Alex Napisano 22. maj, 2022 Prijavi Napisano 22. maj, 2022 pred 53 minutami je Gelipter napisal: Ja prej je bilo skoraj vse še tovarniško nastavjeno👍😁bosse ozvočenje..pol je Alex strokovno naštimal 😉😉😉 Kot sem že napisal, so precej izboljšali zvok bose-ja v tej mazdi napram prej. Basa je sedaj skoraj celo preveč, tako, da je za moj okus optimalna nastavitev na 0 ali pa še bolje na - 1. Edino visokotonci spredaj so še vedno šibka točka bose-a. Že samo z menjavo le-teh bi bil zvok izvrsten. Tudi moči se mi zdi, da je več kot prej. 2 Citiraj
AmpeR Napisano 22. maj, 2022 Prijavi Napisano 22. maj, 2022 pred 46 minutami je Alex napisal: Kot sem že napisal, so precej izboljšali zvok bose-ja v tej mazdi napram prej. Basa je sedaj skoraj celo preveč, tako, da je za moj okus optimalna nastavitev na 0 ali pa še bolje na - 1. Edino visokotonci spredaj so še vedno šibka točka bose-a. Že samo z menjavo le-teh bi bil zvok izvrsten. Tudi moči se mi zdi, da je več kot prej. Ej Alex, kaj uni, ki rihtajo car ozvočenje v Serminu so ok? Iščem nekoga, da bi pr mojem mal posodobil zvočnike. Citiraj
Janez007 Napisano 23. maj, 2022 Prijavi Napisano 23. maj, 2022 (urejeno) pred 8 urami je Alex napisal: Kot sem že napisal, so precej izboljšali zvok bose-ja v tej mazdi napram prej. Basa je sedaj skoraj celo preveč, tako, da je za moj okus optimalna nastavitev na 0 ali pa še bolje na - 1. Edino visokotonci spredaj so še vedno šibka točka bose-a. Že samo z menjavo le-teh bi bil zvok izvrsten. Tudi moči se mi zdi, da je več kot prej. Hudič pri zvoku je tudi v tem, da imajo različni posnetki/postaje različno (dodatno) ojačane določene frekvence (da se sliši tudi na slušalkah/telefonih dokaj v redu). Zato vsak boljši sistem ob tako uničenem viru zvoka (vhodnem signalu) ne more zveneti posebej dobro (recimo preveč "razpackanih" basov). Potem je tukaj akustika prostora, ki močno vpliva na zvočno sliko. Visok šofer, ki ima glavo pritisnjeno ob strop sliši drugače kot nizek, ki jo ima na sredini prostora, ali potnik na zadnjem sedežu. V M3 in M6 imamo tudi mi jakost basov znižano (mislim da na 1/4), ker ne maram zapackane zvočne slike. Popravljeno 23. maj, 2022 od Janez007 3 Citiraj
Bini Napisano 23. maj, 2022 Prijavi Napisano 23. maj, 2022 Včeraj opral svinjarijo z nje tako, da je spet leeepa.... 5 Citiraj
Gelipter Napisano 23. maj, 2022 Prijavi Napisano 23. maj, 2022 Zdaj je tudi tvoja cx30 čista in lepa 👍😁😁 1 Citiraj
Alex Napisano 23. maj, 2022 Prijavi Napisano 23. maj, 2022 pred 7 urami je AmpeR napisal: Ej Alex, kaj uni, ki rihtajo car ozvočenje v Serminu so ok? Iščem nekoga, da bi pr mojem mal posodobil zvočnike. Jaz sem imel vedno super izkušnje z njimi. Pri prejšnjih avtih so mi vedno pomagali z nasveti in nakupom pravih komponent. 2 Citiraj
Alex Napisano 23. maj, 2022 Prijavi Napisano 23. maj, 2022 Pred eno uro je Janez007 napisal: Hudič pri zvoku je tudi v tem, da imajo različni posnetki/postaje različno (dodatno) ojačane določene frekvence (da se sliši tudi na slušalkah/telefonih dokaj v redu). Zato vsak boljši sistem ob tako uničenem viru zvoka (vhodnem signalu) ne more zveneti posebej dobro (recimo preveč "razpackanih" basov). Potem je tukaj akustika prostora, ki močno vpliva na zvočno sliko. Visok šofer, ki ima glavo pritisnjeno ob strop sliši drugače kot nizek, ki jo ima na