?ne tako fejst pihati da ne zmore ve? in pol klikne pa adijo.

Spihaj prah s kompresorjem..ker je tok zabasan da ne more hladit vec...

www.trziskisladoled.si

Napisano

Spucat ventilator in termo pasto zamenjat na procesorju!

?e se ti ?e uga?a je ponavad kej tacga

Objavljena slika

Objavljena slika

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Napisano

Poskusi izklopiti UAC (User Access Control) oziroma ga daj na minimum. ?e to ne bo ?lo, ustvari nov uporabni?ki profil in poskusi tam.

Sem vse poizkusil, delovalo pa je samo z novim uporabni?kim ra?unom. Hvalaaa :cheers: Sem porabil veliko ?asa in klicanja za to.

Zakaj ne deluje na mojem prvotnem up. ra?unu, kje ti?i napaka, kje v registru?

Napisano

Se zgodi, da se profili pokvarijo in v takih primerih je navadno najbolje, da samo ustvari? novega ter nastavi? in prenese? vse potrebno iz prej?njega ter ga zbri?e?.

33112_1.png

Napisano

Objavljena slika

Objavljena slika

Sem ga kar posesal skozi re?e in je takoj za 50% bolj?e. Koliko ?kode naredim ?e ga sam odpiram in ali ga naj raje na kak servis nesem da mi to na 1,2,3 naredijo?
Napisano

Pa ti 1,2,3 kasirajo...ti samo od?raufi, pa s kompresorjem popihaj prah, odlomit se nima kej...?e se pa bo, bo? pa potem nosil na servis.

Podpis.png

Napisano

Sem ga kar posesal skozi re?e in je takoj za 50% bolj?e. Koliko ?kode naredim ?e ga sam odpiram in ali ga naj raje na kak servis nesem da mi to na 1,2,3 naredijo?

Pelji se do crpalke in spihaj s kompresojem..je 90 procentov boljse...

www.trziskisladoled.si

Napisano

Pa ne tolk komplicirat... navaden sesalec je dovolj dober. Zraven si pomagaj ?e s kak?no staro zobno krta?ko in vatiranimi pal?kami ter debelej?o slamco za sok (recimo tako kot jo talajo v McDonaldsu).

Aja, zdele jih je 90% dvignilo levo obrv in se vpra?alo zakaj hudi? pa bo rabil slamco. Slamco namontira? na konec cevi sesalca jo zalepi? s selotejpom, da na koncu vle?e samo skozi slamico in da? sesalec na minimum. S tisto slamco potem z lahkoto o?isti? tudi bolj nedostopne dele in seveda zaradi manj?ega premera je tudi podtlak in s tem srk skozi bistveno ve?ji kot ?e bi uporabil golo cev od sesalca.

33112_1.png

Napisano

Objavljena slika

Objavljena slika

S tem se praktićno sre?ujem tedensko, paonavdi pa ni samo to ampak ?e "?peh" ki brezveze obremenjuje processor in pl kuha kot nor.

Recimo moj prenosni asus z i7 processorjem kuha vedno, razen ?e je samo pri?gan, ?e recimo sao zakurblam acrobat Reader je ?e kuhna.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Pa ne tolk komplicirat... navaden sesalec je dovolj dober. Zraven si pomagaj ?e s kak?no staro zobno krta?ko in vatiranimi pal?kami ter debelej?o slamco za sok (recimo tako kot jo talajo v McDonaldsu).

Aja, zdele jih je 90% dvignilo levo obrv in se vpra?alo zakaj hudi? pa bo rabil slamco. Slamco namontira? na konec cevi sesalca jo zalepi? s selotejpom, da na koncu vle?e samo skozi slamico in da? sesalec na minimum. S tisto slamco potem z lahkoto o?isti? tudi bolj nedostopne dele in seveda zaradi manj?ega premera je tudi podtlak in s tem srk skozi bistveno ve?ji kot ?e bi uporabil golo cev od sesalca.

