samSimon Napisano 11. februar, 2023 Prijavi Napisano 11. februar, 2023 O super, najlepša hvala. Za Redline sem vedel, viskoznosti in teh detajlov pa ne. Ve kdo koliko ga potrebujem? 2 Citiraj
Dyn Napisano 24. februar, 2023 Prijavi Napisano 24. februar, 2023 Jaz sem dal v menjalnik od Mazde Cx-5 2013 Redline 75w80 in se razlika opazi. Ima pa avto samo 120k km. Motorno olje pa uporabljam Motul 5w30, ga ne spije nič 3 Citiraj
Janez007 Napisano 24. februar, 2023 Prijavi Napisano 24. februar, 2023 pred 37 minutami je Dyn napisal: Jaz sem dal v menjalnik od Mazde Cx-5 2013 Redline 75w80 in se razlika opazi. Ima pa avto samo 120k km. Motorno olje pa uporabljam Motul 5w30, ga ne spije nič V avtomatski ali ročni menjalnik? Mislim, da je razlika. 2 Citiraj
Jest Napisano 25. maj, 2023 Prijavi Napisano 25. maj, 2023 Prispevek o motornih oljih... bi mogoce nal biti zanimiv za koga ... 6 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
NevLado Napisano 25. maj, 2023 Prijavi Napisano 25. maj, 2023 pred 3 urami je Jest napisal: Prispevek o motornih oljih... bi mogoce nal biti zanimiv za koga ... Zelo pomembno dejstvo na katerega folk pozablja je, da smo sedaj na slabšem, kot smo bili recimo 20 let nazaj. Pa bom dal primer, recimo API specifikacija olja, Mazdino olje Ultra je kategorije SL. To olje so razvili tam okoli 2000 za uporabo med leti 2001 in 2004. Recimo takrat so klasični bencinarji imeli interval 15k za menjavo. Pa so prihajali na trg novi avtomobili kjer so interval podaljševali, olje je bilo pa še vedno iste specifikacije. Češ da so materiali boljši, zato se lahko interval podaljša. Recimo Renault z 30k intervali. Ampak na kar ljudje pozabljamo je pa to, da dan danes proizvajalci občutno bolj šparajo na ceni in vgrajujejo slabše materiale, kar na dolgi rok lahko vodi v večjo obrabo.... olje se pa toči še vedno isto in isto. Dobro, so tukaj še neki aditivi in čirule čarule, ampak meni se zdi menjava olja danes bolj pomembna kot 20 let nazaj. Najbolj pomembno je pa to, da veš, kakšno olje voziš, in temu ustrezno prilagodiš tvojo vožnjo in interval menjave, tako kot npr pri gumah Pa si poglejte G194 v 2023, lahko notri točiš ali Supra-X ali pa Ultra, pa ima Supra-X specifikacijo SN. In potem potegnemo črto... Pa se res splača paničarit, saj bo že zvozil motor do 300k? Pri toliko prevoženih KM bo že prej cel avto cvetel null 3 Citiraj
Tilen5 Napisano 27. maj, 2023 Prijavi Napisano 27. maj, 2023 (urejeno) A je kdo kje slučajno zasledil kako vredu ceno za Mobil ESP 1 za smrduha? Sem ravno uceraj gledal mail,ko sm prvic kupil 5l za 46eur zdej dobim na motornaolja pa 5l za 54eur se mi zdi 😵💫 Popravljeno 27. maj, 2023 od Tilen5 Citiraj
Tilen5 Napisano 27. maj, 2023 Prijavi Napisano 27. maj, 2023 Sem dobil za 46eur 5lit. Sem mal poguglal. 2 1 Citiraj
FuManchu Napisano 27. maj, 2023 Prijavi Napisano 27. maj, 2023 pred 1 minuto je Tilen5 napisal: Sem dobil za 46eur 5lit. Sem mal poguglal. Tle? https://www.shoppster.si/p/0697694 2 Citiraj
Hixxy Napisano 29. maj, 2023 Prijavi Napisano 29. maj, 2023 Mah ta Slolvenija je itak postala nateg. Gledam za Motul 8100, od 50€ do celo 70€ (Bartog) + poštnina Nemčija - 35€ + poštnina Bolano v kakšni državi živimo, sam da se nateguje folk Citiraj
Janez007 Napisano 29. maj, 2023 Prijavi Napisano 29. maj, 2023 (urejeno) pred 37 minutami je Hixxy napisal: Mah ta Slolvenija je itak postala nateg. Gledam za Motul 8100, od 50€ do celo 70€ (Bartog) + poštnina Nemčija - 35€ + poštnina Bolano v kakšni državi živimo, sam da se nateguje folk null https://lidermedia.hr/konferencije/konferencijeske-vijesti/dan-velikih-planova-ilija-tokic-jedna-od-najvecih-odluka-u-ovoj-godini-bila-je-akvizicija-i-preuzimanje-firme-bartog-sl-133214 Popravljeno 29. maj, 2023 od Janez007 Citiraj
