Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sem čist po naključu videl ,ker sem iskal ene dele za ženin avto, pa sem malo gledal kok sem dal leto nazaj za material pa koliko je bil včeraj. Tko da je bila samo akcija :D

Napisano
pred 2 urama je Jaka32 napisal:

Hvala @SpEkTr da me boš še na črni petek ogulil za nekaj deset eur.

Bom tudi sam naročil material za mali servis za svojo M3.

Ker sem do zdaj kupoval samo Dexelia olje, me zanima katere iz Autodoc-a priporočate za mojo bencinarko...

Tole bo pravo? 

WWW.AUTODOC.SI

Ali bo kaj narobe, če nalijem 4 L namesto 4.2 L?

Jaz sem probal Castrol A5 na G192, pa ga ne bom več, ker se mi zdi da ga bolj pije kot originalnega - imam prevoženih 9k od servisa, pa sem že pod polovico.

Za vse skyactiv-g motorje, je potrebno vzel olje po ameriški specifikaciji API SL (ali SM ali SN) ali po evropski specifikaciji ACEA A5... sepravi če ima olje katerega koli od teh 2 oznak, si good to go.

Original mazdino olje 5w30 Ultra ima tudi tako specifikacijo.

Prilagam še screenshot iz manuala.

null

Drugi nasvet, ki ti ga dam, je pa da vedno vzami 5 litrov. Zakaj? Natočiš ga notr 4 pa še malo, ostalo pa imaš za dolit - včasih ga zna mal spit, pa se nimaš kej sekirat da bi mogu vmes v trgovino skakat.

Zdej tretji nasvet? Jaz bom verjetno vzel motul ali mobil, da stestiram.

image.png

Napisano

Recimo če bi rad shell-a, imaš ustrezno specifikacijo "Professional AF 5w30"

5 litrov na avtodoc pride 49,05 eur na desktopu, če odpreš mobilno aplikacijo je cena 43,48

na amazonu ga recimo dobiš za 36,55 eur, kar je bomba cena :D 

https://www.amazon.de/-/en/Royal-Lubricants-1280005-Professional-Litres/dp/B00BTFDF66

• Všeč 1
  • Ljubim 1
  • Hvala 1
Napisano

Recimo če bi pa rad Motul, ki je med bolj kvalitetnimi, dobiš pa eco-nergy A5 za 40,58 eura na autodoc

https://www.motul.com/si/sl/products/8100-eco-nergy-5w30

https://www.autodoc.si/motul/8166768

Me pa zanima, kaj se je zgodilo s spletno stranjo "motornaolja.com", ker imajo cene katastrofalne - 5 litrov mazdinega olja je 92,70 eura? :lol: https://motornaolja.com/produkt/mazda-original-oil-ultra-5w-30/

----------------

Malo sem šel še v specifikacije in ima recimo A5 magnatec olje od castrola nižjo točko vžiga, kar pomeni da prej začne hlapet, kar je tudi verjetno razlog (po mojem mnenju) da ga bolj pije.

Uglaunem tale motul za 40,58 eura je petarda na autodocu - je pa res, da je @SpEkTr očitno ujel neko akcijo, ker tudi x-clean ni več po njegovi ceni, ampak je zdej 40,49 eura

Sem si dal na telefonu v košarico in bom prav testiral, danes je kao black friday, me zanima kakšna cena bo drug teden, se mi ne mudi z nakupom :D  Če se ti ne mudi z nakupom @Jaka32 mal počakej za foro :) Če še nisi kupoval na autodoc ti lahko damo kupon za povabi prijatelja + vedno vedno moraš naročit na telefonu v aplikaciji!! , ker je še nižja cena kot na spletni strani.

Karkoli boš vzel - ali shella, ali motul, ali original mazda, ne boš falil niti milimetra

Napisano
pred 2 minutama je _obby napisal:

To je ze kdo nabavljal pri Mimovrste?

WWW.MIMOVRSTE.COM

Motorno olje Mazda Original Oil Ultra DPF 5W-30, je originalno motorno olje za vozila Mazda.

je tale stran cenejša - https://olje-dg.si/trgovina/mazda-dexelia-dpf-5w-30/

tukaj @Janez007 naroča

drugače pa pozor, piše ti v profilu da imaš X motor, tole olje je pa ultra dpf, da ne boš narobe ulil!!!

