Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je samSimon napisal:

Zakaj ne? Tega ne morš vedt, al?

Bomo pa videli...al pač ne...samo počakati moramo.

Jaz mojo Mazdo mislim sfurati do konca,torej zna biti,da me boste še dolgo morali tukaj prenašati😄

Torej -še bo zanimivo😉

Napisano
pred 7 urami je skritikrt napisal:

Bomo pa videli...al pač ne...samo počakati moramo.

Jaz mojo Mazdo mislim sfurati do konca,torej zna biti,da me boste še dolgo morali tukaj prenašati😄

Torej -še bo zanimivo😉

Glede na to, da je naša dizelca naredila 360.000 in se še vedno vrti in glede na to, da poznam modela, ki je z enakim motorjem v šestici naredil 500.000 km in glede na to, da so Mazdini dizelaši bolj problematični od ne-dizlov (vsaj po mnenju lastnikov ne-dizel Mazd na tem forumu) se zna zgoditi, da boš prej ti "prifural svoj konec" kot pa Mazda...

• Všeč 3
  • Haha 2
  • Zmeden 1
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

X motor ne bo dočakal take kilometre. 

Nikoli ne reci NE.... 😉

Lani na M. servisu so mi rekli, da so imeli eno pri cca 180kkm na servisu in dela bp, samo nadgradili so ji softwer.... 🤗

Je pa x180 motor... 😉

Mene ne skrbijo km, ker delam malo km pa še v penzijo grem🤗. No mogoče bo pa še dolgo pri hiši, ker standard penzonista je... 🥴😵‍💫😭😉

Napisano (urejeno)

Po mojem je pri avtih podobno kot pri ljudeh - koliko zdržijo, je odvisno od več dejavnikov, eni imajo zelo kratko življenje, drugi živijo več kot 100 let:

- geni - zasnova

- prehrana - bencin/dizel

- tempo življenja - kratke/občasne/zmerne vožnje

- menjava partnerjev - menjava voznikov

- zdravstvena oskrba - servisiranje

- ... 😆

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Haha 3
  • Začuden 1
Napisano

Jaz gleda z vidika lastnika, bolj si skrben boljši bo avto iste znamke, ker na štartu je vsak avto enak..... :nevem:

Napisano
pred 19 minutami je Bini napisal:

Jaz gleda z vidika lastnika, bolj si skrben boljši bo avto iste znamke, ker na štartu je vsak avto enak..... :nevem:

Ni rečeno. To je tako kot pri ljudeh. Eni kadijo kot turki celo življenje, pijejo 

škodljive tekočine, živijo divje in doživijo sto let. ( vsaka primerjava z dizli je zgolj slučajna). Drugi pa vozijo penzionistično, menjujejo pri vrtljajih, da avto skoraj izdihne, servise delajo na vsak kvartal(ni mišljen dino) pa hitro končajo kariero. 

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Ni rečeno. To je tako kot pri ljudeh. Eni kadijo kot turki celo življenje, pijejo 

škodljive tekočine, živijo divje in doživijo sto let. ( vsaka primerjava z dizli je zgolj slučajna). Drugi pa vozijo penzionistično, menjujejo pri vrtljajih, da avto skoraj izdihne, servise delajo na vsak kvartal(ni mišljen dino) pa hitro končajo kariero. 

To niso skrbni vozniki,to so šelebajzerji, ki pojma nimajo.... 🫣 Tvoj in moj avto bosta sigurno ob prodaji vzorna avta.... 🤗👌😉

Tehnika deluje pač drugače kot živ organizem..... :nevem:

Napisano
pred 4 urami je Shrek napisal:

X motor ne bo dočakal take kilometre. 

Ponavljam vprašanje, zakaj ne? Dej mal elaboriraj take trditve no. 🤨

Napisano

Zato, ker bo prej marsikaj crknlo. Delal bo, sam bo milijon stvari do takrat zamenjanih. Stroškovno ne bo rentabilen. Tko kot da v  2000€ vreden avto vložiš 5 jurjev in ga za 4 prodaš. To je MOJE mnenje. Lahko se motim. Verjetno se. Pokazal bo pa čas. 

Napisano

Prvega lastnika z rednimi servisi v garanciji verjetno ne. Pol bo pa vse zlatarsko... 

Napisano (urejeno)

Po poteku garancije se res verjetno ne bo splačalo odpirati X motorja - se strinjam s @Shrek . Če se danes že pri G motorjih nekateri sprašujejo o stroškovni upravičenosti menjave navadnih batnih obročkov ...

Za @Alex vemo, da se bo znašel. Pri morebitnih težavah GPF filtra ima že danes v rokavu poceni rešitev. 😁 

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Po poteku garancije se res verjetno ne bo splačalo odpirati X motorja - se strinjam s @Shrek . Če se danes že pri G motorjih nekateri sprašujejo o stroškovni upravičenosti menjave navadnih batnih obročkov ...

Za @Alex vemo, da se bo znašel. Pri morebitnih težavah GPF filtra ima že danes v rokavu poceni rešitev. 😁 

image.png

Alex je ljukav zelo. Ima spravljen skoraj nov, očiščen dpf in ko bo (če sploh kdaj) nujno , gre nazaj gor. In bo pri 100000 prevoženih avto kot nov. 😊

Janezi pa u luft. 😄

Popravljeno od Alex

Napisano

@Alex sem prepričan, da GPF filtra nimaš v rezervi. :nevem: Tega rabiš za premiuma.

33112_1.png

Napisano
Pravkar je Boss napisal:

@Alex sem prepričan, da GPF filtra nimaš v rezervi. :nevem: Tega rabiš za premiuma.

Vse se da nabavit po zmerni ceni. In vse se da uredit tako, da štima a ne štima. Janez press. 

Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Mene verjetno od 100kkm naprej nebo bolela glava..... :whatever:

Kaj hočeš rečt, da ga boš prodal?

Napisano (urejeno)

Za mazdo 6 sem danes v Matsport kupil nove distančne obročke  za alu feltne. 

No, in ker sem bil že tam sem kupil še nove, črno kromirane matice za kolesa.

Tako, da bodo črne feltne in črne matice. Obstoječe, ponikljane so nekam čudno potemnele. 🤔

Popravljeno od Alex
  • Všeč 4
  • Ljubim 1

Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Za mazdo 6 sem danes v Matsport kupil nove distančne obročke  za alu feltne. 

No, in ker sem bil že tam sem kupil še nove, črno kromirane matice za kolesa.

Tako, da bodo črne feltne in črne matice. Obstoječe, ponikljane so nekam čudno potemnele. 🤔

In koliko pride 20 matic?

Napisano
pred 8 minutami je Janez007 napisal:

In koliko pride 20 matic?

16. Štiri imam varnostne. Mislim, da okoli 40€. Alinpa nekaj manj... Ne vem točno, ker sem kupil tudi obročke. 

• Všeč 1
  • Hvala 1

Napisano (urejeno)

Jaz sem jih ene 5-6 let nazaj kupil na uradnem servisu in je bila cena 3€/kos. Torej v mojem primeru 60€.

Popravljeno od Scr3am

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.