Word! Potrjujem na podlagi izkusenj...

Ker pa obstajajo tudi prenosniki, ki jih je tezko razdret, obicajno pomaga tudi prepihovanje s kompresorskim zrakom v razlicne smeri spodaj skozi reze (zrak brez vlaznosti!)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Ra?unalni?arji, dajte mi kak?no mnenje o Lenovo Thinkpad Yoga2Pro v kombinaciji z Onelink-om pro (se pravi ?e dva dodatna zunanja monitroja) ostaja kak?na alternativa temu? (mali notebook z tuchscreenom mo?nost tablice, potem pa docking z uporabo dveh ekranov za pisarno)

Tako sedaj sem jo naro?il. In ?ez mesec dni javim kako bo delala.

yoga

onelink pro

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Ka pa to rabis...enkrat na leto formatiraj pa bo :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Jest dam gor ponavadi kar Microsoft Security Essentials... Pri Windows 8 so recimo ze del sistema... pa Windows Defender... 

Problem se zna pojaviti edino, ce imas Windows XP, ker pri teh pa od marca dalje tile programi ne delujejo vec, ker se je M$ odlocil, da OS ne bo vec podprt... in da tudi njihovi programi, ki so napisani za ta OS ne bodo vec delovali ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Mam 7ko winse...... ah Jures...sej to je res najbolj pametna zadeva sam se mi res ne da tega po?et pa potem spet vse ?timat :)

Napisano

Mam 7ko winse...... ah Jures...sej to je res najbolj pametna zadeva sam se mi res ne da tega po?et pa potem spet vse ?timat :)

Microsoft Security Essentials >> http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5201

Windows Defender je pa tako ze vgrajen pri Windows 7 >> http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/features/windows-defender

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jest dam gor ponavadi kar Microsoft Security Essentials... Pri Windows 8 so recimo ze del sistema... pa Windows Defender...

Problem se zna pojaviti edino, ce imas Windows XP, ker pri teh pa od marca dalje tile programi ne delujejo vec, ker se je M$ odlocil, da OS ne bo vec podprt... in da tudi njihovi programi, ki so napisani za ta OS ne bodo vec delovali ...

Js delam isto, pa ni nobenih tezav.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Js delam isto, pa ni nobenih tezav.

Edini problem so Windows XP, pri katerih je Security Essentials marca nehal delat... Potem je pa bilo treba pri parih strankah iskati drugo resitev... Sem probal pri enemu najprej Avira ... Pa pol ni vec nic delalo... Niti mail, niti internet... se sploh nisem potem ubadal.. Ampak sem skinil dol, pa probal se Avast... Ta pa je potem delal...

Se sreca, da se mi na mojem racunalniku ni treba se s tem ubadat ;)

lp

Thomas

image.png

• 2 meseca kasneje...
Napisano

A kdo kej ve.. Zadnje par dni, se mi ko pri?gem laptop pojavi obvestilo Windows could not activate, ko ga ho?em poiskati, pa ga nikjer najti (obvestila namre?).. Potem mi izgine ?e namizje (slika) v spodnjem desnem kotu pa pi?e:

Windows 7

Build 7601

This copy of windows is not genuine ?zmeden?  (kao ni pristen/taprau al kaj? :blink: )

noo zdj pa ?e to:

