Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 49 minutami je Alex napisal:

Po moje Slivka ne rabi odvetnika. Je sam dovolj star, da kaj napiše 😉

Jah, veš, kmet an s hribu doma pa je mogoče bujš, če kšn iz doline napiše, de se bujši zastop...

Star sem že dovolj, da kaj napišem. A sta tu dve težavi:

1.) Nimam časa biti ves čas na forumu, pa me kdo kdaj prehiti. Meni osebno se to, da me kdo prehiti, ne zdi nič hudega...

2.) Velikokrat je problem, če kaj napišem, ker ne znam biti ... ... ... Mislim, da v dolini temu rečete "politično korekten", ampak užgem na direkt, tako, po kmečko. So me pred slabe pol ure podučili, da ni prav, če pacienta, ki blodi po hodniku, vprašam, če se je izgubil. Ker to zveni, kot da je nesposoben in slab. Pacient, ki blodi po hodniku bolnice, torej ni "izgubljen" ampak je "prostorsko dezorientiran". In temu primerno naj se do takega pacienta obnašam. Ja, je bila težava, ker sem bil peš v predstojnikovi pisarni, lopata je bila pa v avtu. No, mogoče je bilo pa to dobro, ker bi moj odgovor spet bil v nasprotju s "politično korektnim"... Tako da, @Alex, preživim še marsikaj hujšega kot so tvoje objave na forumu...

• Všeč 2
  • Haha 2
Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

Srbska delovna sila je poceni, trenutno cenejša kot kitajska. In na izdelku piše made in EU, kar tudi nekaj šteje. 😉

pred 3 urami je Alex napisal:

Made in Europe za Srbijo. Belorusija je pa samo poceni delovna sila. Bo v redu? 😉

pred 3 urami je Alex napisal:

He, je, bo treba nova očalca za brat  nabavit. 😉

Napisal sem "made in Europe" in ne EU. 

EU in Europe sta 2 različna pojma :)

Podpis.png

Napisano
pred 54 minutami je NevLado napisal:

Koliko kkm imaš prevoženih, da je bilo treba menjat ležaj. Me zanima

260 000

Napisano

Zamenjal zadnje plošcice. Tole je pa posledica zaštekane čeljusti... Kot zanimivost je to, da ni niti malo treslo ali pa da bi se disk skrivil... Groza.

IMG_20221118_153640.jpg

IMG_20221118_162949.jpg

• Začuden 2
  • Zmeden 3
  • Žalosten 1
Napisano (urejeno)

@Scr3amkaj čeljust si menjal ali si jo razdrl in očistil?? 

Heh, sem pa tudi jaz na moji M6 menjal sprednje zavore. 

So mi začele rahlo trest, pa sem menjal diske+ploščice.

IMG_20221118_115524.jpg

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano (urejeno)

Ploščice so stare slabe dve leti. Tako zarustajo že po dveh letih. Vsaj do sedaj so še vse :D. Je pa vse komplet ATE. Batek na čeljusti je bil pa, kot nov in je šel na nazaj, kot po maslu. Problem so bila vodila oz. slide pins, katera so bila komplet zarustana in čeljust ni dobr laufala. Še dobro, da sem imel v garaži na zalogi nove ploščice in komplet nova vodila... Stara vodila so bila za en k. kljub temu, da sem jih spucal. Kot zanimivost je tudi to, da je zadnji disk zaradi zaštekane čeljusti in visokih temperatur postal vijoličast, ampak kljub temu so bremze vedno ornk prjele in ni nikoli nič treslo oz. se kaj zvilo.. Tukaj dam kapo dol znamki ATE.

P.S. Čeljusti so stare 2 leti. Po vsej vrjetnosti majstr ni dobr oz. primerno namazal vodila. Je pa za izjemo takrat celjusti menjal nek lokalni mehanik in ne pelko. Takrat je bila korona in ostala jajca. Je pa tudi res, da mazda pac nezna narediti celjusti in celjusti stekajo ze od 1. gen pa do 3 gen. S temu sem se pac ze davno sprijaznil :)

Popravljeno od Scr3am
Napisano

Vsi ste s takim zanosom in kar malo tekmovalno menjali letne pnevmatike za zimske, da sem še jaz danes na naši petki poskrbel, da od zimske opreme ne bodo samo dolge gate...

