Ampak EVji pa res zmanjšujejo izpuste ogljikovega dioksida!
Najprej, da si pridemo na čisto: nafta je ogljikovodik. Pri zgorevanju se ogljik veže s kisikom in tvori ogljikov dioksid, vodik pa tvori vodo oz. vodno paro. In več kot skurimo nafte, več izpustimo vodne pare in ogljikovega dioksida. In obratno, manj kot skurimo nafte, manj izpustimo vodne pare in ogljikovega dioksida.
Torej, spet smo morali na pot. Deset oseb. In spet dve vozili: električni Golf in naš FucksWagen. V Golfu štiri osebe, v FucksWagnu nas je bilo šest. Potovali smo skupaj, en za drugim. Na cilju je voznik (in lastnik) električnega Golfa najprej razvlekel kable in se priklopil na štrom (mislim, na štrom je priklopil Golfa, ne sebe), jaz pa sem najprej vzel mobitel in se priklopil na Mazdin forum. Ker tako porabo se bolj malokrat vidi...
Če bi tudi jaz imel Golfa in štiri osebe noter, bi bila poraba še manjša, ampak, to morate priznat, za sedemsedežnega enoprostorca s štirikolesnim pogonom je poraba prav navdušujoča.
In to vse zahvaljujoc EVju!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.