untitled.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Aha zanimivo. Tudi moj ni imel wifi in BT kartice...rabljene oz. nove so se mi pa zdele predrage. Tako,da sem preko alija za 4€ kupil mini usb k ima wifi in BT in zaenkrat dela odlicno. Prav tako ni imel SSD kletke (10€ ali). Kar se pa DP-ja tice sem pa za 5€ dobil kabel DP to hdmi (3m) in dela bp. Podpira pa 4k@60hz oz. 1080@120hz. Serijsko je bil notri samsung DDR4 8GB, katerega sem za 15€ prodal in za 20€ dobil komplet 2x 8GB DDR4 samsung ram. CPU je i5-6500T.        
    • Ne,ni imel...pa sem za 31€ kupil rabljen set...dela BP😃👍 Tega Lenovo Full WLAN Wi-Fi Kit 04X2735 00XJ019 00JT480 M900 M700 M715 M600 OFFERS OK WWW.EBAY.DE FRU's04X2735 / 00XJ019 / 00JT480. - WLAN card -FRU : 00JT480 (Note - exact WLAN card model numbers may vary but all are genuine...  Je imel tudi samo en RAM z 8GB,pa sem za 40€ kupil en par,tako,da so ziher identični,in je edaj 16GB in dvokanalni dostop. Tele Samsung 8GB DDR4 2133MHz Laptop RAM SO-DIMM 2Rx8 PC4-2133P-SE0 M471A1G43DB0-CPB WWW.EBAY.DE Frequency: 2133MHz. Application: Laptop. Module specifications: 260pin. Item specifics. Function: NO ECC. Type: M471A1G43DB0-CPB. In za slabih 15€ še razširitveni modul za HDMI...k itak ima že dva DP izhoda. Tega https://www.aliexpress.com/item/1005006389008948.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.1817f19cXkOH7o Obstajajo namreč moduli za HDMI,DP in USB-C (podatkovni+Video)...pa mi je USB-C brez veze,ker bi moral imeti tak kabel... Npr. če kam greš-skoraj vsepovsod po hotelih ipd. je kak TV z HDMI vhodi. Obstajajo pa še za USB-A (2.0),serijski port in VGA...res "malo čudo" kar je Lenovo tu skupaj "spacal"😄 Npr. tukaj dobiš https://www.aliexpress.com/item/1005005685685164.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailTopMoreOtherSeller.5.5a78mbX7mbX7XU&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40196.366991.0&scm_id=1007.40196.366991.0&scm-url=1007.40196.366991.0&pvid=82077ff5-d414-442f-90c4-95db23e7b44a&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40196.366991.0,pvid:82077ff5-d414-442f-90c4-95db23e7b44a,tpp_buckets:668%232846%238112%231997&pdp_npi=4%40dis!EUR!17.03!17.03!!!17.52!17.52!%40211b615317317909392347274efe1e!12000034006833853!rec!SI!720042727!XZ&utparam-url=scene%3ApcDetailTopMoreOtherSeller|query_from%3A   Tako je sedaj "spimpan do kraja"...čeprav bi lahko dal novejši Wifi+Bt kartico,samo najboljše so takoj 50€+,kar se mi pa zdi malo "mimo" pri takem "stroju"...dela BP,Wifi tudi...za tak PC-polna kapa. Orico je skoraj 4xhitrejši od tega "poceni" Kingstona pri pisanju,pri branju sta pa približno enaka...boot-a v 32s z Win-10Pro,Office in nekaj programi...čist dost kot rezerva ali za mulca in šolske naloge.   Ta tvoj je novejši,in ima boljši chipset,ki ima dovolj pasov,da so lahko to realizirali PCIe M.2...ta v mojem pa jih nima dovolj,in ne gre drugače kot pač le SATA.    
    • Super opis. 👍   Res je. Giulietta ni bla tako čudovita. Hibridne turbine so naredle še 1x korak naprej.   Če je 150KM motor, je navor isti, konji pa se pro 4.5 rpm posekajo. Tak da, dokler ga ne ženeš, sta identična.   Še druga raketa:   Ima še 10s overboosta na 304 NM(če je olje toplo, ne prevroče in gorivo ok kvalitete) od 3 predstave navzgor med 2000 - 4000.   Meni je res fascinantno, kaj so uspeli spraviti iz 1.5 in 1.6 motorjev In kljib temu zagotoviti neko "normalno" življensko dobo.
    • Jaz imam 15 let starega inkjet canon. Pa še skener ima. Čas je za novega.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.