Slivka Napisano petek ob 19:51 Prijavi Napisano petek ob 19:51 pred 6 urami je Janez007 napisal: Po poteku garancije se res verjetno ne bo splačalo odpirati X motorja - se strinjam s @Shrek . Če se danes že pri G motorjih nekateri sprašujejo o stroškovni upravičenosti menjave navadnih batnih obročkov ... Za @Alex vemo, da se bo znašel. Pri morebitnih težavah GPF filtra ima že danes v rokavu poceni rešitev. 😁 Fantje, če so kakšne težave, snemite kos dol (po možnosti brez žage) in mi ga pošljite. Čiščenje katalizatorja je 80€, nov katalizator za BTjca je 200€. Pri filtrih trdih delcev so podobne cene. Tako da brez spraševanja o stroškovni upravičenosti in brez zganjanja nepotrebne panike. Bolj je problem, da je avto en teden nevozen kot pa strošek... 3 Citiraj
Freak Napisano sobota ob 05:12 Prijavi Napisano sobota ob 05:12 dne 11. 4. 2025 ob 6:43 je Shrek napisal: X motor ne bo dočakal take kilometre. Zakaj ne? To so tud za civica VTI-ja govoril, ker ima 1.6 160KM, da je preveč navita mašina in da ne bo dolg zdržala, pa sem jo jaz prodal pri 370 000km. Olja mi je pa isto pila, kot sedanja mazda6 GH 2.0 -147KM dober liter na 10 000km. Tako, da jaz mislim, da bo to delal 👍 4 1 Citiraj
Janez007 Napisano sobota ob 05:56 Prijavi Napisano sobota ob 05:56 (urejeno) pred 10 urami je Slivka napisal: Fantje, če so kakšne težave, snemite kos dol (po možnosti brez žage) in mi ga pošljite. Čiščenje katalizatorja je 80€, nov katalizator za BTjca je 200€. Pri filtrih trdih delcev so podobne cene. Tako da brez spraševanja o stroškovni upravičenosti in brez zganjanja nepotrebne panike. Bolj je problem, da je avto en teden nevozen kot pa strošek... Slivka, pametno, ker je platina zelo dragocena, so njene zaloge izredno majhne in se zato vse splača reciklirat: Ocenjuje se, da je v obtoku po svetu (v uporabi v izdelkih, industriji, nakitu, naložbah ipd.) približno 70.000–80.000 kilogramov platine, kar pomeni 70–80 ton. Popravljeno sobota ob 05:58 od Janez007 1 Citiraj
Shrek Napisano sobota ob 12:10 Prijavi Napisano sobota ob 12:10 pred 6 urami je Freak napisal: Zakaj ne? To so tud za civica VTI-ja govoril, ker ima 1.6 160KM, da je preveč navita mašina in da ne bo dolg zdržala, pa sem jo jaz prodal pri 370 000km. Olja mi je pa isto pila, kot sedanja mazda6 GH 2.0 -147KM dober liter na 10 000km. Tako, da jaz mislim, da bo to delal 👍 Mogoče imaš prav, ampak ekološka tehnologija je čist nekaj drugega. Tisto je bil črn avto, kar se izpuhov tiče. Novi avti so narejeni tako, kot bi ti tekel oziroma laufal in čez slamico dihal... Prej so nečistoče šle skozi izpuh ven, zdaj pa vse not ostane. Novi avti rabijo temperaturo, da to vse izgori. Se pravi da dolge vožnje v kosu. Taki avti bojo naredili veliko km. Mestna vožnja je pa pogreb. Upam, da me razumeš, kaj hočem povedat. Če bi na primer tovornjaku, ki ima sedaj 500 konjev odstranil ekološke dodatke, bi imel cca 750 do 800 konjev. Citiraj
Bini Napisano sobota ob 14:58 Prijavi Napisano sobota ob 14:58 pred 23 urami je MazdaBoy napisal: Kaj hočeš rečt, da ga boš prodal? Delam cca 9kkm na leto in če računam, da običajno vozim avto 7,8let in ga prodam, pomeni da nebo imel pri meni 100kkm.... Citiraj
skritikrt Napisano nedelja ob 15:52 Prijavi Napisano nedelja ob 15:52 In še nekaj slik tistih jeklenih platišč,k sem jih z Hammerite barvo direkt čez rjo prebarval...po eni sezoni...tu in tam kaka pika rje,a daaaaleč bolje,kot pa nekdaj,ko sem vse z temeljno itd... Brunirani vijaki pa tudi TOP😃👍...sem jih malo na brzake z sprej-čistilom za zavore očistil,in malce motornega olja Castrol Magnatec (k lih to imam za Forda😅) čez in fertig pripravlheno za naslednjo zimo. 4 1 Citiraj
skritikrt Napisano nedelja ob 17:32 Prijavi Napisano nedelja ob 17:32 (urejeno) pred 7 urami je skritikrt napisal: Spet mi je tekst izbrisalo...ajd,še enkrat. že par let me pri fordovih Mak Feever 5R platiščih moti rdeča "umazanija" od rje...z vsem živim sem že poizkusil,pa ni šans dol dobiti... in lih zadnjič na šihtu od sodelavca dobim nasvet očistiti z 20% solno kislino za gospodinjstva (za vodni kamen)...seveda z opozorilom postopnega zelo hitrega čiščenja le manjših delov platišča z nato takojšnjim in zelo temeljitim izpiranjem. In,kaj naj rečem-ne morem verjeti...noooro😲,kakšni rezultat prej-pozneje🧐 Uporabil sem pa res drag,kvaliteten in mehek čopič z naravnimi ščetinami od Žime. Je sodelavec takrat pokazal platišča,ki jih je sam enkrat z solno kislino očistil...redko vidiš take "zapečene" feltne...rezultat pa res nenormalen... Je rekel,da se sosed ukvarja z avto-preprodajo,in mora včasih očistiti katastrofalno zanemarjene feltne,in baje skoz z solno pere (normalno kot sem napisal-previdno,nežno,hitro in ogromno temeljitega izpiranja). Še vedno ne morem verjeti🙄...možno,da pa sem samo jaz tisti "bukselj",ki tega do sedaj ni vedel😂 EDIT:-tisto na prvi sliki-to je "čista" feltna večkrat oprana z namenskim čistilom FraBer Red Wheel !!! Popravljeno nedelja ob 17:40 od skritikrt 1 Citiraj
