Skoči na vsebino

Pohvale servisov - serviserjev

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 11 minutami je Alex napisal:

Če hočeš, da ti velja garancija, kjer pa imaš pri uveljavljanju eventuelnih napak prekleto veliko težav, ga moraš vozit v zlatarski uradni servis. Kjer ti za olje zaračunajo 300€ in več. 

Drugače pa z dizelsko 6-ko nimam absolutrlno nobenih problemov, teče kot ura-tankaj vozi😉 leti kot sneta sekira. 

In ga vozim na redni servis, kjer me stane vse skupaj z oljem vred par evrov več kot 100. Realna cena.

Ko preteče garancija na Cx 30 me ne vidijo več tej pobiralci denarja. 

Tukaj se pa s tabo Alex zelo strinjam.

Dokler avto lepo dela in ni nobene moteče okvare, so vsi servisi ustrežljivi, opravijo rutinsko mehanično delo, natisnejo račun in smo zadovoljni. Ko nastopijo kakšne težave, ki so izven Mazdinega spiska pogostih težav, pa se zelo rado zaplete. Imam informacijo, da izgovori "se ne da" ali "bo težko" ni toliko težava v japonski Mazdi, ampak bolj nekaterih zaposlenih na servisih, ki se nagibajo k liniji najmanjšega odpora (uveljavljanje zahtevkov na višjih nivojih zahteva nekaj dodatnega dela, truda, birokracije, vztrajnosti).   

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 50 minutami je Alex napisal:

Kjer ti za olje zaračunajo 300€ in več. 

?zmeden?

Tvoj zadnji  račun pravi drugače ... 

image.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 30 minutami je Janez007 napisal:

Tukaj se pa s tabo Alex zelo strinjam.

Dokler avto lepo dela in ni nobene moteče okvare, so vsi servisi ustrežljivi, opravijo rutinsko mehanično delo, natisnejo račun in smo zadovoljni. Ko nastopijo kakšne težave, ki so izven Mazdinega spiska pogostih težav, pa se zelo rado zaplete. Imam informacijo, da izgovori "se ne da" ali "bo težko" ni toliko težava v japonski Mazdi, ampak bolj nekaterih zaposlenih na servisih, ki se nagibajo k liniji najmanjšega odpora (uveljavljanje zahtevkov na višjih nivojih zahteva nekaj dodatnega dela, truda, birokracije, vztrajnosti).   

No, ravno nazadnje, ko sem bil na servisu na avto plusu , je pred mano bil en uglajen, lepo oblečengospod. Pogovor je začel normalno. Rekel je, da je pripeljal avto, star 2 meseca na zamenjavo vzvratne kamere. Kot so bili  dogovorjeni. Baje. 

No, tukaj so se začele težave. Gospodična mu je prijazno rekla, da so ga klicali, da se dogovorijo kako in kaj naprej. 

Da morajo odobriti v Nemčiji  zamenjavo. 

Da bodo oni najprej pregledali vse in poskušali popraviti. No, tukaj se je uglajeni gospod prelevil v razbesnelo zver. Začel je vpiti, da hoče vodjo servisa, direktorja in da zahteva, to je poudaril parkrat, da se kamera v najkrajšem možnem času zamenja. 

Za ta čas, ko bo brez avta, zahteva enako vozilo kot ga ima sedaj. Dali so mu tudi knjigo pritožb ter tel.št. uvoznika. Aja,vozilo je bilo mercedes. 

Vrgel jim je kliče na mizo in odvihral iz sprejemne pisarn. Gospod mi je bil kar simpatičen. 

Napisano
pred 3 minutami je Jest napisal:

?zmeden?

Tvoj zadnji  račun pravi drugače ... 

image.png

Ne, je prav napisano. Pa še to je pretirana cena. Ves material stane 100€. Drugo so itak neke operacije pisali gor. Kaj pomenijo te njihove "operacije"vedob samo oni.

V glavnem so nateguni prve klase. 

Original Mazdine olje stane v vsaki normalni trgovini 10€, filtri par deset evrov vsak. 

Pa saj nismo po župi priplavali, da ne moremo preverit realnih cen materijala. 

Napisano

Ampak še vedno ne drži to, kar si napisal... da ti olje "zaračunajo 300€ in več" ... nateguni gor ali dol ... Bi prej rekel, da je taka izjava "nategunska" :P :D ... 

V ceni servisa je še veliko več, kot le to, kar ti vidiš... Recimo Mazdina mobilna pomoč za eno leto...  enostavneje reševanje v primeru garancijskih zahtevkov, razne ekološke dajatve... reciklaža odpadnih tekočin,...  ... itd ...

Če si to pripiravljen "spregledati", imaš vedno možnost, da servis opraviš tam, kjer tebi bolj ustreza ... :P 

Aja... pa ne branim servisov... ki niso poceni ... Vsak ima možnost izbire ... Ampak konec koncev si se sam tudi odločil za nakup avta, ki ni med najcenejšimi ... in ves čas povdarjaš, kako "premium" je... To pač potegne za seboj tudi to, da so cene servisov "premium" :D 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 17 minutami je Jest napisal:

Ampak še vedno ne drži to, kar si napisal... da ti olje "zaračunajo 300€ in več" ... nateguni gor ali dol ... Bi prej rekel, da je taka izjava "nategunska" :P :D ... 

V ceni servisa je še veliko več, kot le to, kar ti vidiš... Recimo Mazdina mobilna pomoč za eno leto...  enostavneje reševanje v primeru garancijskih zahtevkov, razne ekološke dajatve... reciklaža odpadnih tekočin,...  ... itd ...

