Skoči na vsebino

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik

Ustvari kratki URL

Z M A J

Priporočeno sporočilo

Kakšen KLINČEV zastoj danes na Štajerski AC, pa to je vse stalo med Vranskim in Šentrupertom, tudi lokalna cesta na fertig zabasana. In tako je (verjetno) vsak wikend, ker zaprejo Trojane! :(

• Všeč 1
  • Žalosten 1
  • Jezen 2

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Kakšen mesec nazaj sem se zaradi tega iz Ljubljane preko Trojan do Savinjske vozil tri ure. Sreča, da sta tamali spali in da imam radarski tempomat za te zastoje.

Moram drugič paziti na Googlu preden naletim. Bom obvoz kar preko Litije in Zasavja naredil v naše konce, ker stara cesta mimo Trojan ni nič bolje. Nekaj časa se pelješ, potem se pa pri izvozu, ko se iz avtoceste vključujejo, vse zabaše.

• Všeč 2
  • Ni všeč 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 11 urami je Agerg napisal:

Kakšen mesec nazaj sem se zaradi tega iz Ljubljane preko Trojan do Savinjske vozil tri ure. Sreča, da sta tamali spali in da imam radarski tempomat za te zastoje.

Moram drugič paziti na Googlu preden naletim. Bom obvoz kar preko Litije in Zasavja naredil v naše konce, ker stara cesta mimo Trojan ni nič bolje. Nekaj časa se pelješ, potem se pa pri izvozu, ko se iz avtoceste vključujejo, vse zabaše.

Jaz sem šel včeraj s Polzele potem kar čez GG in Črnivec ter Kamnik, do LJubljane. Je bila vsaj vožnja tekoča, čeprav krepko naokrog, ampak raje se peljem kot popizdevam v zastoju.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Do Krivčevega se je danes normalno peljalo, kako je višje proti Črnivcu ne vem, ker sem v Krivčevem zamenjal prevozno sredstvo - parkiral avto in se usedel na bicikel. Šel sem po makadamu ob strugi potoka na Volovljek in naprej na Veliko planino.  Pardon, potok je Volovljek, po makadamu se pride na Kranjski rak.

Popravljeno od Mraušk Mčk

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sem se 2 meseca nazaj prestavil iz Telemacha na A1, ker so mi že ene 4x dvignili ceno naročnine v 10 letih odkar sem bil pri njih.

Sicer A1 dobro vleče, ampak je vseeno počasen (max 6 MB/S na selu), pa še lag-a ima preveč - ko klikneš link, traja kar nekaj časa da vklopi "klik" in potem še nekaj časa da naloži stran. 

No, prišla je anketa o zadovoljstvu, kjer sem to tudi povedal. Danes, po enem tednu me kličejo z A1.

Kriv naj bi bil kitajski ovitek, ker blokira signal, pa tudi drevesa v okolici v radiju 1500 metrov - za kolikor sem oddaljen od postaje, pa SIM kartica katero lahko naročim novo.

Mi je pa tip naštel vse lokacije ki sem jih obiskal prejšnji teden, pa tudi povedal tam pa tam se vam bi moral vklopiti 5g, tam se vam je vklopil 3g itd. Pa imam vse piškotke, lokacijo (še tisto emergency če se kaj naredi), vse kar se pri novem telefonu izklopi preden ga prvič uporabiš... izklopljeno.

Toliko o tem...

• Haha 3
  • Začuden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 minutama je Bini napisal:

To je pa res huda skrb za nekatere... 🤔😉

Ne vem zakaj zate ni, niti me ne zanima.

Zame pa je, ker želim ostati čimbolj anonimen (na internetu). To, da te spremljajo na vsakem koraku vsekakor ni način. Poglejte kaj se dogaja na Kitajskem, ki je sicer po eni strani napredna, po drugi strani pa zelo trpijo sedaj na ta račun... Preveč digitalizacije tudi ni okej.

