Skoči na vsebino

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik

Ustvari kratki URL

Z M A J

Priporočeno sporočilo

Imeli Smo Lantro 1997 12 let.

V prvih 10-ih letih sta izven rednih servisov šli 2 stvari:

- motorček za šipe prat

- kabli za svečke.

S tem, da so komplet kabli (ni bilo ločeno prodajanih) cenejši, kot 1 na Polotu, ki ga je kuna malicala.

Tak da te kable še Hyundai rabi.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 urama je Slivka napisal:

Mah, ti motorji so toliko nezahtevni, da vzameš rolico izolirnega traku, malo pomotaš in gremo dalje...

Sem začasno res tako rešil, ker brez tegba mi je laufal po treh ali pa celo po dveh cilindrih, ne vem, komaj sem se premikal po cesti in treslo kot hudič. Aja, kabli so bili stari največ 3 mesece, heh

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pred eno uro je godlike napisal:

meli Smo Lantro 1997 12 let.

V prvih 10-ih letih sta izven rednih servisov šli 2 stvari:

- motorček za šipe prat

- kabli za svečke.

a zadnji most boš pa kar pozabil. Skoraj na vseh je zgnil.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

V 10Y sem rekel.

Po tem sta šli sprednji roki in stabilizato štangice.

Most je bil gnil, ko je pri 12Y šla kompresija na cilindru in je šla na odpad.

Se pa je na Getzu menjaval zadnji most pri ca. 14 letu. Tisto je tudi bil stroj brez nekih napak. 105 konjev, 1.6 bencin, greti sedeži ....

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Naš Gecko bo čez 3 tedne polnoleten in razen par mehurčkov na obrobah zadnjih blatnikov, je vse idealno, tudi most. Morda mu je življenje podaljšal tretma pri Tri krone d.o.o.

• Všeč 1
  • Zmeden 3

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Niti slučajno, ker na 3krone je bil ta stroj samo 1x in potem še 1x na "kontroli", od tega je že pomoje enih 10 let, skupni strošek torej 100 EUR (če se ne motim je bilo takrat 80E in kontrola 20E), poceni. :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Z velikimi koraki stopamo nazaj v temačni srednji vek???

WWW.24UR.COM

Z novim letom nas čakajo velike spremembe pri ogrevanju stavb in sanitarne vode. Pravilnik o učinkoviti rabi energije bo namreč s 1...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Edino pravilno. Za 1 kWh elektrike v bojlerju se porabi najmanj 3 kWh premoga v elektrarni. Direktno ogrevanje stanovanja, sanitarne vode z elektriko je zato na nek način greh. Mislim, da je že predpis iz leta 1984 nekaj govoril o tem ...

Evo sem našel:

image.png

image.png

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ja ok, samo spet kot sem rekel. Ne vem kdo bo to kontroliral na terenu. Prodajali se bodo še vedno, če ne pri nas, pa v tujini. Kupil ga boš in vgradil - ali sam ali pa vodovodar na fuš.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 23 minutami je FuManchu napisal:

Utopija nekaterih. Kupil boš vse lahko in montiral. Inšpektor ko prestopi prag moje hiše lahko tudi izpuhti.

V stanovanje lahko vstopi nekdo tretji, če

- je to neizogibno potrebno za prijetje storilca kaznivega dejanja ali za zavarovanje ljudi in premoženja 
- lastnik ali uporabnik stanovanja to izrecno dovoli

Inšpektor nima pooblastila za vstop v stanovanje, razen če dobi odredbo sodišča, kar pa je zelo težko - ob res hudem sumu kaznivega dejanja, kamor pa prekrški ne sodijo.

Ampak zakaj spet tako balkansko razmišljamo "saj me ne morejo dobiti" in bom kršil predpis ... ob taki mentaliteti ljudi teoretično ni nobene vlade, ki bi lahko kaj resnega, temeljitega naredila.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 2
  • Hvala 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Inšpektorja sploh ne bo nič zanimalo… ker menda v zakonu niso predvidene nobene sankcije ali globe ;) …. Torej je vse skupaj brezveze :D 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Janez, jaz se strinjam s tabo. Samo večina države pa ne bo tako funkcionirala. Jih moraš nekako po prstih oz. denarnici udariti. Načeloma to delajo z omrežninami in posredno padejo sem noter potem tudi veliki porabniki, kot je bojler. Ne vem zakaj je treba še posebej zakone pisati, razen zato ker je samo sebi namen...

Če bodo pa redukcije, bom pa agregat nabavil in hodil na Petrol po bencin. Inštalacije sem že pripravil tako, da imam glavno 1-0-2 stikalo, ki mi omogoča napajanje iz omrežja ali priklop agregata. Prejšnjič sem dobil neko reklamo, 3 fazni 7 kW niti ni tako drag.

Popravljeno od Agerg
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 10 urami je Janez007 napisal:

Potem, ko bodo redukcije, se bomo pa pritoževali, da država ni nič naredila ... 

