Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 19 minutami je Slivka napisal:

Dovolj je 10 "taglavnih" Rusov, ni treba zmlet 1000...

Tud, če začnemo pri EU politikih bo še bolj zaleglo.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

Tud, če začnemo pri EU politikih bo še bolj zaleglo.

Brez zamere @Boss, ti bi moral kot moderator mal poskrbet da je vsebina primerna naslovu teme. Ne pa da aktivno smetiš zraven...

image.jpeg

Napisano

OK, se bom z leskovo palco čez hrbet ene parkrat... 🤪

33112_1.png

Napisano

Mislim mal poglej forum, vsaka druga tema posrana z vašimi rusi,..veš kam si jih lahk vtaknete :D

image.jpeg

Napisano

In kaj si ti naredil na svoji Mazdi? Tolk, da gremo spet back on track.

Jaz žal nič, ker se ukvarjam z vlečenjem rusov iz riti... 😱 :nevem:

• Haha 1
  • Začuden 1

33112_1.png

Napisano

Me je ta tema spodbudila, da sem odvil zajlo na vitlu BTjca, vse skupaj malo podmazal in navil zajlo na novo nazaj.

Zdaj je pripravljen, da lahko kakšnega Rusofila iz kakšne riti ven potegne...

Napisano

Včeraj so mi na tistem servisu s čudnim WC-jem zamenjali komplet zavorne diske in ploščice, kar je prišlo iz Autodoc. Pa komplet zavorno.

Do doma in že nazaj v LJ sem se pripeljal bp, tako da so nekaj naredili prav. Z izjemo rahlo poškropljenega zavornega olja po nekaterih okoliških delih v motornem prostoru sem brez pripomb.

null

image.png

Napisano

Tokratna dela so bila nad mojo opremljenostjo z orodjem in znanjem zato je za Mazdo poskrbel mehankar :)

Dela:

- menjava zadnji diskov in ploščič (nisem pretiraval s kvaliteto :));

- menjava zadnjih amortizerjev;

- menjava semeringa na desni aksi (pri menjalniku je puščal);

- posledično še novo olje v menjalnik (ga menjam bolj redno kot motornenga :));

Strošek vsega materiala in dela 400,00 EUR.

Stanje na števcu 358.100 km.

2f3a2d58-8578-4690-84dc-6c23e632d7dc.jpeg

28783aa1-bba4-482f-8432-133803b537b8.jpeg

Napisano
pred 23 urami je Gregor Muc-Up napisal:

Tokratna dela so bila nad mojo opremljenostjo z orodjem in znanjem zato je za Mazdo poskrbel mehankar :)

Dela:

- menjava zadnji diskov in ploščič (nisem pretiraval s kvaliteto :));

- menjava zadnjih amortizerjev;

- menjava semeringa na desni aksi (pri menjalniku je puščal);

- posledično še novo olje v menjalnik (ga menjam bolj redno kot motornenga :));

Strošek vsega materiala in dela 400,00 EUR.

Stanje na števcu 358.100 km.

2f3a2d58-8578-4690-84dc-6c23e632d7dc.jpeg

28783aa1-bba4-482f-8432-133803b537b8.jpeg

Kako, da nisi pretiraval z kvaliteto. Textar diski in ploščice so top. Jaz sem z njimi najbolj zadovoljen od vseh, ki sem jih imel na 6-ki. Bremzaho fenomenalno. In se ne zvijajo. 

Napisano

Dal k Španu popraviti feltno (ATS Crosslight 19")...je bil res mimimalno poškodovan le clearcoat...ampak,ker so zmeraj naredili,da ni šanse,da ugotoviš,kje je bila poškodba,sem pred sezono in menjavo dal zrihtati.

Kot zmeraj-absolutno perfektno popravilo...samo,na ceno ne smeš gledati...93€...ma,tukaj sem alergičen-ne prenesem popraskane feltne🤨...pa naj bo🙄.

IMG_20250212_113511.jpg

IMG_20250212_113507.jpg

IMG_20250322_160859.jpg

IMG_20250322_160911.jpg

Napisano
pred 1 minuto je skritikrt napisal:

Dal k Španu popraviti feltno (ATS Crosslight 19")...je bil res mimimalno poškodovan le clearcoat...ampak,ker so zmeraj naredili,da ni šanse,da ugotoviš,kje je bila poškodba,sem pred sezono in menjavo dal zrihtati.

