Skoči na vsebino

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Imate kar izkušnje vsi, vidim. Jaz sem v preteklosti šel iz Telekoma na A1, pa nazaj na Telekom, pa spet na A1. Zdaj pa na Telemach. Vse dela vsepovsod. Za moj nivo uporabe ni opazne razlike... 5G pa šiba zame dovolj hitro, pa nisem everyday user.

Napisano

Peruzzijeva ulica v Ljubljani, največji možno prometni zamaški, ki si jih sploh lahko zamislite. Zokijevi neandertalci zelo počasi izvajajo dela na Jurčkovi cesti. Če imate preveč časa, izvolite tja. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Še ena fabrika gre v k***c

FORBES.N1INFO.SI

Podjetje Bramac oziroma BMI Adriatic Škocjan je konec oktobra ustavilo proizvodnjo strešnikov v Dobruški...

N7rRRL1.jpg

Napisano

Nimam prenosa zdajle nogometne tekme z Norveško. Mamu jim RTV-jevsko in pa še Telekomsko zraven, eh :( Očitno bo treba najti nek "stream"

Napisano
pred 11 urami je Z M A J napisal:

Nimam prenosa zdajle nogometne tekme z Norveško. Mamu jim RTV-jevsko in pa še Telekomsko zraven, eh :( Očitno bo treba najti nek "stream"

Nisi nič zamudil, verjemi. 

• Všeč 2
  • Hvala 1

Napisano

Danes bil priča totalni aroganci voznice novejšega MB-ja, a razreda, ki je na Mercator parkirišču nabila vzvratno eno vozilo, katerega je uspela potisniti še v tistega parkiranega zadaj.

Je po tem podvigu izstopila iz avta, najprej pogledala svojega, na hitro še okolico, kdo jo je videl, potem pa hitri ODHOD. Jaz sem ji z odkimavanjem v neposredni bližini dal jasno vedeti, da spremljam situacijo, si zabeležil njeno registrsko, ter obvestil vodstvo lokalnega Mercatorja, kjer je pa itak tudi pokrito z videonadzorom. Mah kakšen gnoj od ljudi, res ne moreš verjeti. :(

• Všeč 4
  • Ljubim 1

Napisano
pred 6 minutami je Z M A J napisal:

Danes bil priča totalni aroganci voznice novejšega MB-ja, a razreda, ki je na Mercator parkirišču nabila vzvratno eno vozilo, katerega je uspela potisniti še v tistega parkiranega zadaj.

Je po tem podvigu izstopila iz avta, najprej pogledala svojega, na hitro še okolico, kdo jo je videl, potem pa hitri ODHOD. Jaz sem ji z odkimavanjem v neposredni bližini dal jasno vedeti, da spremljam situacijo, si zabeležil njeno registrsko, ter obvestil vodstvo lokalnega Mercatorja, kjer je pa itak tudi pokrito z videonadzorom. Mah kakšen gnoj od ljudi, res ne moreš verjeti. :(

Tudi sam sem zadnjič pred enim nakupovalnim centrom v KP bil priča podobnemu dogodku. Le da jo je skupil nov mercedes. Ena starejša, priletna ženička, je elegantno pri  rikverc vožnji s starim gofom razbila zadnji del mercedesa. In to kar konkretno. A ni niti izstopila iz avta. Najbrž ni niti čutila udarca. Zapisal sem si njeno tablico in možakarju zataknil listek  za brisalec.

• Všeč 2
  • Jezen 2

• 2 tedna kasneje...
Napisano
WWW.24UR.COM

Avtoličarji in zavarovalnice so že mesece na okopih – prvi zahtevajo višje plačilo urne postavke, drugi, ker imajo monopol, lahko na to ceno...

Napisano

Zanimivo, ko pa zavaruješ ti pa ne povedo, da ne bodo plačali vsega. Kje je kle varstvo potrošnikov?

• Všeč 1
  • Jezen 1

33112_1.png

Napisano
pred 18 minutami je Z M A J napisal:
WWW.24UR.COM

Avtoličarji in zavarovalnice so že mesece na okopih – prvi zahtevajo višje plačilo urne postavke, drugi, ker imajo monopol, lahko na to ceno...

Ne bo hudega. Slej kot prej bodo prišli popustili s svojimi neupravičenimi zahtevami. Veliko se jih je že premislilo.

Napisano

Ravno gledam Inspektor na 24ur, pa vidim da je ze clanek gor.

Zanimivo, kako nas lupijo pri belem dnevu. Pa saj to ze vemo.

Skratka, nadomestno vozilo ti pripada, ceprav govorijo da ti ne, ce ne vozis invalida oz.se ne vozis v sluzbenem avtu.

Pa se marsikaj... poglejte si.

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 16 minutami je Alex napisal:

Ne bo hudega. Slej kot prej bodo prišli popustili s svojimi neupravičenimi zahtevami. Veliko se jih je že premislilo.

Hitro se bodo med seboj "zlizali" in sicer na ceno nas; potrošnikov, ko bodo ponovno dvignili premije, požrešneži!

Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Z M A J napisal:

Hitro se bodo med seboj "zlizali" in sicer na ceno nas; potrošnikov, ko bodo ponovno dvignili premije, požrešneži!