Sigurn ne zarad bojlerjev, ampak bo zarad EV-jev in TČ-jev, če že bodo.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Za ogrevanje sanitarne vode gre ogromno energije. Recimo pri 4 članski družini v hiši z ogrevano površino cca 160 m2 gre kar 1/4 do 1/3 toplote samo za ogrevanje tople sanitarne vode, cca 100 l kurilnega olja na osebo letno, preračunano v elektriko cca 100 x 10 = 1.000 kWh elektrike letno, to je 1 MWh. Za "tuširanje" 1 osebe na leto.

Če množimo z 2.000.000 prebivalcev ... dobimo 2 TWh ... skoraj pol elektrike iz obstoječe jedrske ... če se nisem kje zmotil.

Za razliko od EV in TČ se tuširamo skoraj vsi prebivalci. 😀

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pred eno uro je Boss napisal:

Ja fak, kolk pa ti tople vode porabiš za tuširanje?

Ne merim ... vem pa koliko je strošek njenega dogrevanja ... dobrih 100 l kurilnega olja oz sedaj, ko imam TČ za sanitarno vodo cca 1.000/3 kWh ... cca 330 x 0,2 € ... cca 66 € na osebo letno. Če bi jo ogreval z navadnim el. bojlerjem, pa 1.000 x 0,2 € ... 200 € letno na osebo.

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 3 urami je Agerg napisal:

Janez, jaz se strinjam s tabo. Samo večina države pa ne bo tako funkcionirala. Jih moraš nekako po prstih oz. denarnici udariti. Načeloma to delajo z omrežninami in posredno padejo sem noter potem tudi veliki porabniki, kot je bojler. Ne vem zakaj je treba še posebej zakone pisati, razen zato ker je samo sebi namen...

Če bodo pa redukcije, bom pa agregat nabavil in hodil na Petrol po bencin. Inštalacije sem že pripravil tako, da imam glavno 1-0-2 stikalo, ki mi omogoča napajanje iz omrežja ali priklop agregata. Prejšnjič sem dobil neko reklamo, 3 fazni 7 kW niti ni tako drag.

Res rabiš 3f agregat? Da se ne zafrkneš kot mnogi, ki ga kupijo, potem pa napajajo popolnoma nesimetrično breme in ga skurijo.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 7 urami je Shrek napisal:

Marsikaj je še narobe pri nas... 

Na primer, kam gre odpad pri adaptacijah kopalnic... 

V gozd. 

Ni glih za to temo, ampak naj gredo inšpektorji to gledat... 

Ne vem kam vozi-te/-jo.

Jaz vozim v zbirni center. Do 8 hobokov gratis. Sem letos kar nekaj ploščič tja odpeljal. Pač pelješ nekaj danes, jutri, itn....

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 urama je Janez007 napisal:

Ne merim ... vem pa koliko je strošek njenega dogrevanja ... dobrih 100 l kurilnega olja oz sedaj, ko imam TČ za sanitarno vodo cca 1.000/3 kWh ... cca 330 x 0,2 € ... cca 66 € na osebo letno. Če bi jo ogreval z navadnim el. bojlerjem, pa 1.000 x 0,2 € ... 200 € letno na osebo.

In kaj, 200€/ na osebo za tuširanje na leto je dosti? Tudi, če bi bilo 500€ se bi še vedno tuširali pri nas doma. In to z toplo vodo iz  120 litrskega bojlerja. Kopalnico segrejem seveda  z električnim radiatorjem (lojtro) In ko pridem v dnevno sobo, me čaka toplota iz klime.

In to ne iz ene. Iz treh. Tako v dnevni dobi kot v dveh drugih. In potem lepo vklopim feršterker(ojačevalec) za kitaro  na lampe, ki žre veliko elektrike (elektronke in to). Da ga vidim junaka inšpektorskega, ki bi vstopil v moje stanovanje. In da mi holob prepove kaj od tega. 

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Ljubim 2

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Aha, Janša pa tega ne bi naredil? To so bruseljske odločitve in glej ga zlomka, največ poslancev tam iz Slovenije je prav iz janšistične stranke. In ne samo zadnji mandat, ampak kar nekaj teh. Torej kdo odloča o teh bebavostih?   Čak, še mal, ko bo Vonderlajna s pomočjo posrancev uvedla diktaturo bruslja še nad našimi financami, da ko ne boš priden bodo samo pipco do našega denarja lepo zaprli pa crkni.
    • In potem je bil Janša diktator, ker je pri nas uvedel podobne zapore kot so jih povsod po svetu. Tale golobnjak je pa super, ko nam postavlja take pogoje, da kmalu pralnih strojev ne bomo rabili, ker bomo nagi okoli hodili, umivali se bomo pa z mrzlo vodo, da ne bo "šoka", ker bomo živeli v mrzlih stanovanjih. Ampak, kar je res je res, elektrike bomo pa tako malo porabili, da bodo Soške elektrarne zadoščale za celo Slovenijo...
    • Moje dve so šle na SIMBIO.... 🤗😉
    • Ni treba vdirat v stanovanje, se lahko reši z odklopniki. Potem je naenkrat tema, glasba izgine, klime se ustavijo, tuširanje je podobno kot v JLA, ...😁
    • ko si daš kavo delat, zbudiš celo bajto pa še sosede zraven  
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.