Kot zmeraj-absolutno perfektno popravilo...samo,na ceno ne smeš gledati...93€...ma,tukaj sem alergičen-ne prenesem popraskane feltne🤨...pa naj bo🙄.

IMG_20250212_113511.jpg

IMG_20250212_113507.jpg

IMG_20250322_160859.jpg

IMG_20250322_160911.jpg

Dobro narejeno a (pre) drago. 

Napisano (urejeno)

Odlična storitev za ceno slabe - ne gre. Razen pri @Alex, ki bi verjetno profesionalno spoliral naše 4 avte skupaj za 40€ ... sklepam po njegovih komentarjih zlatarsko dragih storitev Mazdinih servisov. 😁

Mene pa zanima @skritikrt, ali se popravljena ujame z ostalimi tremi platišči? Verjetno se od blizu opazi razlika, ko so narazen pa ne?

Saj tole si pa verjetno tudi opazil?

https://www.mazda-si.net/topic/3380-spontana-naključna-srečanja/page/307/#findComment-571842

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 24 minutami je Janez007 napisal:

Odlična storitev za ceno slabe - ne gre. Razen pri @Alex, ki bi verjetno profesionalno spoliral naše 4 avte skupaj za 40€ ... sklepam po njegovih komentarjih zlatarsko dragih storitev Mazdinih servisov. 😁

Mene pa zanima @skritikrt, ali se popravljena ujame z ostalimi tremi platišči? Verjetno se od blizu opazi razlika, ko so narazen pa ne?

Saj tole si pa verjetno tudi opazil?

https://www.mazda-si.net/topic/3380-spontana-naključna-srečanja/page/307/#findComment-571842

Nisem rekel, da ni dobro narejeno, le 90€ ni vredno. Za ta denar ti morajo prebarvati celo feltno. 😉

Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Alex napisal:

Nisem rekel, da ni dobro narejeno, le 90€ ni vredno. Za ta denar ti morajo prebarvati celo feltno. 😉

Misliš, da je niso? Bi ugibal, da ja???

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 26 minutami je Janez007 napisal:

Saj v tem je fora...airbrush sistem domnevam,in ne porajtaš...sem prav slikal,kjer piše gor ATS...k sam 1x tako piše.

Pač sam clearcoat poškodba mogoče 5-6cm...

Napisano
Pravkar je Janez007 napisal:

Misliš, da je niso? Bi ugibal da ja???

Hm, po moje ne. Prebusili in pokitali so le rob feltne,ga prebarvali v barvi svetlečega aluminija in na koncu še na vse skupaj  brezbarven lak-tudi  preko roba,da se zbriše popravilo. Vsaj tako bi in bom tudi sam naredil na mojih 19" na 6-ki.

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Dobro narejeno a (pre) drago. 

Ja...kaj naj rečem...

Je pa tudi res,da je keramika gor...in satenasto poliran rob,in satenasto črna...je tip imel kar nekaj postopkov,da je naredil...in včasih je celo lažje celo špricniti,kot pa tako malenkost res "v nulo" zrihtati.

pred 18 minutami je Alex napisal:

Hm, po moje ne. Prebusili in pokitali so le rob feltne,ga prebarvali v barvi svetlečega aluminija in na koncu še na vse skupaj  brezbarven lak-tudi  preko roba,da se zbriše popravilo. Vsaj tako bi in bom tudi sam naredil na mojih 19" na 6-ki.

Nič kitanja in barvanja...mogoče jutri posnamem video,da se boljše vidi,za kaj gre.

Napisano

Pri španu za tak dnar popravljajo z diamantnim rezom ponavadi. 🤔 

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 29 minutami je samSimon napisal:

Pri španu za tak dnar popravljajo z diamantnim rezom ponavadi. 🤔 

To pa ja. V bistvu so potem kot original. 

Napisano

Meni osebno so taka mikro popravila še bolj všeč, saj 99% platišča ostane originalnega. 

Podobna dilema je glede "hladnega" popravila vdrtin pločevine. Tudi če stane enako, kot klepanje in barvanje, bi raje izbral ravnanje s palčkami in seski, pri manjših poškodbah pa pride ceneje, cca 200€/h  ... @Alex, da te ne bo kap 😄

Napisano

Slovenceljni in glavni šport = urejen in spedenan avto :), priceless...... (p.s. da bi dal za popravilo feltne 100€ me pa res mine, boli ne k.....če je poškrabana, ker bi bila/bo čez kak mesec ponovno, ker avto vozi tudi žena :), cccc)

• Všeč 3
  • Haha 2
  • Začuden 1
Napisano (urejeno)

Ti vseeno dam "palec gor" samo za to,ker sedaj vem,da od tebe ne smem kupiti platišč😂😉...hec,hec...