Napisano
pred 18 minutami je NevLado napisal:

je tale stran cenejša - https://olje-dg.si/trgovina/mazda-dexelia-dpf-5w-30/

tukaj @Janez007 naroča

drugače pa pozor, piše ti v profilu da imaš X motor, tole olje je pa ultra dpf, da ne boš narobe ulil!!!

Vem vem, za mojga je ta :) : 

OLJE-DG.SI

Mazda Supra-X Skyactiv 0W-20 je sintetično motorno olje z najnovejšo tehnologijo in zasnovano posebej za zmogljive bencinske Mazdine Skyactiv motorje.

Do zdaj sem imel servise na pooblascenem, bo pa v kratkem potekla garancija pa bomo "doma" delali servise.

Drgac pa hvala za link! Se priporocamo tudi v naprej :)

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je NevLado napisal:

5 litrov na avtodoc pride 49,05 eur na desktopu, če odpreš mobilno aplikacijo je cena 43,48

https://www.amazon.de/-/en/Royal-Lubricants-1280005-Professional-Litres/dp/B00BTFDF66

Shella sem linkal zato, ker sem nasel en odgovor clana v ZS, ki je priporocal A3/B3 olje.

Kaksna je torej razlika med A3/B3 in A5? Sklepam da je vseeno katerega dam v G120.

The biggest difference between A3/B3 and A5/B5 is HTHS. For A5 it's a min of 2.9 and a max of 3.5 but for A3 the HTHS must be above 3.5 (or equal at a min). So with A3 oil you have a thicker & stronger oil but at a minor cost to fuel economy. ILSAC 5W-30 synthetics typically have a HTHS of 3.0 to 3.1, so they must be A5. Euro oils for BMW & MB require a min HTHS of 3.5, so they must be A3.

The biggest difference between A3/B3 and A3/B4 is TBN. The A3/B3 needs a TBN of 8 or more, while a A3/B4 requires a TBN of 10 or more (similar to a EP oil).

All ACEA oils are also required to pass a shear stability - stay in grade test, which requires the use of high quality shear stable VII polymers.

So when you say a A3/B4 oil, you are really saying a high quality, shear stable oil, with a high HTHS (min 3.5) and a high TBN (min 10). A very robust oil.

Drugace pa mislim da bom kar iz Amazona vzel, cedalje vec tam nakupujem. Vedno nekaj caka v kosarici, da se nabere 59 eur za free postnino...

Popravljeno od Jaka32
Napisano
pred 56 minutami je Jaka32 napisal:

Shella sem linkal zato, ker sem nasel en odgovor clana v ZS, ki je priporocal A3/B3 olje.

Kaksna je torej razlika med A3/B3 in A5? Sklepam da je vseeno katerega dam v G120.

The biggest difference between A3/B3 and A5/B5 is HTHS. For A5 it's a min of 2.9 and a max of 3.5 but for A3 the HTHS must be above 3.5 (or equal at a min). So with A3 oil you have a thicker & stronger oil but at a minor cost to fuel economy. ILSAC 5W-30 synthetics typically have a HTHS of 3.0 to 3.1, so they must be A5. Euro oils for BMW & MB require a min HTHS of 3.5, so they must be A3.

The biggest difference between A3/B3 and A3/B4 is TBN. The A3/B3 needs a TBN of 8 or more, while a A3/B4 requires a TBN of 10 or more (similar to a EP oil).

All ACEA oils are also required to pass a shear stability - stay in grade test, which requires the use of high quality shear stable VII polymers.

So when you say a A3/B4 oil, you are really saying a high quality, shear stable oil, with a high HTHS (min 3.5) and a high TBN (min 10). A very robust oil.

Drugace pa mislim da bom kar iz Amazona vzel, cedalje vec tam nakupujem. Vedno nekaj caka v kosarici, da se nabere 59 eur za free postnino...

Inženirji na mazdi so zasnovali motor, ki je laufal na 5w30 A5 olju. Oni so to olje zdefinirali kot ustrezno olje za ta motor. To so zapisali v servisno knjižico, ki sem ti jo gor slikal iz neta. Isto knjižico ima tudi vsak v avtu.

