Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 6 urami je Janez007 napisal:

Po poteku garancije se res verjetno ne bo splačalo odpirati X motorja - se strinjam s @Shrek . Če se danes že pri G motorjih nekateri sprašujejo o stroškovni upravičenosti menjave navadnih batnih obročkov ...

Za @Alex vemo, da se bo znašel. Pri morebitnih težavah GPF filtra ima že danes v rokavu poceni rešitev. 😁 

image.png

Fantje, če so kakšne težave, snemite kos dol (po možnosti brez žage) in mi ga pošljite. Čiščenje katalizatorja je 80€, nov katalizator za BTjca je 200€. Pri filtrih trdih delcev so podobne cene. Tako da brez spraševanja o stroškovni upravičenosti in brez zganjanja nepotrebne panike. Bolj je problem, da je avto en teden nevozen kot pa strošek...

Napisano
dne 11. 4. 2025 ob 6:43 je Shrek napisal:

X motor ne bo dočakal take kilometre. 

Zakaj ne?

To so tud za civica VTI-ja govoril, ker ima 1.6 160KM, da je preveč navita mašina in da ne bo dolg zdržala, pa sem jo jaz prodal pri 370 000km. Olja mi je pa isto pila, kot sedanja mazda6 GH 2.0 -147KM dober liter na 10 000km.

Tako, da jaz mislim, da bo to delal 👍

• Všeč 4
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Slivka napisal:

Fantje, če so kakšne težave, snemite kos dol (po možnosti brez žage) in mi ga pošljite. Čiščenje katalizatorja je 80€, nov katalizator za BTjca je 200€. Pri filtrih trdih delcev so podobne cene. Tako da brez spraševanja o stroškovni upravičenosti in brez zganjanja nepotrebne panike. Bolj je problem, da je avto en teden nevozen kot pa strošek...

Slivka, pametno, ker je platina zelo dragocena, so njene zaloge izredno majhne in se zato vse splača reciklirat:

Ocenjuje se, da je v obtoku po svetu (v uporabi v izdelkih, industriji, nakitu, naložbah ipd.) približno 70.000–80.000 kilogramov platine, kar pomeni 70–80 ton.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 6 urami je Freak napisal:

Zakaj ne?

To so tud za civica VTI-ja govoril, ker ima 1.6 160KM, da je preveč navita mašina in da ne bo dolg zdržala, pa sem jo jaz prodal pri 370 000km. Olja mi je pa isto pila, kot sedanja mazda6 GH 2.0 -147KM dober liter na 10 000km.

Tako, da jaz mislim, da bo to delal 👍

Mogoče imaš prav, ampak ekološka tehnologija je čist nekaj drugega. Tisto je bil črn avto, kar se izpuhov tiče. Novi avti so narejeni tako, kot bi ti tekel oziroma laufal in čez slamico dihal... Prej so nečistoče šle skozi izpuh ven, zdaj pa vse not ostane. Novi avti rabijo temperaturo, da to vse izgori. Se pravi da dolge vožnje v kosu. Taki avti bojo naredili veliko km. Mestna vožnja je pa pogreb. Upam, da me razumeš, kaj hočem povedat. Če bi na primer tovornjaku, ki ima sedaj 500 konjev odstranil ekološke dodatke, bi imel cca 750 do 800 konjev. 

Napisano
pred 23 urami je MazdaBoy napisal:

Kaj hočeš rečt, da ga boš prodal?

Delam cca 9kkm na leto in če računam, da običajno vozim avto 7,8let in ga prodam, pomeni da nebo imel pri meni 100kkm....:nevem:

Napisano

In še nekaj slik tistih jeklenih platišč,k sem jih z Hammerite barvo direkt čez rjo prebarval...po eni sezoni...tu in tam kaka pika rje,a daaaaleč bolje,kot pa nekdaj,ko sem vse z temeljno itd...

Brunirani vijaki pa tudi TOP😃👍...sem jih malo na brzake z sprej-čistilom za zavore očistil,in malce motornega olja Castrol Magnatec (k lih to imam za Forda😅) čez in fertig pripravlheno za naslednjo zimo.

IMG_20250413_143909.jpg

IMG_20250413_143916.jpg

IMG_20250413_170218.jpg

IMG_20250413_170232.jpg

• Všeč 4
  • Začuden 1
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je skritikrt napisal:

IMG_20250413_120159.jpg

IMG_20250413_120826.jpg

IMG_20250413_120832.jpg

IMG_20250413_120836.jpg

Spet mi je tekst izbrisalo...ajd,še enkrat.

že par let me pri fordovih Mak Feever 5R platiščih moti rdeča "umazanija" od rje...z vsem živim sem že poizkusil,pa ni šans dol dobiti...

in lih zadnjič na šihtu od sodelavca dobim nasvet očistiti z 20% solno kislino za gospodinjstva (za vodni kamen)...seveda z opozorilom postopnega zelo hitrega čiščenja le manjših delov platišča z nato takojšnjim in zelo temeljitim izpiranjem.