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 urama je Bini napisal:

To je pa res huda skrb za nekatere... 🤔😉

Predvsem se morajo tega bati vsi, ki imajo kake nečedne podle, ljubice, dve ženi, nezakonske otroke... 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 3 urami je Jaka32 napisal:

Ne vem zakaj zate ni, niti me ne zanima.

Zame pa je, ker želim ostati čimbolj anonimen (na internetu). To, da te spremljajo na vsakem koraku vsekakor ni način. Poglejte kaj se dogaja na Kitajskem, ki je sicer po eni strani napredna, po drugi strani pa zelo trpijo sedaj na ta račun... Preveč digitalizacije tudi ni okej.

Marsikje imajo tako pa nihče ne trpi! Je pa zato varno toliko bolj.To mislim na vse stvari ne samo telefon! V nekaterih državah sploh ne vidiš policije, ker so v civilu kolikor jih sloh je, drugače je pa vse v karerah. Ti sigurno nisi zanimiv za kak poseben nadzor, verjemi...😊 Če nič ne kršiš in pošteno živiš te nima kaj skrbet.... :nevem:

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Smo že na veliko o tem al rezervno kolo v avtu al ne...jaz sem za,ker očitno vse vijake lih jaz povozim🤕 

Danes na Mazdi menjal gume,in glej glej,kaj sem našel...še sreča,da ni prodrl tako globoko🙄

IMG_20241112_155803.jpg

• Všeč 3
  • Haha 1
  • Žalosten 2
  • Ni všeč 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 15 minutami je skritikrt napisal:

Smo že na veliko o tem al rezervno kolo v avtu al ne...jaz sem za,ker očitno vse vijake lih jaz povozim🤕 

Danes na Mazdi menjal gume,in glej glej,kaj sem našel...še sreča,da ni prodrl tako globoko🙄

IMG_20241112_155803.jpg

A je čudno? Če imaš doma nekaj 10 mašin, imaš verjetno nekaj 1.000 vijakov, kakšen pa kdaj kam tudi odleti  ... 😁

• Všeč 1
  • Haha 3
  • Zmeden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 7 urami je Jaka32 napisal:

Sem se 2 meseca nazaj prestavil iz Telemacha na A1, ker so mi že ene 4x dvignili ceno naročnine v 10 letih odkar sem bil pri njih.

Sicer A1 dobro vleče, ampak je vseeno počasen (max 6 MB/S na selu), pa še lag-a ima preveč - ko klikneš link, traja kar nekaj časa da vklopi "klik" in potem še nekaj časa da naloži stran. 

No, prišla je anketa o zadovoljstvu, kjer sem to tudi povedal. Danes, po enem tednu me kličejo z A1.

Kriv naj bi bil kitajski ovitek, ker blokira signal, pa tudi drevesa v okolici v radiju 1500 metrov - za kolikor sem oddaljen od postaje, pa SIM kartica katero lahko naročim novo.

Mi je pa tip naštel vse lokacije ki sem jih obiskal prejšnji teden, pa tudi povedal tam pa tam se vam bi moral vklopiti 5g, tam se vam je vklopil 3g itd. Pa imam vse piškotke, lokacijo (še tisto emergency če se kaj naredi), vse kar se pri novem telefonu izklopi preden ga prvič uporabiš... izklopljeno.

Toliko o tem...

15 let sem bil na telekomu, letos je A1 dal res ugodno ponudbo in sem šel izkoristit ta paket 50% off

najprej sem imel vklopljen 5g, pa mi je kazalo 5g in eno črtico signala, v realnosti je bil zadaj verjetno edge, ker je vse odpiralo z totalno noro hitrostjo verjetno par kb/s

potem sem na kakšni lokaciji imel poln 5g, pa je jedva prišlo na kakšnih 100 Mbps

potem sem na kakšni lokaciji imel poln 5g, pa so se strani spet odpirale s hitrostjo par kbps

potem sem na telefonu izklopil 5g in imam opcijo "lte only"...sedaj mi signal ustrezno preklapla med edge/4g, kakor je, in mi internet dela super

so pa klici med vožnjo totaln polom, ko more menjat bazno postajo včasih totalka zašteka

toliko o polovični ceni - pač preveč ljudi je menjalo k njim, arhitektura pa verjetno iz časa amisa ali pa še prej

aja pa še to, imam iPhone 15 pro max, ki je star 1 leto, in sem 100%, da ni kriv telefon, ker ima tudi kolega podobne težave, simka je pa itak nova, od septembra

uglaunem komaj čakam 1.9.2026, da grem nazaj na telekom

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Zmeden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 7 urami je Jaka32 napisal:

To nima veze s telefonom.