Vsi bi radi svoj velik delež, kot pač povsod. Nimajo zastonj avtoličarji graščin in super makin  pred graščinami. 

Najbolj znan avtoličar v KP si je omislil kar črnega Ferrarija california. Bogi revež, niti za rdečo barvo doplačati ni imel. 

Popravljeno od Alex
  • Všeč 2
  • Haha 4
  • Začuden 1

Napisano

Oboji so svojega denarja vredni. Jože P. Damijan pa o urah, ki so okol 100€ 🤣. To je izračunano na eno uro, kjer je všteto vse se pravi od sprejema, prevzema, vrnitve avta lastniku do birokracije stroškov delavnice inm plače recimo ličarja.

Zdaj pa dajmo realno. Plača bruto je recimo 2500€ ali okoli 20€, če vračunamo še ves prosti tek, kavice in čike ter čakanje na delo. Za vse ostalo je še 15€ kot plačajo zavarovalnice torej skupaj 35€. Ampak tukaj je pa caka - to je narejen cenik le za primer, če bi bilo popravilo zgolj eno uro, kar praktično ni nikoli. Vedno je notri že za minimalne škode kar nekaj ur in to tudi 3, 4 in več. Za vse ure več kot ena, ne smeš računat, k vsaki uri sprejem, odddajo, birokracijo in drugo, ker to je le enkratni strošek.

Tako da več ur, k je notri bolj rentabilno je vse skupaj. Ja popravilo odbijača je res na meji rentabilnosti in se jedva splača al pa celo ne, ampak so vse druge večje škode mnogo bolj profitabilne, ker ni toliko logistike na urno postavko. Da se zadeve popravljajo več dni tudi ni neka drama, ker takrat se več ali manj sušijo in se na njih ne dela kaj dosti oziroma nič, čeprav hočejo prikazat, da je to cela drama.

Zavarovalnice pa tudi, ko poskušajo nategnit zavarovanca, da mu zamolčijo informacije, da ga poskušajo odpravit s totalkami in da dajo le in samo 60% vrednosti po eurotaxu, če škoda to preseže, a plačal si enako za nov avto ali pa več let star. Fer bi bilo, da bi vsaj pri kaskem delež osnobnega kaska nižali z vrednostjo avtomobila. Pa ga ne.

V glavnem oboji majo kr precej masla na glavi, očitno bo pa pač s strani zavarovancev začet razmišljat o odvetniku in pač vlagat tožbe, če nas zavarovalnice poskusijo nategnit.

33112_1.png

Napisano

Aja pa še novinarski šlabajzerizem. Ne vem a so tole preplonkali od Damijana al so sami tolk nesposobni, da na znajo uporabljat procentov in povprečij.

image.png

Čudno je da so pisali procente, ker tukaj bi najbolje izpadlo kakšna je razlika v znesku med stroškovno uro in ceno prodane ure zavarovalnici. Hja številke bi zgledale precej manjše zato so se za bolj bombastično odločili za sistem, kjer so prikazane cifre največje in to je pri prikazu procentov. Hja 33,5€ zgleda na pogled ful manj kot 87,9%. 😉

Če pa so se že odločili za ta sistem pol je preračun v vrstici Delavnica 3 čist napačen in bi moral biti 101% in ne 34% kot so izračunavali pri ostalih. Ampak ker je napaka tudi v povprečju tretje kolone to pomeni, da je tam napačen sam znesek stroškovne ure v Delavnici 3 in bi moral bit napisan 48,2€ in ne 72,5€.

Se opravičujem za tole nakladanje, ampak mam eno napako, da kljub temu, da je taka tabelca na ekranu prikazana le 5 sekund, mi možgani takoj sporočijo, da nekaj ne štima, pol grem pa preračunat in res.

33112_1.png

Napisano

A ste že kdaj doživeli, ko ste prišli k ličarju, da vas je vprašal, ali plača zavarovalnica ali vi sami. Na enem od prejšnjih avtov sem imel za pobarvati prednji odbijač. Ko sem rekel, da plačam sam je rekel 300€.vptašal sem ga, koliko bi bilo, če bi plačala zavarovalnica. Kot iz topa je izstrelil - kakega jurja. Tako, da mislim da so kar dobri glumci tej ličarji.

Napisano
pred 9 urami je Alex napisal:

A ste že kdaj doživeli, ko ste prišli k ličarju, da vas je vprašal, ali plača zavarovalnica ali vi sami. Na enem od prejšnjih avtov sem imel za pobarvati prednji odbijač. Ko sem rekel, da plačam sam je rekel 300€.vptašal sem ga, koliko bi bilo, če bi plačala zavarovalnica. Kot iz topa je izstrelil - kakega jurja. Tako, da mislim da so kar dobri glumci tej ličarji.

Enako sem doživel za točo.

Sem rekel, kolko je to blo.

Pravi 13h dela, 1900€.

Pa jaz juuuj, divje. Ja če bi sam prišel, vem, da ti tolko računat ne morem....

Napisano

Res se norce delajo.... 

Jaz sem pa po težkih pogovorih z cenilko, dokazovanjih in dokumentacijo komaj iztržil 3k€ za škodo pred dvema mescema za izliv vode..... 🥴😵‍💫🫣

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.