NevLado Napisano 29. maj, 2023 Prijavi Napisano 29. maj, 2023 pred 35 minutami je Hixxy napisal: Mah ta Slolvenija je itak postala nateg. Gledam za Motul 8100, od 50€ do celo 70€ (Bartog) + poštnina Nemčija - 35€ + poštnina Bolano v kakšni državi živimo, sam da se nateguje folk Ma to se mi zdi precej logično, čez več posrednikov kot stvar gre, dražja je. 3 Citiraj
x-layer Napisano 2. junij, 2023 Prijavi Napisano 2. junij, 2023 dne 29. 5. 2023 ob 12:11 je Hixxy napisal: Mah ta Slolvenija je itak postala nateg. Gledam za Motul 8100, od 50€ do celo 70€ (Bartog) + poštnina Nemčija - 35€ + poštnina Bolano v kakšni državi živimo, sam da se nateguje folk Točno tako, sem tudi sam kupil preko motointegrator.at: null Edino kar me je zmotilo je visoki stroški poštnine iz Avstrije... Je pa res, da je bilo še vedno ceneje kot pa da vzamem vse to pri nas... 2 Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Alex Napisano 3. junij, 2023 Prijavi Napisano 3. junij, 2023 pred 21 urami je x-layer napisal: Točno tako, sem tudi sam kupil preko motointegrator.at: null Edino kar me je zmotilo je visoki stroški poštnine iz Avstrije... Je pa res, da je bilo še vedno ceneje kot pa da vzamem vse to pri nas... Samo, kakšna razlika v ceni olja tam in pri nas. Tam je nekje realna cena, pri nas jo pa kar tako nabijajo. Ker pač vsi dvigujejo cene, pa dajmo še mi. 3 Citiraj
Bini Napisano 3. junij, 2023 Prijavi Napisano 3. junij, 2023 To je zaradi drage elektrike.... 😁😉 1 1 Citiraj
Brane Napisano 3. junij, 2023 Prijavi Napisano 3. junij, 2023 pred 4 urami je Alex napisal: Samo, kakšna razlika v ceni olja tam in pri nas. Tam je nekje realna cena, pri nas jo pa kar tako nabijajo. Ker pač vsi dvigujejo cene, pa dajmo še mi. Tle ni še konec zgodbe ,zdaj te bo še mehanik napenalil 1 Citiraj
FuManchu Napisano 3. junij, 2023 Prijavi Napisano 3. junij, 2023 dne 2. 6. 2023 ob 8:47 je x-layer napisal: Točno tako, sem tudi sam kupil preko motointegrator.at: null Edino kar me je zmotilo je visoki stroški poštnine iz Avstrije... Je pa res, da je bilo še vedno ceneje kot pa da vzamem vse to pri nas... Pri nas sploh niso več normalne cene🤔 Ne vem kdaj sem nazadnje material za servis pri nas vzel. 1 Citiraj
DeTu88 Napisano 3. julij, 2023 Prijavi Napisano 3. julij, 2023 Zanima me, kje je možno dobiti to Redline 75w-80 olje za menjalnik? Citiraj
scania Napisano 4. julij, 2023 Prijavi Napisano 4. julij, 2023 pred 17 urami je DeTu88 napisal: Zanima me, kje je možno dobiti to Redline 75w-80 olje za menjalnik? Jaz sem ga naročil tukaj: https://www.pfister-racing.eu/de/ dobil v 7 dneh Citiraj
Jest Napisano 4. julij, 2023 Prijavi Napisano 4. julij, 2023 pred 17 urami je DeTu88 napisal: Zanima me, kje je možno dobiti to Redline 75w-80 olje za menjalnik? Amazon.de WWW.AMAZON.DE Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Slivka Napisano 15. november, 2023 Prijavi Napisano 15. november, 2023 Imam eno vprašanje za strokovnjake, ker mnenja amaterjev sem že slišal. Torej, za našega FuksWagna je predpisano olje 0W20. Baje, da zdaj dajejo redkejša olja, da zmanjšajo trenje in posledično porabo in emisije. Ampak motor tega redkega olja porabi toliko, da ga med servisnimi intervali pravzaprav že "zamenjam"... Dobro, če bi vozil po avtocestah in z podpovprečno obremenitvijo (se