Skoči na vsebino

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 26 minutami je Deeyan napisal:

poskus :D sej začne se pa luštno :D

Sej mogoč ma e-jeka, to pa pol leti gor. Na vrgu pa upaš da majo kak frej šteker za filat.

Napisano
pred 3 minutami je TBA napisal:

Sej mogoč ma e-jeka, to pa pol leti gor. Na vrgu pa upaš da majo kak frej šteker za filat.

Heh, se un ko je mel strom je komi prlezu gor

Napisano

Fak no, kako bi se lahko najebal. 

Prejšnji teden naročim nekaj preko web Bike24. Normalno preko paypala plačam, dobim račun in email, da je bilo odposlano preko pdp. Po par dnevih pa dobim pripet email. 

Malo se mi je zdelo čudno, kako da me ni kurir dobil. Ok. Kliknem na Popravi naslov in me vpraša po novem naslovu dostave ter po znesku za plačilo cca. 2,8€. Način plačila pa kartica.

No pa smo tam. Kako prefrigana zadeva. Vse se je skoraj ujemalo edino klik mi je naredilo pri plačilu in domeni te falš web strani. 

Na tak način se lahko kar veliko folka najebe😲

Zajeta slika.JPG

• Všeč 1
  • Začuden 2
  • Hvala 1
Napisano (urejeno)

Ja res je. Mene so par tednov nazaj klical da je bil moj "personal computer" hackan. Pa lepo rečem da nimam časa, ker sem v službi in se moram pripravit na sestanek. Pa tip kr neki lapa da kdaj pa mam čas,... nakar men ukop da me je klicu na služben telefon, ki ga ni v imeniku. Pa ga vprasam kje je dobil mojo številko.... pa reče da so dobili iz računalnika. Pol mu rečem da če je tako pol pa vejo kdo sem in ker je služben računalnik ve kje delam ter da naj kontaktira podjetje in IT službo in se bojo oni ukvarjali. Na koncu sem še dodal da če je to poskus kraje bančnih podatkov, kar je tudi vrjetno bil, ga bodo izsledili ker se klici snemajo in sledijo in je takoj prekinu. Tip je mel pa indijski naglas. 

Popravljeno od TBA
Napisano
pred 5 urami je AmpeR napisal:

Fak no, kako bi se lahko najebal. 

Prejšnji teden naročim nekaj preko web Bike24. Normalno preko paypala plačam, dobim račun in email, da je bilo odposlano preko pdp. Po par dnevih pa dobim pripet email. 

Malo se mi je zdelo čudno, kako da me ni kurir dobil. Ok. Kliknem na Popravi naslov in me vpraša po novem naslovu dostave ter po znesku za plačilo cca. 2,8€. Način plačila pa kartica.

No pa smo tam. Kako prefrigana zadeva. Vse se je skoraj ujemalo edino klik mi je naredilo pri plačilu in domeni te falš web strani. 

Na tak način se lahko kar veliko folka najebe😲

Zajeta slika.JPG

Dopis pošte Slovenija, dostava DPD?? 

Takoj bi videl, da nekaj smrdi. 🤔

Napisano

Jaz sem pa prodajal en ojačevalec na bolhi. Pa me pisno kontaktira en model, da če je izdelek še na voljo? Odgovorim, da je. Nato napiše :"super". Bom poslal kurirsko pošto ups na vaš naslov, kjer bo izdelek pobral. Plačam z gotovino".

Prosil bi še za vaše podatke in naslov". 

Jaz napišem, da to ni možno. In on nadaljuje. Kdaj lahko kurir pride po izdelek?

Jaz odgovorim :" svetega nikoli". 😊

Sedaj vsem vas  prijavil. In je prenehal... 😉

• Všeč 1
  • Začuden 1

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Alex napisal:

Jaz sem pa prodajal en ojačevalec na bolhi. Pa me pisno kontaktira en model, da če je izdelek še na voljo? Odgovorim, da je. Nato napiše :"super". Bom poslal kurirsko pošto ups na vaš naslov, kjer bo izdelek pobral. Plačam z gotovino".

Prosil bi še za vaše podatke in naslov". 

Jaz napišem, da to ni možno. In on nadaljuje. Kdaj lahko kurir pride po izdelek?

Jaz odgovorim :" svetega nikoli". 😊

Sedaj vsem vas  prijavil. In je prenehal... 😉

Kaj češ lepšega? Še pride a dom in ni treba tebi dostavljat. 🙂 

Osnovni princip - ti dobiš denar, on robo. Ko dobim denar ni razloga, da bi se bal izročiti robo.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

Kaj češ lepšega? Še pride a dom in ni treba tebi dostavljat. 🙂 

Osnovni princip - ti dobiš denar, on robo. Ko dobim denar ni razloga, da bi se bal izročiti robo.

