Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Oddal prijavo za točo :(

najprej mi ni delovalo, da je kakšna bunka, sedaj na soncu se je pokazalo - ni pa kritično.

• Všeč 1
  • Žalosten 7
Napisano

Me kliče klepar, da je treba to vse preko spletnega obrazca urediti in te pokličejo oni na cenitev. Tako da smo zaman risali ... Spreminjajo pa na nekaj tednov ta postopek (pred 14 dnevi naj bi bilo drugače).

• Haha 1
  • Začuden 1
  • Zmeden 1
Napisano

Sedaj imajo spletni obrazec zato, ker je bilo mega prijav. Vsaj tako mi je rekel moj agent. Jaz sem cakal mesec, da so me kontaktirali in imam naslednji teden cenitev.

Napisano
dne 27. 7. 2023 ob 9:28 je Haxballer napisal:

Avtoklepar ga je malo porisal (morda za brezveze), da ga kasneje peljem k cenilcu (Triglav). Ali pa bom avto peljal pod skener, ko me pokličejo s Triglava ...

IMG_20230727_091138.jpg

IMG20230727074259.jpg

IMG20230727074025.jpg

Kot da bi dobil norice - povsod neke pikice...

Napisano

Ni Mazda pa vseeno 😆

Ta zadnji cajt  zamenjal zadnje diske in ploščice 

IMG_20230803_170012.jpg

IMG_20230803_171308.jpg

IMG_20230803_173723.jpg

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

Prijavil sem jo na 2.redni servis in vpoklic.....😉

boga ,..kr prjavu jo je :(

• Všeč 1
  • Haha 2

image.jpeg

Napisano
pred 8 urami je Bini napisal:

Prijavil sem jo na 2.redni servis in vpoklic.....😉

Naj ugibam, Selmar Celje?

Napisano (urejeno)

5 let star avto se že malo zavoha, zato sem ga včeraj osvežil z ozonom.

Lansko leto mi je razložil avtoelektričar, kako z ozonom odpravlja smrad iz klimatskih naprav (dezinfekcija). Nekaj sem si zapomnil, nekaj pozabil. Včeraj je šlo pri meni doma takole:

- zadnjih nekaj km sem se vozil brez prižgane klime - da se je posušil uparjalnik klime pod konzolo (mokrih površin ozon ne more dezinficirati, ker ne prodre do plesni, bakterij )

- odstranim tepihe, prtljažno korito, osvežilce, odprem predale, ... da ozon doseže vse površine

- iztaknem kabinski filter

- prižgem avto, ventilacijo nastavim na kroženje

- v avto postavim generator ozona + sobni ventilator na zadnji sedež - da zrak po kabini močno kroži

- avto zaprem in vključim generator + ventilator za 15 minut

- generator izklopim, pustim pa prižgan ventilator za nadaljnjih 15 minut

- na stežaj odprem vsa vrata in pustim 2 uri odprto

- namestim nov kabinski filter

POZOR: Ozon je nevaren za človeka, živali, rastline! V prostoru, kjer se dela ta postopek, zato ne sme biti prisotnih živih oseb, živali, rastlin! Po končanju, je treba prostor temeljito prezračiti ....

Zaenkrat kaže OK, poseben vonj, kot da bi kabino našprical z varikino. 😄

image.png

image.png

Generator sem kupil na AliExpress. Čeprav ima CE oznako  🙃 (proizvajalec jamči, da je skladen z evropskimi direktivami o električni varnosti), že na prvi pogled ni skladen. 😥 Na napisni tablici (slabi etiketi, ki se bo nekoč odlepila sama od sebe) piše, da je nazivna napetost 220V, čeprav se v EU že 30 let uporablja 230V, poleg tega je kovinsko ohišje - neozemljeno, sklepam, ker vtič sploh nima ozemljitvenega kontakta (ni šuko) in je zato ta naprava, v kateri naj bi bile celo elektrode s 3.000 V napetosti, smrtno nevarna! 

image.png

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 4
  • Ljubim 2
Napisano
pred 1 minuto je SpEkTr napisal:

A je kaj haska od tega? Se lahko še za kaj drugega uporablja to?

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Klet

Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je SpEkTr napisal:

A je kaj haska od tega? Se lahko še za kaj drugega uporablja to?

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Ja, smrdeči čevlji, obleka, plesnivi prostori, ... ko smrdi po plesni, bakterijah, ... dezinfekcija klime ... 

POZOR: Ozon je nevaren za človeka, živali, rastline

Popravljeno od Janez007
Napisano

Očistil sem jo od znotraj in od zunaj, jutri pa po enem letu prvič (kupljena novembra) peljem svojo trojkico na redni servis k lokalnemu mojstru. Malo so začele cvilit zavore pri nizki hitrosti (ustavljanju)... Sicer pa me je lepo ubogala ;)

Napisano (urejeno)

Danes sem pa po enem mesecu raznih toyot hybridov prišel nazaj na mojo mazdo. Seveda takoj opral notri veni in do Lipnice na pijačo skočil. Po 5 letih mi je še zmeraj neizmerni užitek vožnja z mazdo, kot je bilo prvi dan. Tak sem vesel, da bi ji kar olje menjal pa čeprav je 800km od menjave.

Popravljeno od scania
  • Všeč 2
  • Haha 6
Napisano
pred 3 minutami je scania napisal:

... in do Lipnice na pojačo skočil.

Torej kaj si pil, da te je pojačalo? :hudicek:

33112_1.png

Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

Torej kaj si pil, da te je pojačalo? :hudicek:

Opa opa, sem popravil. Ma veš kak to zgleda ko človek s prsti dinozavra piše na telefon 😂😂😂😂😂

Bil pa je radler in me je res tudi malo pojačalo 😂😂

Napisano

Lokalni mehanik opravil mali servis na Mazdi 3, je bilo treba zamenjati tudi diske in ploščice zadaj, pa amortizer je spustil, tako da ga v torek peljem nazaj k mehaniku, ko bo prišla nova zaloga :) Bomo videli, koliko me bo vse skupaj prišlo...

Napisano

Se enkrat podobna slika, kot v drugi temi... samo fokus je drugje :D ...

image.jpeg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
On 7/20/2023 at 6:44 PM, Jest said:

Fino si je prej pogledat kaksna navodila, kako se zadeve razdirajo ... in si potem vcasmes cas :) ... Ce nimas ravno dveh levih rok in si vsaj malo tehnicnega tipa... potem ne bi smelo biti problema ... Youtube je za to odlicen vir ... 

Jaz sem tudi v CX-5 sam zmontiral CarPlay modul... pa recimo DashCam... Slednjo sem zmotnrial tudi v CX-60, kjer pa je bilo malo tezje, ker je se prevec nov avto in ni prav veliko vodicev, kako se kaj razdre ... Ampak je vseeno slo :D ...

Prosil bi za link za nabavo CarPlay modula...

Napisano
pred 17 minutami je vzupan3 napisal:

Prosil bi za link za nabavo CarPlay modula...

V tej temi je nekaj linkov

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Danes sem jo zavaroval in podaljšal prometno dovoljenje. Za enako zavarovanje pri isti zavarovalnico se mi je podražilo iz cca 340€ na 500€.....🥴

Pristojbina za uporabo cest je pa zaenkrat ostala na isti višini.👍😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.