sredini prostora, ali potnik na zadnjem sedežu. V M3 in M6 imamo tudi mi jakost basov znižano (mislim da na 1/4), ker ne maram zapackane zvočne slike. Res je. Jaz imam vedno pri roki referenčni album od Toto in sicer album Tambu. Je izredno dobro posnet z veliko dinamike in basi gredo zelo nizko. Vidim, da imaš base nastavljene na - 3. To "packanje* basov bi enostavno rešil z namestitvijo zvočne izolacije v notranjost vrat. Vrata so votla in delujejo kot resonator v akustični kitari. No, v tem našem primeru pa je to moteče. Zvok se namreč v votlem prostoru vrat vrtinči in odbija od različnih krivulj in oblik pločevine. Rezultat je popačen in neudaren bas. Gelipter je tudi sam slišal, kako je sedaj pri meni bas čvrst, nizek in udaren. So pa vrata po tem posegu kar krepko težja. 😊 3 Citiraj
SpEkTr Napisano 23. maj, 2022 Prijavi Napisano 23. maj, 2022 Ja, pri moji M6 so vrata kar težka ja. Pa base nimam na - ampak na plus In je ok, ampak imam itak custom sub v prtljažniku, kar itak spremeni zadevo. 2 Citiraj
Alex Napisano 23. maj, 2022 Prijavi Napisano 23. maj, 2022 pred 24 minutami je SpEkTr napisal: Ja, pri moji M6 so vrata kar težka ja. Pa base nimam na - ampak na plus In je ok, ampak imam itak custom sub v prtljažniku, kar itak spremeni zadevo. Kam si pa vezal. sub? A si ga dal v luknjo za rezervni kolo ali imaš škatlo? Citiraj
SpEkTr Napisano 23. maj, 2022 Prijavi Napisano 23. maj, 2022 To so sicer majstri naredili, mislim pa da je vezan na sprednje zvočnike, če se ne motim. Škatla je ja, ni prevelika, je kar sprejemljiva škatla za 10"-ko. 1 Citiraj
Aless Napisano 24. maj, 2022 Prijavi Napisano 24. maj, 2022 Ja vrata po zvočni izolaciji postanejo konkretno težja in se čuti pri odpiranju/zapiranju. Pri moji M6 so sprednja vrata težja za 2kg na vrata, zadnja pa 1,6kg, več nisem upal dat zaradi tečajev vrat in možnega povesa vrat. Se pa pozna na manj motečega zvoka okolice in tudi zvok radija je boljši. https://www.mazda-si.net/topic/14888-aless-m3-m6/page/4/#comments Citiraj 2008 Mazda 6 2004 Mazda 3
Alex Napisano 24. maj, 2022 Prijavi Napisano 24. maj, 2022 pred 6 urami je Aless napisal: Ja vrata po zvočni izolaciji postanejo konkretno težja in se čuti pri odpiranju/zapiranju. Pri moji M6 so sprednja vrata težja za 2kg na vrata, zadnja pa 1,6kg, več nisem upal dat zaradi tečajev vrat in možnega povesa vrat. Se pa pozna na manj motečega zvoka okolice in tudi zvok radija je boljši. https://www.mazda-si.net/topic/14888-aless-m3-m6/page/4/#comments Res je, kot si napisal. Je pa dobra plat teh "težkih" vrat, da se sedaj zapirajo bolj "premium"z manj volim zvokom. Se pa občutno manj sliši zunanji hrup in ja, basi so veliko bolj definirani in nekako bolj" hitri". 😊 1 Citiraj
Tilen5 Napisano 24. maj, 2022 Prijavi Napisano 24. maj, 2022 dne 22. 5. 2022 ob 17:06 je Alex napisal: Kaj si montiral? Brembo nasekane diske? 😊 Ne diske bom naslednjic..ampak zavorne obloge..nevem kaj je dal prejšni lastnik gor ampak razlika je..jst sm pa kar brembo dal 2 Citiraj
Alex Napisano 24. maj, 2022 Prijavi Napisano 24. maj, 2022 Pravkar je TiEn napisal: Ne diske bom naslednjic..ampak zavorne obloge..nevem kaj je dal prejšni lastnik gor ampak razlika je..jst sm pa kar brembo dal Jaz sem tudi s temi mojimi brembo narezanimi diski in ate ploščicami kar zadovoljen. Je pa zanimivo, da se morajo malo "ogreti", da bremzajo res vrhunsko. Tudi na začetku, ko so novi, rabijo kar veliko kilometrov, da res primejo. Moram pa še zadaj zamenjati ploščice. Tudi te bodi najbrž kar ate. 4 Citiraj
