Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 6 urami je Janez007 napisal:

Po poteku garancije se res verjetno ne bo splačalo odpirati X motorja - se strinjam s @Shrek . Če se danes že pri G motorjih nekateri sprašujejo o stroškovni upravičenosti menjave navadnih batnih obročkov ...

Za @Alex vemo, da se bo znašel. Pri morebitnih težavah GPF filtra ima že danes v rokavu poceni rešitev. 😁 

image.png

Fantje, če so kakšne težave, snemite kos dol (po možnosti brez žage) in mi ga pošljite. Čiščenje katalizatorja je 80€, nov katalizator za BTjca je 200€. Pri filtrih trdih delcev so podobne cene. Tako da brez spraševanja o stroškovni upravičenosti in brez zganjanja nepotrebne panike. Bolj je problem, da je avto en teden nevozen kot pa strošek...

Napisano
dne 11. 4. 2025 ob 6:43 je Shrek napisal:

X motor ne bo dočakal take kilometre. 

Zakaj ne?

To so tud za civica VTI-ja govoril, ker ima 1.6 160KM, da je preveč navita mašina in da ne bo dolg zdržala, pa sem jo jaz prodal pri 370 000km. Olja mi je pa isto pila, kot sedanja mazda6 GH 2.0 -147KM dober liter na 10 000km.

Tako, da jaz mislim, da bo to delal 👍

• Všeč 4
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Slivka napisal:

Fantje, če so kakšne težave, snemite kos dol (po možnosti brez žage) in mi ga pošljite. Čiščenje katalizatorja je 80€, nov katalizator za BTjca je 200€. Pri filtrih trdih delcev so podobne cene. Tako da brez spraševanja o stroškovni upravičenosti in brez zganjanja nepotrebne panike. Bolj je problem, da je avto en teden nevozen kot pa strošek...

Slivka, pametno, ker je platina zelo dragocena, so njene zaloge izredno majhne in se zato vse splača reciklirat:

Ocenjuje se, da je v obtoku po svetu (v uporabi v izdelkih, industriji, nakitu, naložbah ipd.) približno 70.000–80.000 kilogramov platine, kar pomeni 70–80 ton.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 6 urami je Freak napisal:

Zakaj ne?

To so tud za civica VTI-ja govoril, ker ima 1.6 160KM, da je preveč navita mašina in da ne bo dolg zdržala, pa sem jo jaz prodal pri 370 000km. Olja mi je pa isto pila, kot sedanja mazda6 GH 2.0 -147KM dober liter na 10 000km.

Tako, da jaz mislim, da bo to delal 👍

Mogoče imaš prav, ampak ekološka tehnologija je čist nekaj drugega. Tisto je bil črn avto, kar se izpuhov tiče. Novi avti so narejeni tako, kot bi ti tekel oziroma laufal in čez slamico dihal... Prej so nečistoče šle skozi izpuh ven, zdaj pa vse not ostane. Novi avti rabijo temperaturo, da to vse izgori. Se pravi da dolge vožnje v kosu. Taki avti bojo naredili veliko km. Mestna vožnja je pa pogreb. Upam, da me razumeš, kaj hočem povedat. Če bi na primer tovornjaku, ki ima sedaj 500 konjev odstranil ekološke dodatke, bi imel cca 750 do 800 konjev. 

Napisano
pred 23 urami je MazdaBoy napisal:

Kaj hočeš rečt, da ga boš prodal?

Delam cca 9kkm na leto in če računam, da običajno vozim avto 7,8let in ga prodam, pomeni da nebo imel pri meni 100kkm....:nevem:

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Mislim,da je drugi steber (z Divaške smeri) na viaduktu Vinjan. Najgloblje sidranje v "vodnjak"...planiranih je bilo 35m,a so ugotovili,da še ni dovolj trdna podlaga,in šo šli še globlje na cca 39,5m...torej steber je skoraj 40m v vodnjaku preden "pokuka" na prosto. Gre za to,da če se površinske zemeljske mase kaj premaknejo,je okoli in okoli stebra min. 2m "zraka",da se ne nasloni na steber....seveda vse redni monitoring itd....ni to,da narediš,pol pa pozabiš... Brežina se trenutno odvodnjava,sidri itd...ne vem vsega,a baje ni tak problem,in da bodo "zrihtali",kot mora biti...   Tudi ena slika prej je ista lokacija...stojimo na servisnem pokrovu "vodnjaka".
    • @robertk6 Bini doskrat kar nekam v tri krasne bluzi
    • Kje je lokacija predzadnje slike ?
    • Saj super da si resno svetoval za rdečo jaz pa sem resno napisal zakaj na , ni bilo nobenih čudnih izgovorov. Zakaj bi sploh potreboval izgovore samo povprašal sem o teh modelih Mazd in pričakoval neke pametne odgovore. Kar se pa tiče e skiroja , pa verjamem da si na ta 2km hitrejši ampak rad bi te videl po dežju, snegu in z polnimi vrečkami🤣🤣🤣
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.