Velika večina hladilnikov,ki pašejo na AM4,pašejo tudi na AM5.
Sem npr. gledal za svojega starega Scythe Zipang-2...ker uporablja isti sistem kot AMD stock hladilnikiz tistim napenjalom (po mojem mnenju najgenialnejši montažni sistem...ni pa lih "vrhunec lepote")...pri vseh ostalih sistemih,kjer proizvajalci kuhajo "svojo župo", pa ne moreš biti ziher,če proizvajalec izrecno ne garantira kompatibilnost.
Tukaj zelo dober video z razlago kako in kaj-za interesente priporočam ogled👍
Pri meni pa ni toliko problem kompatibilnost,ker vem,da paše...jaz bi rad hladilnik obrnil...pri trenurnem Intel 1150 podnožju to gre,a ne pri AM4/5...vem,vem-spet težim z enakim problemom kot pri hladilniku HTPCja😂🤣...pač takšne stvari mene motijo...in me "matra" tako dolgo,dokler ne najdem neko rešitev,katera je v mojih očeh zadovoljiva. Rad bi perfekten "kamin-efekt" v ohišju (tisti Jonsbo)...in normalno je to pri tem hladilniku z priloženim montažnim okvirjem nemogoče..a jaz se ne dam😆.
Rad bi že sedaj ta problem odstranil,čeprav še ne potrebujem...ker čez leta se bom lahko samo pod nosom obrisal z tem hladilnikom,če se mi ne bo dalo izdelovati "custom" montažni okvir🙄...ajd-zaenkrat je problem rešen-da se...če pa čez leta ne bo šlo drugače,bom pa tudi kaj takega naredil kot okvir po meri🤔
hvala za nasvet.
Šele danes sem imel možnost videt notranjo stran zadnjih diskov, ker je tisti ščitnik napoti.
Bil sem pri Pelku, zaradi neke druge zadeve, ampak ko je bil avto ravno gor, sva še diske pogledala. Pravi, da so zadnji diski za menjat. Predlaga TRW. Sprednji so ok.
Še sliki spodaj. Ni mi jasno kaj se to zgodi. Kot bi se neki kamenčki vgradili v ploščice.
Avto je sicer garažiran.
Povezano s tem lar sem napisal v temi elektromobilnost, kjer stalno racunamo obracun potrebnih moči hlajenja s toplo vodo (vstopna T, iustopna T, padec pritiska....) sem sam zracunal da za mojo bajto ne rabis vec kot 4-5kw, zato sem se odlocil za TC s 'samo' 5,5kw moci medtem ko so mi vsi rinili tako od 8-10kw...
Izkazalo se je da sem mel prav in zdaj to prekleto prav pride, pa se ko se je dalo sem dal varovalke iz 3x16 na 3x25
zdaj se to ne da vec, rabis specialne odobritve....svasta
A se motim al mogoce narobe gledas - gledat je treba moč v kW ne energijo v kWh, lahko da se motim?
Drugače ljudje....nekateri veste s čim se bavim za druge pa: živimo sedaj v trendu AI, to je zdaj pač in, projektov mamo toliko da glava boli ampak dam malo na temo 'green ITja'
Barcelona - 14MW
Leonardo Bologna - 22 MW
AI Swedska - 6MW (samo 7 omar!!!)
AI Falcon Danska - 32MW
ECMWF Bologna (vreme) - 8MW
In se ne konča tukaj, prvi Exascale stroj se gradi v Nemciji na Julichu, bo 32 ladijskih kontejnerjev, 44MW
Vse to je treba nafutrat, ma kaj bojlerji, kaj avti....
Ena vodno hlajena omara troši do 140kW, prihaja nova generacija s tem bo ena omara kurila od 210-240kw
...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.