Deeyan Napisano 26. maj, 2022 Prijavi Napisano 26. maj, 2022 dne 24. 5. 2022 ob 16:00 je Alex napisal: Jaz sem tudi s temi mojimi brembo narezanimi diski in ate ploščicami kar zadovoljen. Je pa zanimivo, da se morajo malo "ogreti", da bremzajo res vrhunsko. Tudi na začetku, ko so novi, rabijo kar veliko kilometrov, da res primejo. Moram pa še zadaj zamenjati ploščice. Tudi te bodi najbrž kar ate. Če te mogoče zanima Zimmermann 1 Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
SpEkTr Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 Ugotovil sem, da si mi servisu resetiral dpf... Sedaj imam narejenih regeneracij - 2. Jih je bilo čez 300. Od takrat se mi čudne stvari dogajajo, kot pri janez007, samo ne tako izrazito.. Sent from my SM-G780F using Tapatalk 1 Citiraj
Alex Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 pred 30 minutami je SpEkTr napisal: Ugotovil sem, da si mi servisu resetiral dpf... Sedaj imam narejenih regeneracij - 2. Jih je bilo čez 300. Od takrat se mi čudne stvari dogajajo, kot pri janez007, samo ne tako izrazito.. Sent from my SM-G780F using Tapatalk In to je? 🤔 Citiraj
SpEkTr Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 Moram še malo opazovati. Famozni pmaccdsd parameter Sent from my SM-G780F using Tapatalk Citiraj
Alex Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 pred 10 minutami je SpEkTr napisal: Moram še malo opazovati. Famozni pmaccdsd parameter Sent from my SM-G780F using Tapatalk In to bi pomenilo, da...? Citiraj
SpEkTr Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 Hja, da preveč dimi.. Kao. Itak precej niha ta parameter, to sem že opazil,bom videl danes ko grem do lj, pa resetiral sem se 1x dpf Sent from my SM-G780F using Tapatalk Citiraj
Alex Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 pred 1 uro je SpEkTr napisal: Hja, da preveč dimi.. Kao. Itak precej niha ta parameter, to sem že opazil,bom videl danes ko grem do lj, pa resetiral sem se 1x dpf Sent from my SM-G780F using Tapatalk Pri meni kmalu ne bo več teh problemov. 😉 1 1 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 A boš menjal? Sent from my SM-G780F using TapatalkNo za nazaj iz lj se mi zdi je bilo v redu.. Sent from my SM-G780F using Tapatalk Citiraj
Alex Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 pred 4 minutami je SpEkTr napisal: A boš menjal? Sent from my SM-G780F using Tapatalk No za nazaj iz lj se mi zdi je bilo v redu.. Sent from my SM-G780F using Tapatalk Ne... avto ostane isti. Samo problemov ne bo več. 😊 1 Citiraj
sportman333 Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 (urejeno) pred 25 minutami je Alex napisal: Ne... avto ostane isti. Samo problemov ne bo več. 😊 torej boš odstranil DPF ? ali pa ne spremljaš teh parametrov in nimaš težave/problemov Popravljeno 28. maj, 2022 od sportman333 Citiraj
Slivka Napisano 28. maj, 2022 Prijavi Napisano 28. maj, 2022 To je nekako tako kot pri meni: se usedem, obrnem ključ in peljem. In ni nobenih problemov. Veš, vzdrževanje Mazde BT-50 je bistveno cenejše, če je lastnik malo naglušen... 1 3 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.