Skoči na vsebino

NAKUP mazde 6...pomoč

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni,

pozna kdo slede?o M6? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14895066

Kaj pravite na ceno glede na kilometre in opremo vozila?

lp Ale?

To mazdo sem pred pol leta sam gledal na avto.net, vendar je za to opremo in starost zame to odlo?no preve?.

Avto bo star 6 let in za njo ho?e nekje 50% takratne nabavne cene... Pri meni je to no go...

Problem je pri nas, ker je bencinark karavan res malo...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

To mazdo sem pred pol leta sam gledal na avto.net, vendar je za to opremo in starost zame to odlo?no preve?.

Avto bo star 6 let in za njo ho?e nekje 50% takratne nabavne cene... Pri meni je to no go...

Problem je pri nas, ker je bencinark karavan res malo...

Tudi jaz spremljam mazde 6 bencin ?e nekje pol leta, pa jih je res zelo malo, kar pa jih je gredo hitro oz. so malo nad ceno.

Koliko bi bila realna cena za tak avto, tam nekje 11.500?

Napisano

Ponudba vs. povpra?evanje, pa? cene so tak?ne kot so za bencinarje.

Druga?e pa glede na ?tevilo prevo?enih meni nit ne pride tako velika cena, ?e seveda podvozje ni na?eto z rjo in je nekarambolirana. Kar bi me motilo pa je premali G145 motor.

Napisano

Pozdravljeni.

Vra?am se na mazdo... Vmes probal vse ?ive znamke...  BJEAK

Gledam 6-ico letnik od 2015 naprej. Dizel 150 KM ali 175 KM

Zanima me kak?ne hibe lahko pri?akujem ter kako je pri FL z oljnim ?rpalkam ter verigami?

?e kdo ve za kako dobro... Sem kupec ;)

Napisano

Ej...tu na forumu prodaja nas

LabiGT ..MAZDA 6 benz.poglej je dobro ohranjena in servisiranja ..zoom zoom lp

Napisano

Pozdravljeni.

Vra?am se na mazdo... Vmes probal vse ?ive znamke... BJEAK

Gledam 6-ico letnik od 2015 naprej. Dizel 150 KM ali 175 KM

Zanima me kak?ne hibe lahko pri?akujem ter kako je pri FL z oljnim ?rpalkam ter verigami?

?e kdo ve za kako dobro... Sem kupec ;)

Zdravo.

Osebno ne poznam nikogar, je pa ena recimo na avto.net. Izgleda ok, cena po moje tudi primerna. Mogo?e preve? kilometrov... Poglej sam https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14945554

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

Ej...jaz tudi malo gledam za ta motor 2.5 AT.Benzin..cx5 ali M6.bomo videli...test..zoo zoom lp

Napisano

Jap tudi js potrjujem ignacijeve trditve, ?e nisi poraba guru pol priporo?am tut sam 2.5 AT. Po dvomese?nem lastni?tvu omenjene motorizacije sem bolj navdu?en, kot pred tem nad enim letom CD150 letnika 2015. Je pa seveda res, da bo rabljeno te?ko najti pri nas.

Priporo?am pa zgolj za to, ker se pa? ne bo? ubadal z stanjem DPF in mo?nosti problemati?ne turbine.

Napisano

Jap tudi js potrjujem ignacijeve trditve, ?e nisi poraba guru pol priporo?am tut sam 2.5 AT. Po dvomese?nem lastni?tvu omenjene motorizacije sem bolj navdu?en, kot pred tem nad enim letom CD150 letnika 2015. Je pa seveda res, da bo rabljeno te?ko najti pri nas.

Priporo?am pa zgolj za to, ker se pa? ne bo? ubadal z stanjem DPF in mo?nosti problemati?ne turbine.

Mojster Pelko je rekel, da pri SkyActive generaciji motorjev VELIKO bolj priporo?a bencinske motorje, ki so narejeni za dolgoro?no uporabo, dizli naj ne bi bili neki trpe?no ?udo. :zvizga:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Mojster Pelko je rekel, da pri SkyActive generaciji motorjev VELIKO bolj priporo?a bencinske motorje, ki so narejeni za dolgoro?no uporabo, dizli naj ne bi bili neki trpe?no ?udo. :zvizga:

:o :o

letno delam cca 25-30 tkm

kolk majo pa porabo bencinarji?

vozm se cca 90% avtoceste

Napisano

Iz mojih izku?enj je bolj pomembno, kako dolge relacije ma?, jst sm meu 21 km relacije (sicer ne AC) in je blo premalo za dizla, da bi se ogrel in mu omogo?il normalno delovanje.

Kar se pa ti?e porabe 2.5AT, zadnji kesl 8.1 l/100km s tem, da imam pred domom pol kilometra makedama v hrib (kar nabije porabe vsaj za pol litra). Vo?nja po AC z 130-150 pa mi je znesla okoli 7.2 l/100km (celotna pot na ?e?ko je prinesla porabo 6.8 l/100km).