In,kaj naj rečem-ne morem verjeti...noooro😲,kakšni rezultat prej-pozneje🧐

Uporabil sem pa res drag,kvaliteten in mehek čopič z naravnimi ščetinami od Žime.

Je sodelavec takrat pokazal platišča,ki jih je sam enkrat z solno kislino očistil...redko vidiš take "zapečene" feltne...rezultat pa res nenormalen...

Je rekel,da se sosed ukvarja z avto-preprodajo,in mora včasih očistiti katastrofalno zanemarjene feltne,in baje skoz z solno pere (normalno kot sem napisal-previdno,nežno,hitro in ogromno temeljitega izpiranja).

Še vedno ne morem verjeti🙄...možno,da pa sem samo jaz tisti "bukselj",ki tega do sedaj ni vedel😂

EDIT:-tisto na prvi sliki-to je "čista" feltna večkrat oprana z namenskim čistilom FraBer Red Wheel !!!

Popravljeno od skritikrt
Napisano

Redni servis (olje, filter olja) + leva zgornja roka:

image.png

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano (urejeno)

Do 15.Novembra jo spet upam fotkat 😁

20250414_160128.jpg

Popravljeno od Liuch
Napaka
  • Všeč 2
  • Haha 3
Napisano
Pred eno uro je Liuch napisal:

Do 15.Novembra jo spet upam fotkat 😁

20250414_160128.jpg

....invalid?...

Napisano
pred 22 urami je skritikrt napisal:

Spet mi je tekst izbrisalo...ajd,še enkrat.

že par let me pri fordovih Mak Feever 5R platiščih moti rdeča "umazanija" od rje...z vsem živim sem že poizkusil,pa ni šans dol dobiti...

in lih zadnjič na šihtu od sodelavca dobim nasvet očistiti z 20% solno kislino za gospodinjstva (za vodni kamen)...seveda z opozorilom postopnega zelo hitrega čiščenja le manjših delov platišča z nato takojšnjim in zelo temeljitim izpiranjem.

In,kaj naj rečem-ne morem verjeti...noooro😲,kakšni rezultat prej-pozneje🧐

Uporabil sem pa res drag,kvaliteten in mehek čopič z naravnimi ščetinami od Žime.

Je sodelavec takrat pokazal platišča,ki jih je sam enkrat z solno kislino očistil...redko vidiš take "zapečene" feltne...rezultat pa res nenormalen...

Je rekel,da se sosed ukvarja z avto-preprodajo,in mora včasih očistiti katastrofalno zanemarjene feltne,in baje skoz z solno pere (normalno kot sem napisal-previdno,nežno,hitro in ogromno temeljitega izpiranja).

Še vedno ne morem verjeti🙄...možno,da pa sem samo jaz tisti "bukselj",ki tega do sedaj ni vedel😂

EDIT:-tisto na prvi sliki-to je "čista" feltna večkrat oprana z namenskim čistilom FraBer Red Wheel !!!

Če te moti zavorni prah, si nabavi keramične zavorne ploščice 👌

images.jpeg

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Če te moti zavorni prah, si nabavi keramične zavorne ploščice 👌

images.jpeg

Sem imel od ate keramične, odlične so bile. So pa znale kdaj tudi rahlo zacvilit.

pred 4 minutami je Bini napisal:

Nikar.... 🥴

Spet bluzimo nekaj na pamet ?

image.jpeg

Napisano
pred 3 minutami je Tilen5 napisal:

Sem imel od ate keramične, odlične so bile. So pa znale kdaj tudi rahlo zacvilit.

Spet bluzimo nekaj na pamet ?

Poskusi.... :nevem:8

Napisano

? Pismo pozabljam kolk je z upokojenci težko pametno komunicirat 🤣

image.jpeg

Napisano
pred 1 minuto je Tilen5 napisal:

? Pismo pozabljam kolk je z upokojenci težko pametno komunicirat 🤣

Zakaj jih nimaš več? 

Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Zakaj jih nimaš več? 

Drage so ble. Sicer so bila platišča res neverjetno čista , tudi če nisi avta pral dolgo časa, ampak konc koncev večkrat operem pa je.

image.jpeg

Napisano

Za mojega so Ate navadne 39€ (sprednji komplet) in keramične 49€. 

Spet ni neka razlika. Dva pira 😁

N7rRRL1.jpg

Napisano

Ja sam jaz sem to leta nazaj kupil v ka3 v Ajdovščini pa sm dal precej. Vrjamem da so cenovno sedaj bolj dostopne. So pa tudi dlje zdržale od navadnih. Mogoče mal pogledam ob naslednji menjavi.

image.jpeg

Napisano
pred 24 minutami je samSimon napisal:

Cvili pa keramika zelo rada

Pa daš radio bolj na glas :bravo:

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 5 urami je Shrek napisal:

....invalid?...

R 😜

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.