pravi, da bi bili v vozilu največ tri osebe), bi zadeva mogoče še šla. Mi pa to vozilo (kanto na kolesih, ker avto to ni) vozimo po hribih. Praviloma kar proti polni obremenitvi (skoraj vsaka druga vožnja je s šestimi potniki). In se temperatura olja brez priganjanja motorja dvigne vse tja do na 120°C. In motor žlampa olje kot krava vodo... Pa me zanima, kaj bi se zgodilo, če bi v našega FuksWagna nalil na primer olje 15W40? Bi ga potem kaj manj požlampal? Kako bi bilo pa z mazanjem? Mislim, če so zdaj kanalčki za 0W20, bi potem tako gosto olje sploh šlo skozi ali bi zaradi velike gostote prišlo do ležajev premalo olja in bi vse skupaj obstalo še prej kot bo sicer? Tudi filter olja je dimenzioniran za redko olje. Bi pri gostejšem olju sploh dovolil dovolj pretoka? Predvidevam, da proizvajalec vozila predpiše olje, ki je primerno za vse vremenske razmere. Tako je baje olje 0W20 primerno za temperature od -40°C do nekje +30°C. Ker pa pri nas ne pomnim, da bi kdaj bilo -40°C, dejansko ne potrebujem tako redkega olja. Pri nas nekajkrat na leto padejo temperature na -20°C. Poleti pa temperature pridejo do 40°C (konkretno, v Novi Gorici leta 2022). Torej, katero olje? Citiraj
NevLado Napisano 15. november, 2023 Prijavi Napisano 15. november, 2023 pred 2 urama je Slivka napisal: Imam eno vprašanje za strokovnjake, ker mnenja amaterjev sem že slišal. Torej, za našega FuksWagna je predpisano olje 0W20. Baje, da zdaj dajejo redkejša olja, da zmanjšajo trenje in posledično porabo in emisije. Ampak motor tega redkega olja porabi toliko, da ga med servisnimi intervali pravzaprav že "zamenjam"... Dobro, če bi vozil po avtocestah in z podpovprečno obremenitvijo (se pravi, da bi bili v vozilu največ tri osebe), bi zadeva mogoče še šla. Mi pa to vozilo (kanto na kolesih, ker avto to ni) vozimo po hribih. Praviloma kar proti polni obremenitvi (skoraj vsaka druga vožnja je s šestimi potniki). In se temperatura olja brez priganjanja motorja dvigne vse tja do na 120°C. In motor žlampa olje kot krava vodo... Pa me zanima, kaj bi se zgodilo, če bi v našega FuksWagna nalil na primer olje 15W40? Bi ga potem kaj manj požlampal? Kako bi bilo pa z mazanjem? Mislim, če so zdaj kanalčki za 0W20, bi potem tako gosto olje sploh šlo skozi ali bi zaradi velike gostote prišlo do ležajev premalo olja in bi vse skupaj obstalo še prej kot bo sicer? Tudi filter olja je dimenzioniran za redko olje. Bi pri gostejšem olju sploh dovolil dovolj pretoka? Predvidevam, da proizvajalec vozila predpiše olje, ki je primerno za vse vremenske razmere. Tako je baje olje 0W20 primerno za temperature od -40°C do nekje +30°C. Ker pa pri nas ne pomnim, da bi kdaj bilo -40°C, dejansko ne potrebujem tako redkega olja. Pri nas nekajkrat na leto padejo temperature na -20°C. Poleti pa temperature pridejo do 40°C (konkretno, v Novi Gorici leta 2022). Torej, katero olje? Kater motor imaš? Jaz v skrajnosti ala 15W40 ne bi šel; nalij notri 5W30, če imaš dpf bo verjetno prava oznaka C2 ali C3. Z motorjem ne bo popolnoma nič narobe, edino olje se bo malo kasneje segrelo, ampak bo tudi boljše mazalo pri visoki obremenitvi. Citiraj
Bini Napisano 15. november, 2023 Prijavi Napisano 15. november, 2023 Ali pa 5-40 če se ti res tako hudičevo greje po tistih hribih🤔 Citiraj
NevLado Napisano 15. november, 2023 Prijavi Napisano 15. november, 2023 Pravkar je Bini napisal: Ali pa 5-40 če se ti res tako hudičevo greje po tistih hribih🤔 Kaj bi pa profitiral z 5W40 v primerjavi z 5W30? Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.