He, He, ni glih tako. Jaz njemu dam vse podatke vključno z tel. Št. In on ima vse, kar je želel. Seveda kurirja ni nikoli zraven. 😊 Aja, njegovo ime pa n'tango kakoko. 😄

Napisano (urejeno)
pred 23 minutami je Alex napisal:

He, He, ni glih tako. Jaz njemu dam vse podatke vključno z tel. Št. In on ima vse, kar je želel. Seveda kurirja ni nikoli zraven. 😊 Aja, njegovo ime pa n'tango kakoko. 😄

Še ankrat: Ko dobim denar ni razloga, da bi se bal izročiti robo.

Moj naslov, tel. št. pa lahko vsak povprečen izbrska na spletu. Google si zapomni za nekaj let. Zato te ne razumem. 🤔

Sem preko Bolhe prodal in kupil že kar nekaj stvari, nekaj tudi preko Ebaya. Do sedaj sta me nategnila 2 (od recimo stotih) na Bolhi, in sicer se nista držala ustnega-pisnega dogovora (eden mi je prodal rezervirano stvar, drugi me je nat. za poštnino). 🙂 Nič groznega. Kakšne Nigerijce se pa itak takoj zavoha.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 32 minutami je Janez007 napisal:

Še ankrat: Ko dobim denar ni razloga, da bi se bal izročiti robo.

Moj naslov, tel. št. pa lahko vsak povprečen izbrska na spletu. Google si zapomni za nekaj let. Zato te ne razumem. 🤔

Sem preko Bolhe prodal in kupil že kar nekaj stvari, nekaj tudi preko Ebaya. Do sedaj sta me nategnila 2 (od recimo stotih) na Bolhi, in sicer se nista držala ustnega-pisnega dogovora (eden mi je prodal rezervirano stvar, drugi me je nat. za poštnino). 🙂 Nič groznega. Kakšne Nigerijce se pa itak takoj zavoha.

Jaz take nategne malo zaje.. vam nato jih odj.. em. Sploh se ne ubadam z njimi. 😉 Lahko pošljem po pošti, ko mi nakažejo denar, lahko dostavim izdelek kam, če imam sproti pot do tja, lahko pride iskat. To je to. Drugo vse odpade. 

Napisano
pred 6 minutami je AmpeR napisal:

Kaj pa ima tolk gotovine gor. Če bi mela 70€ bi samo brez tega ostala....

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 15 minutami je FuManchu napisal:

Kaj pa ima tolk gotovine gor. Če bi mela 70€ bi samo brez tega ostala....

Ne, bi šlo tudi v minus do limita. 

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

Ne, bi šlo tudi v minus do limita. 

Če ga imaš, ja:bravo:

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 3 urami je AmpeR napisal:

Ampak vseeno previdnost ni odveč. 

... je rekla nuna in dala kondom na svečo.🤪

• Haha 4
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je AmpeR napisal:

Jaz imam predplačniško viso in gor naloženo toliko kot potrebujem. Ampak vseeno previdnost ni odveč. 

Mene so lani klicali z banke, da so mi v viso vdrli. Vzeli nič.

Sem pa plačal nekje na tuji strani neke avtodele.

• Haha 1
  • Začuden 1
  • Žalosten 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 4 urami je AmpeR napisal:

Jaz imam predplačniško viso in gor naloženo toliko kot potrebujem. Ampak vseeno previdnost ni odveč. 

Enako, že kakšnih 10 let imam za plačevanje po trgovinah, po spletu, predplačniško Viso Elektron, na katero 1-2 x na mesec preusmerim nekaj denarja. Na navadni bančni pa imam nastavljene blokade, s sabo je niti več ne nosim.

Napisano
pred 12 urami je TBA napisal:

Ja res je. Mene so par tednov nazaj klical da je bil moj "personal computer" hackan. Pa lepo rečem da nimam časa, ker sem v službi in se moram pripravit na sestanek. Pa tip kr neki lapa da kdaj pa mam čas,... nakar men ukop da me je klicu na služben telefon, ki ga ni v imeniku. Pa ga vprasam kje je dobil mojo številko.... pa reče da so dobili iz računalnika. Pol mu rečem da če je tako pol pa vejo kdo sem in ker je služben računalnik ve kje delam ter da naj kontaktira podjetje in IT službo in se bojo oni ukvarjali. Na koncu sem še dodal da če je to poskus kraje bančnih podatkov, kar je tudi vrjetno bil, ga bodo izsledili ker se klici snemajo in sledijo in je takoj prekinu. Tip je mel pa indijski naglas. 