BTjka pride pa na vrsto več kasno...

Napisano

@Scr3am sem mislil da ti je batek zaštekal, ker ta vodila se namažejo z bakreno mastjo in tako ne morejo štekat. Bat pa ponavadi zašteka ko zarosta no ali pa zaradi rje spusti olje. 

Zadnje čeljusti me zanima če se jih da sploh doma obnovit, glede na to da imajo vgrajen mehanizem za ročno. Ponavadi vsi menjajo za nove. 🤔

No važno da si zrihtal👍

Pri meni (moram potrkat po lesu), zaenkrat še na nobeni Mazdi niso zaštekale zadnje čeljusti, je pa res da jih vsako spomlad ko mejavam gume, očistim in namažem. 

Aja, pri moje zadnje ploščice (Mintex) po malo več kot 4letih še niso zarostale😎

IMG_20221119_121738.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano (urejeno)

Vodila naj nebi mazal z bakreno mastjo, ampak s silikonsko mastjo katera je namenjena prav za vodila. Jaz jo imam od trw. Jaz z bakreno mažem samo utore ploščic in pa zadnjo stran ploščice kjer batek pritiska. Tudi jaz vsakič ko menjam gume še čeljust razderem in vse spucam, ter namažem. Očitno je kljub temu zaštekala. Je pa v večini problem točno ta mehanizem za ročno, katerega si omenil, saj največkrat ta zašteka in ne spusti ploščice popolnoma.

Popravljeno od Scr3am
Napisano
pred 2 urama je Gregster napisal:

A je problem samo pri zadnjih zavorah to zatikanje ali tudi pri prednjih?

Bolj kot ne samo pri zadnjih. Če sprednja zašteka zamenjaš samo batek ter dve gumice in piči dalje. Pri zadnjih je pa druga zgodba.

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano

Vseeno jaz sam priporočam čiščenje sprednjih zavor vsake toliko - meni je pri bremzanju iz visoke hitrosti na AC hotelo trest, pa je bil vzrok ravno v zabitih zavorah :D 

Napisano

Meni je tudi nehalo trest ko so mi spredaj zamenjali ploščice in use počistili/namazali.

image.jpeg

Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

Vodila naj nebi mazal z bakreno mastjo, ampak s silikonsko mastjo katera je namenjena prav za vodila. Jaz jo imam od trw. Jaz z bakreno mažem samo utore ploščic in pa zadnjo stran ploščice kjer batek pritiska. Tudi jaz vsakič ko menjam gume še čeljust razderem in vse spucam, ter namažem. Očitno je kljub temu zaštekala. Je pa v večini problem točno ta mehanizem za ročno, katerega si omenil, saj največkrat ta zašteka in ne spusti ploščice popolnoma.

Jaz sem mislil na ta vodila zavornih ploščic (plehek). Tega in rob ploščice ki drsi po tem vodilu vedno mažem z bakreno mastjo.

Vodilo zavorne čeljusti pa mažem z silikonsko mastjo. Saj to sva enkrat že predebatirala, te paste😉

Je pa čudno da ti je kljub čiščenju in mazanju zaštekala. Hmh, pač Mazdina "premium" hiba🤪😁

images_edit_8854036662189.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Aless jaz sem razstavljal zadnje čeljusti po enem YouTube video posnetku. Rabiš dolge tanke seger klešče. Ni pa to dolgotrajno, zato sem potem raje kupil kar komplet novo zadaj levo desno za dobrih 60€ in zamenjal.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Zamenjal kar v službeni garaži med odmorom akumulator, ker je zjutraj že težje vžigala, z novim Yuasa YBX5053 🙂

Sam slike nimam ker sem že vse skp sestavu 🤦‍♂️

20221122_124758.jpg

prenos.jpeg

Podpis.png

Napisano

Peljal jo k Selmarju, da so opravili redni servis, zamenjali karoserijsko tesnilo pri vratih in motorček ogledala. 👌

Napisano
pred 1 minuto je Liuch napisal:

Peljal jo k Selmarju, da so opravili redni servis, zamenjali karoserijsko tesnilo pri vratih in motorček ogledala. 👌

Imajo tesnila, motorčke in take zadeve na zalogi, ali je potrebno tak poseg že veliko prej najaviti?

