Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

imam Mazdo6, CD140, letnik 2008. Avto ima 50.000 km, sicer (skoraj) vse dela b.p., a se je pojavil problem, ki ga mehaniki niso uspeli razvozlati - pri menjavi prestav se iz motorja sli?i nek zvok, kot neko "?lobodranje", prihaja iz levega dela motorja nekje (tam, kjer je zra?ni filter), predvsem med prvo in drugo ter drugo in tretjo, kasneje tudi ampak manj, ko menja? dol tega ne opazi?. Vztrajnik pravijo, da ni, neki so gledali ?e zra?ni filter?? ampak do sedaj ni? konkretnega odkritega. Mo?i ne izgublja, turbina dela, samo neprijeten zvok ob prestavljanju (ko pritisne? na sklopko), ni ?krtanje v menjalniku, prestave lepo te?ejo, res pa bi si tudi ?elel morda kako bolj?e olje, da bi bil menjalnik bolj teko? in "mehak"... kak?en nasvet, podobna izku?nja?

hvala!!

Napisano

v bistvu vsakic, ko pritisnem sklopko, zaslisim kot neko ropotanje, kot bi se kaj razlahljalo, ne sumenje iz motorja... ce naprimer med prestavljem pritisnem sklopko in se vedno malo zadrzim nogo na plinu potem je bolje...potem ko sklopko spuatim in dodam plin je vse ok..

Napisano

v bistvu vsakic, ko pritisnem sklopko, zaslisim kot neko ropotanje, kot bi se kaj razlahljalo, ne sumenje iz motorja... ce naprimer med prestavljem pritisnem sklopko in se vedno malo zadrzim nogo na plinu potem je bolje...potem ko sklopko spuatim in dodam plin je vse ok..

samo ko je sklopka odvojena? Mislim da imam podobno te?avo, potisni le?aj je postal glasen. Baje da ni ni? narobe..
Napisano

ja, samo takrat, in bolj se sli?i pri prviin drugi prestavi, ko je avto najbolj obremenjen, v vi?jih prestavah bistveno manj...tudi meni pravijo, da ni ni? narobe, a vseeno bi rad to odpravil ;)

Napisano

ja, samo takrat, in bolj se sli?i pri prviin drugi prestavi, ko je avto najbolj obremenjen, v vi?jih prestavah bistveno manj...tudi meni pravijo, da ni ni? narobe, a vseeno bi rad to odpravil ;)

ko bo? imel ve? kilometrov in bo sklopka hin, takrat zamenja? itak ?e potisni le?aj in ne bo ve? zvoka :)
Napisano

...res pa bi si tudi ?elel morda kako bolj?e olje, da bi bil menjalnik bolj teko? in "mehak"... kak?en nasvet, podobna izku?nja?

hvala!!

Za bolj?e delovanje menjalnika ne rabi? spremembo proizvajalca menjalni?kega olja. Veliko bolj?o re?itev najde? TU.

Glede zvoka pri menjavi brzin pa je najverjetnej?i vzrok v ?e navedenem potisnem le?aju. ?al pa je najbolje, da vozi? dokler traja sklopka, ali pa sam le?aj. Ponavadi zdr?i dokler traja sklopka, ker ti se zaradi njega ne spla?a menjati sklopke, le odmisliti mora? tisto metalno ro?ljanje pri pretikanju.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

ja, verjetno bo najbolje tako, bom dal radio bolj naglas in poskusil odmisliti zvok, potem pa ko se sklopka menja, se pa? tudi to uredi.

Imam pa ?e eno vpra?anje: kdaj pa kdaj se sli?i tudi "zrak" iz intercoolerja turbine, ni ravno preve? mote?e, a baje, da je to normalno pri mazdah, da se intercooler sli?i. Ima kdo podobne izku?nje in morda kako idejo kako to odpraviti?

hvala za nasvete!

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Tud moja grgra, ko pospe?ujem, nekako sm se navadil, ne bi bil pa ni? jezen, ?e se bi zadevo mal uti?alo. Sam ker je ponavadi vedno odgovor enak - potisni le?aj - bomo pa? po?akal do takrat ko bo zadevo treba metat narazen, zdej mam tko al tko dela z injektorji dost... :)

ab183946.gif
^^ klikni me za mojo temo :) ^^
Napisano

50 jurjev km, pa potisni le?aj? Men se to zdi zelo ?udno. Mogo?e vsaj pribli?no vem, kaj sli?i?, to kar ti ropota mislim. Vozil sem 2 mazdi (prej?nji model) pa je bilo povsod isto. Nek zvok ob prestavljanju..pomoje n? takega.

Lahko da je tam pri filtru kaj, kar pride v resonanco ali kaj podobnega. Skratka ni? kar bi te pomoje lahko skrbelo.

Napisano

Men je tako ropotalo ko se mi je zjebala leva polosovina. In vsaki? ko sem prestavu, prva, druga, tretja, tist kur?ev ropot... V ?etrti in peti je zvok zginu. Smo zamenjal polosovino, ropota ni ve? in naprej se peljem kot gospod...

Je blo pa to pri 180.000km, Mazda6, letnik 2003, 120 konjska dizelca. Sam lepo vozim, po?as ?ez grbine, polcaje, se izogibam luknam, itd... Nekaterim je to ?lo baje ?e pri 60.000km, ko bolj po gozdarsko vozjo...

Probaj tko... Sklopko prtisni do konca in daj v prvo prestavo. Potem pa sklopko malce hitreje spu??aj in pritiskaj nazaj, da bo avto vsaki? ko bo? spustu mi?ken cuknu (na meji speljevanja). ?e ti vsaki? zaropota, ko bo avto hotu speljat, pol je skor sigurno polosovina...

?e se ti pa pa? to zgodi ?e v momentu ko skolpko pritisne? notr, ne prestavi? v prestavo in ropota dokler ne doda? gasa ali spusti? sklopke, pol je pa tko kot so ?e zgor opisal...

Napisano

Ta problem sem imel na volvu... to ne dela ?ez cel hod sklopke, ampak samo v dolo?eni poziciji in to zaropota kot da bi nekaj bilo zrahljano... krivec je bil ?e ve?krat omenjeni potisni le?aj

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
    • Pa kaj vam je ljudje. Rusija ima pravico do samoobrambe. Res pa, da je pri tem sila nespretna - za samoobrambo pobije precej manj otrok in žensk kot to za samoobrambo uspeva judovki državi. V opravičilo, vodkarji za pobijanje pač nimajo na razpolago superiornega ameriškega orožja, kot ga imajo židje. 
    • Ah dej no, pišeš kot, da se je zgodovina začela 24.2.2022. Enostavno, če bi Ukrajina, ostala nevtralna in bi normalno priznavala manjšine kot vse normalne demokracije, se nič od tega ne bi zgodilo. Torej dejmo nehat pisat o ozemeljskih težnjah, ker to je tak BS. Zasedba ozemlja je le posledica, ker težko zaščitiš ljudi, če nimaš ozemlja, kjer ti živijo, pod nadzorom. Pa sej je vse dokumentirano, kaj se je dogajalo v obdobju dveh desetletij pred tem nesrečnim datumom. Al je boljš pač mižat in se delat neumne ter trobit, da se je vse zgodilo brez vzroka in povoda.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.