Če si to pripiravljen "spregledati", imaš vedno možnost, da servis opraviš tam, kjer tebi bolj ustreza ... :P 

Aja... pa ne branim servisov... ki niso poceni ... Vsak ima možnost izbire ... Ampak konec koncev si se sam tudi odločil za nakup avta, ki ni med najcenejšimi ... in ves čas povdarjaš, kako "premium" je... To pač potegne za seboj tudi to, da so cene servisov "premium" :D 

Enostavno reševanje garancijskih zahtevkov??🙄 Naj Gelipter napiše, koliko so se pogajali in je bilo slabe volje za  čisto enostavno zamenjavo zavornih čeljusti. Pa zamenjana akomulatorja v garanciji. .. 

Napisano

Zakaj torej sploh vztrajaš in voziš avto na "drag" pooblaščen servis, kjer so sami nateguni (kot sam praviš) in ki ti ne ustreza...  zgolj zaradi morebitnega uveljavljanja garancije, za katero itak veš, da bodo problemi? 

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)
pred 50 minutami je Jest napisal:

Zakaj torej sploh vztrajaš in voziš avto na "drag" pooblaščen servis, kjer so sami nateguni (kot sam praviš) in ki ti ne ustreza...  zgolj zaradi morebitnega uveljavljanja garancije, za katero itak veš, da bodo problemi? 

Ker ga pač moram, drugače mi ne bi ob morebitni težavi upoštevali nič. Tako ti ne upoštevajo nič, takrat bi pa bil dvakrat nič. 

Sicer pa, ti lahko voziš tvoj avto na uradni servis nadaljnjih 29 let, nihče ti ne brani. 

Jaz in ostali tu na obali imamo pač z našim uradnim mazda servisom zelo slabe izkušnje in zato tudi ne hodimo radi k njim le, če je res nuja in to je, ali uveljavljanje garancije (kar je včasih zelo težko doseči ) ali pa redni servisi. 

In potem, po petih letih - konec. 

Popravljeno od Alex

Napisano

OK... saj te ne silim... samo "spotaknil" sem e ob izjavo, da pooblaščeni servis zaračuna 300€ in več za olje na rednem servisu ... :P ... Sem tudi napisal, da vsak zase sam ve...

To, da imate na obali šalabajzerski servis, sedaj itak ve že vsak :D ... Dobri so samo takrat, ko jih je treba nažicat za kakšen nov model za test :D ... Še vedno imaš možnost, da greš na katerikoli drug pooblaščeni servis, še s trenutnim nisi zadovoljen in še si že ravno prisiljen v to, da mora biti pooblaščenec. Slovenija je majhna ... itak se rad vozis ... in to z dobrim avtom ...

Konec koncev lahko verjetno greš tudi v Italijo do pooblaščenca (Trst, Udine, Bagnaria Arsa, Portogruaro,...>> https://www.mazda.it/forms/trova-un-concessionario/ ) :) Mogoče so pa cenejsi kot pri nas :D 

In še enkrat... nikogar ne silim... samo napišem svoje mnenje :D ... Vsak se zase sam odloči, kako bo naredil... Mogoče je pa ceneje, če se jih ogneš na veliko... in prišparas v petih letih XXX € ... in če že ravno kaj crkne, pokriješ iz tega prihranka, če ti ne uspe uveljavljati garancije  :D ... 

Šparat je treba, pa naj stane kolikor hoče 😂

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jaz da šparam?? Nikoli. Samo ne dovolim, da nekdo misli, da dobro dela v resnici je pa šalabajzer z zlatarskimi cenami za nič naredit. Tega pa ne trpim.

Nategunov, namreč. Naredi, kot se šika, povej pošteno in realno ceno in takrat ti bom dal tudi mančo. Vsakokrat. Ni problema. 

Napisano

Ej vid mene budalo.... jaz ga 10 let vozim na pooblaščenca. Čisti norc, vam pravim.🙃

• Všeč 1
  • Haha 2

33112_1.png

Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Ej vid mene budalo.... jaz ga 10 let vozim na pooblaščenca. Čisti norc, vam pravim.🙃

Boš dobil plaketo in topel objem🤣

• Haha 3
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 36 minutami je FuManchu napisal:

Boš dobil plaketo in topel objem🤣

Se splača... vsaj od enga bom neki dobil.

33112_1.png

Napisano
pred 48 minutami je Boss napisal:

Pa napiši še na katerega. Dobra referenca je vedno dobrodošla.

Napisano

Če vam gre "na žiuce" pooblaščen servis, zakaj ne peljete avta k privatniku?

Vsak servis, ki se drži navodil proizvajalca in servisira z istimi nadomestnimi deli, ne prekine cikla garancije. Vseeno bo veljalo če sosed zamenja, samo račun mora imet in ustrezne dele. Lahko greste tudi na VW servis

Napisano
pred 16 minutami je NevLado napisal:

Če vam gre "na žiuce" pooblaščen servis, zakaj ne peljete avta k privatniku?

Vsak servis, ki se drži navodil proizvajalca in servisira z istimi nadomestnimi deli, ne prekine cikla garancije. Vseeno bo veljalo če sosed zamenja, samo račun mora imet in ustrezne dele. Lahko greste tudi na VW servis

Yes.. In, ko boš hotel uveljavljati garancijo, se boš lahko obrisal pod nosom. Vse bodo našli. Še svojega olja me smeš več prinest na servis, ker kao ne garantirajo, da boš lahko uveljavljal garancijo. Jaz se z njimi ne mislim ubadati ker niso tako pomembni, da bi bilo vredno. 

Pred eno uro je Boss napisal:

Če bi bil strojnik bi kmalu uvidel, da te nat...... na suho. 😉

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Temu se reče tudi - mazohist. 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.