Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

meni je na Premacy yokohamo s drive dimenzije 195/55r15 po 35000 km notranja robova zlizalo pa sem napolnil na 2.3 bara

Hm, meni nobena ne zdr?i 35.000km.... :blush:
Napisano

Ah ne, samo teko?e vozim.... :P

Aha, tako se temu zdej po novem re?e... :harhar:

Ok hec na stran ampak vseeno mi je tole precej malo pa sem tudi sam med bolj dinami?nimi vozniki je pa res, da gum na ovinikih ne radiram zato mi je uspelo z originalnimi gumami naredit cca 70.000km pa ?e vedno so imeli milimeter ve? mesa kot je zakonsko dovoljeno. Se pravi, da ?e bi ?el do konca bi se dalo narest cca 80kkm ali pa morebiti celo 90kkm.

33112_1.png

Napisano

Aha, tako se temu zdej po novem re?e... :harhar:

Ok hec na stran ampak vseeno mi je tole precej malo pa sem tudi sam med bolj dinami?nimi vozniki je pa res, da gum na ovinikih ne radiram zato mi je uspelo z originalnimi gumami naredit cca 70.000km pa ?e vedno so imeli milimeter ve? mesa kot je zakonsko dovoljeno. Se pravi, da ?e bi ?el do konca bi se dalo narest cca 80kkm ali pa morebiti celo 90kkm.

Da nisi ti ?e zimskih v isti izra?un dal :hudicek:
Napisano

Da nisi ti ?e zimskih v isti izra?un dal :hudicek:

Nope - z zimaki imam zdele 20kkm pa cca ?e 6kkm z novimi letnimi... Skupaj je to 96kkm kot je zdele na ?tevcu.

33112_1.png

Napisano

penzic :P

moj rekord je tud okol 40.000km

Ma sej vem :hudicek: , sam vseen bi po AC malce ?udno zgledalo, da bi vijugal sem ter tja kjer bi mi gume po?iralo :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Ok, tud jaz delam s temi ve?jimi gumami (195 65 15 sli ve?je) cca 60.000 ali ve? pa me imajo vsi za divjaka (razen jaz samega sebe:) )

Seveda ?e ne ?re gum :)

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Danes prvi tehni?ni in skoraj pogrnem - zaradi pobranih gum spredaj na notranjih robovih. Sicer po moji oceni ni neki drasti?no, vidi se pa da manjkajo vogali na gumah.

Seveda letim kuj na optiko kjer sem bil nazadnje lani novembra ko sem po?il na ledu v robnik pri ene 10 km/h na ?ihtu na parkingu. Od takrat nisem niti na kak plo?nik plezal kaj ?ele tre??il kam.

Damo avto na ma?ino in glej - znotraj vseh toleranc. ?zmeden?

Malo sva se praskala z mehanikom in sva se nekako odlo?la, da gume ?e malo bolj zapreva. Sedaj je ?e vedno znotraj toleranc, a bolj zaprt. Bomo vidlkaj bo. Upam, da mi ne po?re ?e zimskih gum (jutri jih nataknem gor).....

Imate tudi ostali ?estkarji te?ave s tem?

LP,

S

Na moji 6-ki popolnoma enak opis kot pri tebi. Gume 7000km z notranje strani zlizane do amena. Optika BP. Gume pa so bile letne Bridgestone ER300.

Napisano

zanimivo, meni se pa zunanji robovi obrabljajo. Guma good year exellence 205/55/16. Koliko naj napumpam? Ne morem re?t da pilim skozi ovinke da bi imel tako obrabo.

Napisano

Fantje govorijo celo o 3.0, kar je meni absurdno...... Dr?al se bom navodil, pa da vidmo kaj bo.......

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Men je vulkanizer na Oplu dal nove litke gor z gumami, jih na?okal na mal ?ez 2 bara in ko sem doma ?ez tri dni precej po?asi (primerno parkiranju na plo?nik) zapeljal na plo?nik, mi je gumo pr??ipnilo in presekalo. Od takrat izpod 2,5bara nimam :)

ab183946.gif
^^ klikni me za mojo temo :) ^^
Napisano

jst mam na m6 po predpisih napolnjene gume in ni vodit nobene obrabe na robovih. Res pa da nisem nek "ken block" :P in pa da sem menjal vse roke, stabilizatorje, kon?nike,.....

Druga? pa glede pritiska v pneumatikah, ?e je pritisk prevelik se vidi na obrabi sredine, ?e je pa premajhen pa OBA roba pobira. (carbible press)

Za pobiranje enega od robov je mo?no toe in/out oz. camber.

Lp

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.