Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Pred tem (sluzbeni gsm) na Telekomu, sedaj Telemach....ni primerjave v kvaliteti....seveda v prid Telekomu....Telemach je res šrot.....(bil službeno na Portugalskem, dva dni trajal da sem lahk sploh normalno klical....v Avstriji pa net kar zablokiral in potem po min/dveh spet delalo in tako naprej...), tko da....
    • So bile hudo brezglave!   Ne le v Sloveniji, ampak po celi Evropi. Pa pustimo tako imenovane "otočne", ki sploh niso priklopljene na omrežje. Govorim o tistih, ki so priklopljene na omrežje.    Prvo si moramo nekaj priti na čisto: nismo prvi, ki ugotavljamo, da se energija ne more narediti iz nič in se ne more v nič spremeniti. Iz tega sledi, da moramo na eni strani imeti toliko pridelave električne energije, kolikor jo na drugi strani porabimo. In da sistem lepo deluje, mora biti vir elektrike čim bolj konstanten - kar pa "sončnice" niso. In potem morajo ostali viri toliko bolj "telovaditi", da rešujejo nihanja v proizvodnji. Ampak ostali viri so ogromni sistemi, ki se ne morejo prilagajati tako hitro, kot potujejo oblaki po nebu. Da se zasun v hidroelektrarni odpre, potrebuje nekaj časa. Pa za zapiranje tudi...     Nas pa malo farbajo s temi izračuni. Kolikšen je delež elektrike iz obnovljivih virov energije? Če vas začnejo farbat, da komaj kaj, jih pošljite v ... ... ... saj veste, kam... V Sloveniji 1/4 električne energije pridelamo iz obnovljivih virov:  - 17 hidroelektrarn ima moč 888 MW - 27 mini-hidro elektrarn ima 24 MW   Se pa Slovenska vlada hvali, da iz obnovljivih virov pridelamo celo 41,89% - ne vem, kako so prišli do te cifre... V glavnem, v Sloveniji nimamo samo TEŠ-6 in JEK in nismo tako grozno neekološki, kot bi nam radi prikazali, da nam nabijejo račune in poberejo denar za eko-elektriko...       Mimo grede vam povem še to, da v Sloveniji porabimo okoli 16kWh elektrike na prebivalca na dan...    
    • Plačevali smo, ker je zaj... eden naš uradnik. Cilji so bili določeni tudi politično.    Čez palec. @dvorjan mogoče malo, zelo malo pomagajo, vanje pa smo v 15-ih letih zmetali za celo TEŠ6 subvencij, ki proizvede 1/3 slovenske elektrike. Koliko pa sončne? In ponoči, pozimi? Zraven bodo še vsaj toliko povzročile škode (stroškov) ostalemu elektroenergetskemu sistemu (velike elektrarne se sedaj prilagajajo tej ropotiji, kar sploh ni poceni).    Tole je ena cvetka Gen-i , delaš pri njih? 😁   Zanima me postavke na računu "100% Sonce" ... na kakšni osnovi mi jo zaračunavate?   Pozdravljeni, 100 % sončna energija pomeni, da je vsa električno energijo, ki jo porabite pridobljena iz sončne energije. Lep pozdrav Sara   Za posrat.         Od kdaj pa se JJ ekipi pravi golobnjak? Poglej malo višje ... 😁 Zakuhali so novo omrežnino, prepoved bojlerjev in še kaj bo padlo iz omare ... 😄    
    • Noben drug operater mi ni mogel dat boljše pogoje za 5 telefonskih in TV kot A1. S signalom sem zadovoljen. Povsod se lahko pogovarjam, sam na vlaku ne... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.