To so lokacije in triangulacija, kjer se je tvoj sim prijavljal. Potem moreš od njih zahtevat prepoved zbiranja podatkov, če se da.

Poglej pogodbo, če so ti kaj odkljukali, ti pa si veselo podpisal, ker tak nisi videl, kaj podpisuješ.

pred 47 minutami je skritikrt napisal:

IMG_20241112_155803.jpg

Klasika.

Na Fordu sem cel kup steklenega drobirja ven pobral.

Na i20n pa sem tudi vijak ven vlekel:

20241112_170451.jpg

20241112_170554.jpg

Popravljeno od godlike
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Včasih je v glavnem odlično delalo tudi v gostovanju, sedaj pa to umetno bremzajo (programersko zapirajo pipce) in je za popenit.

Ponavadi dela ženi (T2 ... oz. A1), včasih tudi meni (Telemach). 

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

T2 uporablja zdaj A1 omrežje in je čista katastrofa.Tko, da hvala bogu imam dve simki notri in druga je na Telekomu, ki je svetlobna leta boljši.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Čisto odvisno od pokritosti s signalom in zmogljivosti baznih postaj. Na mojem domačem naslovu A1 dela bolje od konkurence. Pač - te stvari preveriš preden menjaš operaterja. Idealnega ni, je samo tisti, ki je bolj primeren zate od ostalih.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pred tem (sluzbeni gsm) na Telekomu, sedaj Telemach....ni primerjave v kvaliteti....seveda v prid Telekomu....Telemach je res šrot.....(bil službeno na Portugalskem, dva dni trajal da sem lahk sploh normalno klical....v Avstriji pa net kar zablokiral in potem po min/dveh spet delalo in tako naprej...), tko da....

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 3 urami je dvorjan napisal:

Pač - te stvari preveriš preden menjaš operaterja.

Res? Kaj pa če si operater sam premisli in gre za roaming dol s Telekoma in na A1? Nisem se jaz odločal, samo naenkrat niso mel več pogodbe in sem moral na A1. Tam pa katastrofa. Signal poln, net pa k žmigavc on, off, on, off.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sem posluša nekaj let nazaj predavanje Danca, kako to oni mislijo reševat. Se spomnim, ko je rekel, da so najcenejši hranilniki energije navadni rezervoarji za vodo. Rešitev vidijo v močni povezavi med elektroenergetiko in klasično energetiko, ki se ukvarja s toploto. Viške elektrike v toploto, če se jo rabi.      
    • Samo z isto mero jim vrnemo pa bo zelo hitro meja normalno odprta z njihove strani.
    • Po moje bo treba elektriko iz sonca uporabljat drugače in sicer ali za izdelavo vodika ali pa za črpalne HE. Tako bi lažje zagotovili ustreznost delovanja, ko je elektrike preveč in bi jo hranili ali kot vodik ali pa prečrpavanje vode navzgor. Ponoči, ko pa sonca ni pa uporabljaš vodik in pa vodo, ki si jo čez dan prečrpal.  
    • Res? Kaj pa če si operater sam premisli in gre za roaming dol s Telekoma in na A1? Nisem se jaz odločal, samo naenkrat niso mel več pogodbe in sem moral na A1. Tam pa katastrofa. Signal poln, net pa k žmigavc on, off, on, off.
    • Mislim ja, da bo tolk energije vložil ... ne vem no. Ja očitno pa je možno, ampak skrajno malo verjetno.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.