x-layer Napisano včeraj ob 04:52 Prijavi Napisano včeraj ob 04:52 Redni servis (olje, filter olja) + leva zgornja roka: 5 Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Liuch Napisano včeraj ob 14:07 Prijavi Napisano včeraj ob 14:07 (urejeno) Do 15.Novembra jo spet upam fotkat 😁 Popravljeno včeraj ob 14:10 od Liuch Napaka 3 3 Citiraj
Shrek Napisano pred 23 urami Prijavi Napisano pred 23 urami Pred eno uro je Liuch napisal: Do 15.Novembra jo spet upam fotkat 😁 ....invalid?... 5 Citiraj
FuManchu Napisano pred 22 urami Prijavi Napisano pred 22 urami pred 22 urami je skritikrt napisal: Spet mi je tekst izbrisalo...ajd,še enkrat. že par let me pri fordovih Mak Feever 5R platiščih moti rdeča "umazanija" od rje...z vsem živim sem že poizkusil,pa ni šans dol dobiti... in lih zadnjič na šihtu od sodelavca dobim nasvet očistiti z 20% solno kislino za gospodinjstva (za vodni kamen)...seveda z opozorilom postopnega zelo hitrega čiščenja le manjših delov platišča z nato takojšnjim in zelo temeljitim izpiranjem. In,kaj naj rečem-ne morem verjeti...noooro😲,kakšni rezultat prej-pozneje🧐 Uporabil sem pa res drag,kvaliteten in mehek čopič z naravnimi ščetinami od Žime. Je sodelavec takrat pokazal platišča,ki jih je sam enkrat z solno kislino očistil...redko vidiš take "zapečene" feltne...rezultat pa res nenormalen... Je rekel,da se sosed ukvarja z avto-preprodajo,in mora včasih očistiti katastrofalno zanemarjene feltne,in baje skoz z solno pere (normalno kot sem napisal-previdno,nežno,hitro in ogromno temeljitega izpiranja). Še vedno ne morem verjeti🙄...možno,da pa sem samo jaz tisti "bukselj",ki tega do sedaj ni vedel😂 EDIT:-tisto na prvi sliki-to je "čista" feltna večkrat oprana z namenskim čistilom FraBer Red Wheel !!! Če te moti zavorni prah, si nabavi keramične zavorne ploščice 👌 2 Citiraj
Tilen5 Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami pred 2 urama je FuManchu napisal: Če te moti zavorni prah, si nabavi keramične zavorne ploščice 👌 Sem imel od ate keramične, odlične so bile. So pa znale kdaj tudi rahlo zacvilit. pred 4 minutami je Bini napisal: Nikar.... 🥴 Spet bluzimo nekaj na pamet ? 2 Citiraj
Bini Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami pred 3 minutami je Tilen5 napisal: Sem imel od ate keramične, odlične so bile. So pa znale kdaj tudi rahlo zacvilit. Spet bluzimo nekaj na pamet ? Poskusi.... 8 Citiraj
Tilen5 Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami ? Pismo pozabljam kolk je z upokojenci težko pametno komunicirat 🤣 1 Citiraj
Bini Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami pred 1 minuto je Tilen5 napisal: ? Pismo pozabljam kolk je z upokojenci težko pametno komunicirat 🤣 Zakaj jih nimaš več? Citiraj
Tilen5 Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami Pravkar je Bini napisal: Zakaj jih nimaš več? Drage so ble. Sicer so bila platišča res neverjetno čista , tudi če nisi avta pral dolgo časa, ampak konc koncev večkrat operem pa je. 1 Citiraj
FuManchu Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami Za mojega so Ate navadne 39€ (sprednji komplet) in keramične 49€. Spet ni neka razlika. Dva pira 😁 3 Citiraj
Tilen5 Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami Ja sam jaz sem to leta nazaj kupil v ka3 v Ajdovščini pa sm dal precej. Vrjamem da so cenovno sedaj bolj dostopne. So pa tudi dlje zdržale od navadnih. Mogoče mal pogledam ob naslednji menjavi. Citiraj
FuManchu Napisano pred 18 urami Prijavi Napisano pred 18 urami pred 24 minutami je samSimon napisal: Cvili pa keramika zelo rada Pa daš radio bolj na glas Citiraj
Liuch Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami pred 5 urami je Shrek napisal: ....invalid?... R 😜 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.