Jah, glej, meni so tako razložili: znamka avta se vidi na daleč, opreme pa ne, zato avto kupuješ za sosede, opremo pa zase. Očitno tudi gume kupuješ "zase"... Kupiš "Kitajske", pa voziš malo počasneje in previdneje, pa je...
Sicer pa, ali so Dunlop ali pa HiFly, oboje je narejeno nekje v Aziji...
Zdaj ne vem, če si že kje napisal v vseh teh zapisih, ampak ali misliš, da se bi Putin ustavil, če dobi tisto kar hoče? Jaz si niti približno ne želim vojne in sem zapisal zakaj podpiram Ukrajino oz. branjenje le-te. Samo po moje gre potem po vrsti Gruzija (nadaljevanje), Moldavija. Kitajci zavzamejo Tajvan, ker se s to opcijo vsi strinjamo. Pa tako je njihov, kaj jim bomo oporekali. Izraelci so se že pa tako odločili, da bodo izbrisali Gazo.
Pa imamo mir...
Verjamem, da je za tebe s hribov tole nenavadno. V Lj pa se s tem problemom soočamo že stoletja, ko je govora o visoki podtalnici. Zato se kleti gradijo kot bi šlo za ladje. Pri nas doma imamo podtalnico pa nismo na morostu, že 4metre pod nivojem tal. Če je fejst močnato pa še višje.
Ne moremo, oz je brez predmetno, ker v evropi žal ni 2.5T motorja tko da...Če bi bil, bi dobršen del dizelašov na forumu prešaltali tja ,vključno z menoj
Ne vem, kako je z vami, ampak za mene je ta tišina prav oglušujoča...
Se spomnite naslovov glavnih medijev v času prejšnje vlade, ko je bil rutinsko imenovan kak direktor državne institucije ali ko je kak funkcionar vlade rekel kaj čez kak postopek ali uradnika državne institucije? Pop TV je skoraj vsak teden na naslovnici zapisal: “Rušenje temeljev pravne države.”
Kaj pa danes? Predsednica računskega sodišča je vladi napisala protestno pismo zaradi nedopustnega posega oblasti v neodvisnost sodišča. Ste ga kje lahko prebrali? Ste sploh slišali zanj?
“Računsko sodišče je vrhovni državni revizor te države in svoje delo opravlja že zadnjih 30 let. Svoj neodvisni položaj ima zapisan v ustavi in drugih zakonih, a vse doslej takšnih pritiskov in dejanj še nismo bili deležni, zato smo se odločili, da napišemo to protestno pismo in ga naslovimo na predsednika vlade Roberta Goloba in predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. Pritiski so se začeli septembra letos. Prvi je bil poseg v naše plače. Moram reči, da so bila pri usklajevanju funkcionarskih plač vsa pisanja računskega sodišča spregledana. V zakonu imamo zapisano, kakšne so naše plače v odnosu do ostalih državnih organov. Mi smo pisali državnemu zboru in predsedniku vlade glede plač funkcionarjev, ko se je to usklajevalo, a nismo dobili odgovora. Takrat še nismo šli v javnost,” je povedala. Bili so tiho, dokler niso bili v preteklem tednu priča drugemu, “zelo velikemu napadu na računsko sodišče in na njegovo finančno neodvisnost”.
"Kako je lahko ustavni organ neodvisen, če ni finančno neodvisen," je na izredni novinarski konferenci opozorila predsednica računskega sodišča Jana Ahčin.
Sm kmet an s hribu doma, pei če tole jest prou razumem, je diktator Janša rušil temelje pravne države, ker npr. ukinil financiranje STA, ki ni posredovala vseh zahtevanih dokumentov, Robert Golob pa ne dela nič omembe vrednega, ko omejuje sredstva revizorjem, ki so mu izdali negativno mnenje. In, baje, se je podpora te vlade v zadnjem času dvignila, vsaj tako naj bi poročala POP TV in STA...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.