Napisano

Če ti crkne motorček pri zaprtih ogledalih, se jih da na roko odpret ali se je treba s zaprtimi vozit dokler se ne zamenja motorčka?

Napisano
pred 10 minutami je Thazz napisal:

Če ti crkne motorček pri zaprtih ogledalih, se jih da na roko odpret ali se je treba s zaprtimi vozit dokler se ne zamenja motorčka?

Lahko ga zapreš in odpreš na roko ampak meni ko so butnili eno ogledalo ni niti več pri meru stal ampak je bil bolj tak mlahav

Napisano
pred 7 minutami je Thazz napisal:

Stikalo na položaj odprtega, pa mu z roko pomagaš. Ne pa to delat pri ugasnjenem, ker ga boš zlamal. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To pa pišeš, kot da te boli da ga nimajo Ameri? Sej ne vem, če je treba razlagat zakaj Afriške države iščejo povezave raje s Kitajsko, Rusijo, Turčijo, Iranom kot pa z bivšimi imperialističnimi državami, ki še vedno vedno razmišljajo o Afriki kot koloniji. Ameri tudi, verjetno jim k priljubljenosti ne pomagajo tudi delanje pučov v Libiji, Tuniziji, Egiptu....   Človekove pravice pa v Afriki kršijo domala vsi, ki se tam znajdejo, še največ pa Afričani sami. Ampak, da je to tam tako ima pa zadeva dolgo brado. Tako, da danes razlagat kdo je boljši in kdo slabši zunanji partner za Afričane je bolj tko tko...
    • Napačna primerjava.   Sosed se poroči s tvojo sestro. Potem en dan popiva s svojimi prijateljčki, se vrne domov in pijan nabunka tvojo sestro. TI popizdiš in mu zagroziš, da ga boš nalomil, če bo to spet naredil. Ker si karateist in izvedenec v borilnih veščinah se te sosed ustraši in podpiše ter overovi sporazum, da bo s tvojo sestro lepo ravnal... celo 2x, ker mu je prvič mal ušlo izpod nadzora. Nakar njegovi pivski bratci ga nagovarjajo, da ga bodo skupaj natrenirali v borilnih veščinah in da mu bodo pomagali, če mu boš naslednjič spet težil.   Pol ti tko malo ene 8 let psihično, včasih s kakšno focko maltretira tvojo sestro še naprej. Skos mu prigovarjaš naj neha in kličeš policijo za ukrepanje a en od njegovih pivskih kolegov je policaj in zavrača tvoje prijave. Pol pa ga enkrat spet pijejo in ko se vrne pijan domov zagrozi tvoji sestri, da jo bo prebunkal na polno. Sestra te pokliče in teb je dost sranje ter uletiš v njegovo bajto da zaščitiš sestro. Tam so pa že njegovi pivski bratci, ki držijo sosedu štango, da naj te kar na gobec in če ga boš nazaj, da ga bodo sprejeli v svojo borilno bratovščino in da te bodo s skupnimi močmi nalomili.   Tkole bolj avtentično zgleda prikaz tvoje zgodbe s sosedom. A si mel pravico priti v sosedovo bajto brez dovoljenja in povabila... NE. A si mel pravico in dolžnost zaščititi sestro, DA.    
    • Ti to resno? Stara babica, ki si kupi steklenico donata raje vzame plastenko, ki je lažja za nosit. Že tko ne more nosit težjih stvari zdaj pa misliš, da bo jemala steklenice. 🤪    Odkupovali bi embalažo samo v trgovinah, kaj pa v gostilnah, bencinskih, avtomatih za pijačo, itd itd? Resno, vzameš piksno iz avtomata v službi pol pa s prazno piksno letaš po firmi ,jo daš v žep, ko greš na bus in pizdiš na vsakega, ki se ti približa, da ti jo ja ne bo zmečkal, ker pol je ne moreš več vrniti. Nato dol z busa v trgovino, dat v avtomat, dobit listek, it notri v trgovino stat v vrsto, da ti da blagajničarka nazaj 20 centov. Oooo jeee res fucking krasno.
    • Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.   Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.