Kaj boš nalil v svoj avto je na koncu tvoja odločitev. :D 

V realnosti pa to tako ali tako nima nobene veze, bolj je pomembno, da olje redno menjaš, na 15kkm oz po občutku, kako avto obremenjuješ :) 

Napisano
pred 3 urami je Jaka32 napisal:

Ne komplicirat in daj notri original Mazda olje 5 /30 in to jeto. Za dizlerce so pa priporočal Motul olje.... 😉

Napisano
pred 21 urami je SpEkTr napisal:

Danes odlična cena za mali servis emoji4.pngefdf4e397936e31b5f9f181874e2f853.jpg

Sem preveril cene na črni petek: Dva meseca nazaj komplet (olje in filtri) za servis Mazda CX-5 je bil 83€, danes bi bil 81€.

Tako da ni hudih popustov. 

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Napisano (urejeno)
pred 7 urami je NevLado napisal:

Tega sem točil v mojo M2, pred Ravenolom.

Nor napredek proti Mazdinemu. Variabilna jermenica se je slišala manj pozimi, poleti celo nič.

Kupoval sem ga na motornaolja.com

Popravljeno od godlike
Napisano (urejeno)

Je imel Opel nekoč akcijo 24 UR s popusti 450.000-700.000 SIT. In sem šel pogledat za Corso, ki jo je malo prej kupila znanka za 2,2 MIO SIT. Ugotovim, da so stranke še teden prej kupile ceneje kot v tej super akciji. V akciji so tudi oglaševali, da je število vozil omejeno - nakar spet ugotovim, da ni bilo res. Naprej ne bom ... 

Sem tudi sam prej pogledal nekaj starih nakupov na Autodoc ... nekaj artiklov je bilo malenkost dražjih, nekaj pa cenejših kot danes na črni petek.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Ne komplicirat in daj notri original Mazda olje 5 /30 in to jeto. Za dizlerce so pa priporočal Motul olje.... 😉

Ma na zivce mi gre da moram olje narociti v eni trgovini in tam placati postnino, v drugi trgovini pa filtre in vse ostalo in spet tam placati postnino. 

Amazon je zakon, ceneje kot pri nas. Folk kupuje cistila, izdelke za osebno higieno itd. - vse ceneje kot pri nas v katerikoli trgovini. Pa se doma lahko ostanes, ker postar pri hisi pusti.

Napisano

Poštnina je del računice.

Olje sem kupoval z lastnim prevzemom.

Autodoc je cenejši tudi s pošto....

Vedno me zanima končna cena.

Kozmetike na Amazonu ne bom nakupil za 70€, da bi poštar domor prinesel. Za Avstrijo je meja 30€, samo morem še računat 5€ bencina, ko se peljem dvignit.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Poštnina je del računice.   Olje sem kupoval z lastnim prevzemom. Autodoc je cenejši tudi s pošto....   Vedno me zanima končna cena.   Kozmetike na Amazonu ne bom nakupil za 70€, da bi poštar domor prinesel. Za Avstrijo je meja 30€, samo morem še računat 5€ bencina, ko se peljem dvignit.
    • Si ze ob prvem pregledu/naročilu eksplicitno zahteval original z logotipom? (ali si najprej samo mislil, da bodo uredili kot si ti menil da bi morali....), to je bistvena razlika 🤣
    • rade volje ampak grem pogledat za novo čelado . se pa lahko zmenimo za kak drug vikend oz dan. morm pa tud 1x sprobat če lahko kolo spravim v avto  
    • Se je meni zgodilo, podpisem tole. Tip se je izgovarjal da je Mazda steklo mozno dobiti samo na Japonskem in ga prakticno ni v Evropi. No, ko sva se skregala in ko je videl da je izpadel cepec, je original Mazda steklo prislo v Celje v treh dneh. Da ne omenjam gospe na telefonu ki je obljubila da bom dobil original steklo... laznivka smrdljiva.
    • Ma na zivce mi gre da moram olje narociti v eni trgovini in tam placati postnino, v drugi trgovini pa filtre in vse ostalo in spet tam placati postnino.  Amazon je zakon, ceneje kot pri nas. Folk kupuje cistila, izdelke za osebno higieno itd. - vse ceneje kot pri nas v katerikoli trgovini. Pa se doma lahko ostanes, ker postar pri hisi pusti.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.