Je že bilo govora o tem,in sem pisal,da ne kupujem rabljenih platišč...to je en od razlogov.

Pač vsak ima pravico "po svoje"...moj avto je pač "zrihtan"...tudi feltne,ki so v mojih očeh "češnja na rorti"...tudi znotraj je večinoma urejen,pospravljen,nič se ne "valja" po njem itd.in tudi v kufru ni nič-vse v dvojnem dnu pospravljeno (lahko @kacnje potrdi)...pač tak sem..."tehtnica"....

@sportman333 stavim,da nisi tehtnica...drži?

Dobro-nisem totalno počen,k če ne bi dal prej zrihtati,pa sem se pač z tako feltno 2-3 mesece okoli vozil😬....😂 

Pač za karakter,odnos in princip gre.

PS: v Črnotičah dežuje🧐

Popravljeno od skritikrt

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ne spomnim se, da bi jaz kdaj druge spraševal, katero naj izberem, plavolasko ali rjavolasko, z malimi ali velikimi ... itd. 😃   Izberi tisti avto, barvo, motor, menjalnik, ki je tebi všeč! Vse tele Mazde 3 in CX-30, bencinske, so OK, bi moral biti z njimi zadovoljen. Ene imajo določene pluse, druge druge,  ..., si že sam lepo povzel. Kot pri ženskah. 🙂    
    • Pozdravljeni,   Moja prva objava na tem forumu. 🙂    Verjetno pa tudi ne bo zadnja, ker.....   ...sem trenutno v fazi nakupa novega avtomobila.V zadnjem mesecu ogledal in testiral več zadev: ford puma, škoda kamiq, vw t-roc, t-cross in tiguan, toyota chr, kia xceed, nissan juke in qashqai, geely, cupra formetor in seveda Mazda3 in CX-30.   3 valjni turbo mlinčki, čeprav poskočni, mi ne odgovarjajo preveč, ker ne delam ravno veliko kilometrov (okrog 10.000 na leto), tudi dizel  ne pride v ravno v poštev.   Po začetnem navdušenju nad obliko in izgledom Toyote CHR, sem jo pod dveh testnih vožnjah gladko odmislil in izbira sploh ni bila več tako težka, 🙂 in  je CX-30 že praktično pred vrati.   Mazda3 je sicer bolj všečna in se tudi malo boljše vozi, ampak je pa cx-30 dober kompromis ker je enostavno bolj komot in praktična.     Za motor sem se že odločil. vsekakor G140, takoimenovani Dinozaver. Je cenenjši in res ni velike razlike z x186, kar sem preveril tudi na testni vožnji po razgibanem terenu. V bistvu mi je G140 bolj všeč kot x186 (prosim ne me zdaj linčat).   Glede menjalnika pa sem še neodločen ker je to trenutno tudi pogojeno z izbiro opreme. Z legendarnim mazdinim ročnim se lepo pozna razlika in je avto "fun to drive" medtem ko je avtomatski malo zaspan, pa še dražji je. Mazdo3 bi zaradi športenejše vožjne zagotovo vzel z ročnim. CX-30 pa.... ne vem.... ker:   Všeč mi je oprema Nagisa in Soul Red Crystal barva. In ravno tu se pojavi pravi problem. Oranžno usnje v rdečem avtomobilu ne naredi ravno lepega efekta. Nagise z ročnim menjalnikom ni nobene v prihodu, zato  se trenutno lahko odločim med:   G140 oprema Homura v crystal soul red barvi ročnim menjalnikom ali G140 opream Nagisa v zircon sand barvi z avtomatskim menjalnikom   Kako bi se odločili izkušeni formuaši na mojem mestu?
    • Sicer sem bil zjutraj v fitnesu ma zgleda, da se je vreme nrdilo tudi za kolo. Po vremenski napovedi naj bi do 18:00 bil sonček z oblaki, tako da razmišljam če bi šel eno furco 30km.
    • INA (je hrvaško, se izogibam, dokler meje ne uredijo), Shell (mi ni v bližini), Mol pa ima E10.   Meni meni nič ne manjka na Petrolu. A ne bi smel tam točit? 😉
    • Mislim, da sem razumljivo napisal...   Danes pa...  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.