Napisano

Ej...to solidna poraba..moram probat...zoom zoom lp

Napisano

Mojstri so tudi za prvo generacijo trdili, da so slabi dizlel motorji. Pa so nekateri naredili z njimi 350000,pa 400000.Tudi nekateri benzinarji so bolj klavrno kon?ali.

:o :o

letno delam cca 25-30 tkm

kolk majo pa porabo bencinarji?

vozm se cca 90% avtoceste

Za te relacije ti je dizel Skayactiv zakon. Poraba nekje od 5,5 naprej, navora ima kot kamion, z dpf filtrom na te relacije ne bi smelo bit problema.:)

Napisano

Mojstri so tudi za prvo generacijo trdili, da so slabi dizlel motorji.

Sej so bli...

Podlozke, sito, menjava bata, menjava visokotlacne crpalke, intercooler...

To so moje izkusnje... Sicer sem pol prevozil 300k km ampak racunice na koncu niti ni bilo

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Mojstri so tudi za prvo generacijo trdili, da so slabi dizlel motorji. Pa so nekateri naredili z njimi 350000,pa 400000.Tudi nekateri benzinarji so bolj klavrno kon?ali.

Za te relacije ti je dizel Skayactiv zakon. Poraba nekje od 5,5 naprej, navora ima kot kamion, z dpf filtrom na te relacije ne bi smelo bit problema.:)

Da o krivulji ne govorimo sploh...
Napisano

Sej so bli...

Podlozke, sito, menjava bata, menjava visokotlacne crpalke, intercooler...

To so moje izkusnje... Sicer sem pol prevozil 300k km ampak racunice na koncu niti ni bilo

Jaz sem menjal samo bakrene podlo?ke za 20?,pa zadnje diske, in obnovil sem injektorje.

Pa ?e kak?na malenkost(potro?ni material).

Niti sklopke nisem ?e zamenjal.

Skratka, motor u nulo. :)

Da o krivulji ne govorimo sploh...

Itak, tukaj zmaga na polni ?rti.

Haha :)

Ha, ha... :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Napačna primerjava.   Sosed se poroči s tvojo sestro. Potem en dan popiva s svojimi prijateljči in pijan nabunka tvojo sestro. TI popizdiš in mu zagroziš, da ga boš nalomil, če bo to spet naredil. Ker si karateist in izvedenec v borilnih veščinah se te sosed ustraši in podpiše ter overovi sporazum, da bo s tvojo sestro lepo ravnal... celo 2x, ker mu je prvič mal ušlo izpod nadzora. Nakar njegovi pivski bratci ga nagovarjajo, da ga bodo skupaj natrenirali v borilnih veščinah in da mu bodo pomagali, če mu boš naslednjič spet težil.   Pol ti tko malo ene 8 let psihično, včasih s kakšno focko maltretira tvojo sestro še naprej. Skos mu prigovarjaš naj neha in kličeš policijo za ukrepanje a en od njegovih pivskih kolegov je policaj in zavrača tvoje prijave. Pol pa ga enkrat spet pijejo in ko se vrne pijan domov zagrozi tvoji sestri, da jo bo prebunkal na polno. Sestra te pokliče in teb je dost sranje ter uletiš v njegovo bajto da zaščitiš sestro. Tam so pa že njegovi pivski bratci, ki držijo sosedu štango, da naj te kar na gobec in če ga boš nazaj, da ga bodo sprejeli v svojo borilno bratovščino in da te bodo s skupnimi močmi nalomili.   Tkole bolj avtentično zgleda prikaz tvoje zgodbe s sosedom. A si mel pravico priti v sosedovo bajto brez dovoljenja in povabila... NE. A si mel pravico in dolžnost zaščititi sestro, DA.    
    • Ti to resno? Stara babica, ki si kupi steklenico donata raje vzame plastenko, ki je lažja za nosit. Že tko ne more nosit težjih stvari zdaj pa misliš, da bo jemala steklenice. 🤪    Odkupovali bi embalažo samo v trgovinah, kaj pa v gostilnah, bencinskih, avtomatih za pijačo, itd itd? Resno, vzameš piksno iz avtomata v službi pol pa s prazno piksno letaš po firmi ,jo daš v žep, ko greš na bus in pizdiš na vsakega, ki se ti približa, da ti jo ja ne bo zmečkal, ker pol je ne moreš več vrniti. Nato dol z busa v trgovino, dat v avtomat, dobit listek, it notri v trgovino stat v vrsto, da ti da blagajničarka nazaj 20 centov. Oooo jeee res fucking krasno.
    • Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.   Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
    • Še enkrat. ZDA so bile zmagovalke v največjem konfliktu 20. stoletja ter potem tudi v hladni vojni s SZ in to rezultat, pa ne da bi mi želeli kimati. Tako je, mogoče bo kdaj drugače, danes še ne. Primat zdaj zaradi notranjih razprtij in dvigom drugih nacij počasi izgubljajo in to ni enostavno prenesti. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.