Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Jaz vsaki dan, poberem eno smet, na sprehodu, na poti v službo, v mestu ali kjer koli. Tudi dajem v rumeno kanto/vrečo. Pogledam v keson za steklenice, vidim noter plastenke, tetrapake, pasje dreke v vrečkah....   Źal več kot 50% ljudi ni takih. Najhujši so kadilci, pa ok  to ni del debate. Če bi bili vsi taki, kot ti ali jaz, bi bil svet čist. Ampak žal ni temu tako.   Jaz samo trdim, da bi bilo v obtoku več steklenic, če bi se tudi plastika plačevala. Dosti embalaže se ne recikrila, izvozi v tretji svet....., ker se gre lspet samo, da se zadosti EU smernicam....
    • Misliš na električarje? Že sedaj so dobri v tem. 
    • V ponedeljek grem na drugo tekmo v Kopru. Sem dobil zastonj dve karti.  Da vidimo to revščino v živo.     
    • Boss, očitno ti  ne gre prav  od rok prepričevanje "pro zahodno" usmerjenih mazdašev.😉
    • K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.