Svašta 😥

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Enako, že kakšnih 10 let imam za plačevanje po trgovinah, po spletu, predplačniško Viso Elektron, na katero 1-2 x na mesec preusmerim nekaj denarja. Na navadni bančni pa imam nastavljene blokade, s sabo je niti več ne nosim.

Tudi jaz. S tem, da si vsakokrat sproti prenakažem točno toliko denarja, kot ga potrebujem za nakup. In strogo vse preko pay pal.-a.

Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Ko prebereš to poročilo,vidiš da se dogaja vse mogoče v povezavi z internetom/spletom...

WWW.CERT.SI

Na SI-CERT smo izdali Poročilo o kibernetski varnosti 2021. Obravnavali smo 3177...

Jaz mam pa bolj občutek, da se internetna varnost vseeno veča saj je manj ransomware prevar, al pa klasičnih virusov in črvov, vse več pa so prevare, ki ciljajo na nevednost in naivnost ljudi. Proti tem se da najlažje zaščitit le več je treba ljudi osveščat in izobrazit v tej smeri. Če pa kdo še vedno naseda si je pa sam kriv. Tak si piše tud PIN na plačilno kartico, "skriva" ključ od vhodnih vrat pod predpražnikom in ga večinoma rešuje le sreča.

33112_1.png

Napisano

Naš deklici je prijatelj iz Anglije poslal rojstnodnevno darilo - otroško denarnico in voščilnico za rojstni dan. Vsebino paketa je tudi navedel na obrazcu. Naši vrli cariniki so paket zavrnili in ga poslali nazaj pošiljatelju.

A se še spomnite kako zelo butasti so bili jugoslovanski cariniki. Slovenski jih v tej disciplini nekajkrat prekašajo.

darilor.jpg

darilo2r.jpg

• Všeč 1
  • Začuden 1
  • Žalosten 3
  • Jezen 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 19 urami je Mraušk Mčk napisal:

Naš deklici je prijatelj iz Anglije poslal rojstnodnevno darilo - otroško denarnico in voščilnico za rojstni dan. Vsebino paketa je tudi navedel na obrazcu. Naši vrli cariniki so paket zavrnili in ga poslali nazaj pošiljatelju.

A se še spomnite kako zelo butasti so bili jugoslovanski cariniki. Slovenski jih v tej disciplini nekajkrat prekašajo.

darilor.jpg

darilo2r.jpg

mogoče jim ni pasal ker ni bilo računa.  :nevem:  da bi carino računali in obdelavo....

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• "Ne čujem dobro, ne čujem dobro, ali ću pokušati da odgovorim na vaše pitanje..."   Kdor je dovolj star, se bo spomnil, kdo je to bil in v kateri situaciji...   Kakorkoli, ja, tudi VW je dobil zimske gume. Kdor "potegne takratko" in mora z njim na pot, ni treba, da je kaznovan še s slabimi pnevmatikami...
    • Na 2018 lahko dam 225/45R19 in 225/55R17. Ampak za R17 bi moral kupiti 4 felge, saj R17 iz moje 2010 mazde niso kompatibilne. Torej sem konec koncev na istem, ali kupim R19 ali pa R17 + felge. Na dolgi rok, bi bilo seveda ceneje in zato še premišljujem...zunaj pa sneži, jao.   Tele Vredestein so mi dejansko ta trenutek zelo kul in bom resno razmislil o nakupu. Hvala!
    • Tudi na moji 6-ki so že tretjo zimo 17"  Wredstein Wintrac Pro. Vrhunska zimska guma. 👍
    • A 2018 letnik nima več homologiranih 17?   Namreč jaz imam na 2017 leniku homologirane R17 in R19.   Seveda je vožnja z R19 občutno boljša, ampak za pozimi zaradi robov, neznih cestnih razmer, cene,... sem vseeno vzel še en komplet R17.     Sori ker ti solim pamet, pa vseeno je za premislit. Felge so praktično 100 eur neke aftermarket na kos.   Če hočeš ugodno ceno za kvaliteto bi vzel Vredestein Wintrac PRO ali Kleber Krisalp HP3 za 180 eur na kos.   Vredestein vozim jaz v R17 dimenziji in sem zelo zadovoljen (tedensko delam po cca 500 km), Kleberce ima pa precej ljudi na forumu @Bini, @Tilen5,.. Ampak tudi oni v manjši dimenziji.   Pnevmatike Vredestein 225/45 R19 96V XL 3PMSF | Wintrac PRO+ | LiderPnevmatik.si WWW.LIDERPNEVMATIK.SI Pnevmatike Vredestein Wintrac PRO+ 225/45 R19 96V XL 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.  
    • jaz sem se tudi v pon ustavil na shellu, ker me je zanimalo če imajo tudi v NM tako kot pravi @Alex E5 na navadnem 95... in ja, bomba 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.