S tem metanjem denarja v najemnine se ne strinjam čisto. Pač stara šola, ko je nujno da imaš cigle v lasti. Pa naša predraga kokoš, kjer ni urejen najemniški trg, razen nekaj približnega v LJ. Spet zato, ker en kup ljudi čepi na teh ciglih in ne počne z njimi tisto kar bi lahko - beri nujno potrebujemo davek, da se ljudi nabrca v rit in sprosti trg.
Jaz na primer imam v lasti nepremičnino za bivanje 220 m2 za štiričlansko družino - več ne rabim. Sem pa najemnik poslovnega prostora (pisarna), ker mi je lažje plačati najemnino in se ne ukvarjati z lastništvom v nekem skupnem objektu, ker to je za znoret pri teh idiotih tu. Pa če kaj crkne, je samo halo lastnik, pa zrihtaj, saj je tvoje, jaz pa lepo frej in druge stvari početi. Pa me vsi Slovenci čudno gledajo kaj to mečem najemnino stran nekomu vsak mesec. Enostavno nimam niti najmanjše želje po lastništvu, pa še bolj sem fleksibilen, ker se lahko v max 1 tednu preselim.
Ne vem kje si tole dobil, ampak čedalje bolj imam občutek, da tud na kumunalah ne vedo kaj kam sodi.
Recimo poglej pod črkama E in P kam sodijo spreji
https://snaga-mb.si/wp-content/uploads/documents/abecednik-odpadkov.pdf
Resno, dej pejt pogledat kakšne imajo obdavčitve na nakup avtomobilov. Od 69% za male mlinčke do 180% za top end avte. Mazda MX-5 je recimo obdavčena s skoraj 130% davka.
To da se gleda zgolj samo koliko plač je potrebnih za nakup stanovanja ti ne pove kaj dosti, ker moraš vmes tud živet in imaš takih in drugačnih stroškov lahko precej več kot marsikje drugod. Bolj važno je koliko denarja ti ob normalnih nujnih stroških ostane za nakup stanovanja. Bore malo in zato so Danci prisiljeni v najemništvo in ne lastništvo. Upam, da se strinjamo, da je lastnik stanovanja načeloma bolj bogat kot pa najemnik, ki si ne lasti stanovanja in zmeče ogromno denarja v najemnine.
Primer recimo pri tako opevani Švici. Kolegica pred leti spoznala Slovenca, ki je delal v Švici in bil za naše mišljenje bajno bogat s plačo tam nekje 7k frankov bruto. Bil najemnik in dokler sta skromno živela je lahko mel vsak od njiju tud en poceni avto. Potem je pa prišel otrok pa vrtec za 2k frankov, pa prodaja enega avta pa še ni bilo zadosti, ker ona tam ni dobila službe primerne njeni izobrazbi.
Edina rešitev jima je bila, da je on tam pustil službo, sta prišla oba nazaj v Sloveniji se oba zaposlila pri neki banki in sta imela spet oba lahko svoj avto, živela v najemu in tud otrok je bil lepo v vrtcu ter zdaj v šoli.
Kaj hočem povedat - plača na prvi pogled ne pove veliko ali pa skoraj nič, če ne veš vseh ostalih stroškov življenja v določeni državi.
Tko, da razne Danske, Švice ipd zgledajo lepo le kot fasada, ampak kaj je pa za fasado....
Vsakumu svoje. Tudi sam imam določene razvade.
Lahko samo povem, da kardiolog prevo to, še ko ti zmerne količine kave dovoljuje.
Verjetno bi lahko pridobil uradni izvid, kjer to piše.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.