Skoči na vsebino

Veriga pri mazdi 6

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ko je meni prvi? za?ela utripat, sem najprej klical Pelkota in njegov odgovor je bil, da je ali servisni interval ali veriga. Glede na to, da je avto bil teden pred tem na rednem servisu, sva pri?la do zaklju?ka, da so po vsej verjetnosti na Selmarju pozabili resetirat interval. Sem se oglasil pri njih in dejansko je bilo to to. PID je takrat bil 9,5. Cca 3 mesece po tem (po cca 17.000 km) je za?ela zopet utripat. Po pogovoru s Pelkotom je bila edina preostala opcija, glede na ostala dejstva o avtomobilu, veriga.

Nato sem ?ez vikend sam dosti raziskoval o tem. Povsod je bil razlog ali veriga ali interval. Enako mi je v za?etku decembra potrdil Majes v BTC-ju, kjer so mi jo potem tudi menjali. Torej, tako internet (pa? najmanj zanesljiv vir informacij), kot Majes in Pelko ("nekoliko" bolj zanesljiva) so povedali enako.

Napisano

Ok mo?no, pri meni pa je utripala DPF lu?ka, in je bila fu? sonda na DPF filtru. Res da je bil to 2.0 motor, ne vem zakaj bi menjali pri 2.2,ampak dobro. ?e vedno potem ne vemo, katera lu?ka se potem pri?ge oz. utripa, ?e je sonda na  DPF fu?? Aja, to smo rekli, gori DPF. Kaj pa tista prva opcija potem, ko naj bi se samo vozil naprej, da se filter sam s?isti. Ponavadi je tudi gorela DPF lu?ka.

Napisano

Ja, jaz pi?em izklju?no za 2.2, pri 2.0 ne vem, kako je. Baje, da je pri 2.2 vse, kar je povezano z DPF-om vezano na gore?o DPF lu?ko.

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Moja Mazda6 2,2 CD letnik 2011 bo ?ez en mesec stara 5 let in potem izven garancije. Vseskozi redno servisirana. Imam 130.000 km.

Kaj, ?e se mi npr. ?ez 2 meseca pri?ge lu?ka za menjat verigo ?

Ali se lahko samo pod nosom obri?em, ali lahko pri?akujem kak?no podporo - kulanca,....itd. Kaj menite ?

Napisano

Kolikor vem, je kulanca. ?e si servisiral na uradnem vseskozi :) Sicer pa preveri ?e danes, koliko ima? raztegnjeno verigo. Hint: ELM327

Napisano

Kolikor vem, je kulanca. ?e si servisiral na uradnem vseskozi :) Sicer pa preveri ?e danes, koliko ima? raztegnjeno verigo. Hint: ELM327

in kako ti elm to poka?e????

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ej, SpEkTr ?

A ma? to zadevo ? Bi mi preveru ?

S kje si ?

Gorenjska, Kranj

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

in kako ti elm to poka?e????

Vidi? kako odstopanje ma veriga v stopinjah, sej ti to ve?
Napisano

Ja ampak meni noben odb tega ne kaze...

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ne vem ce je to to....

Napisano

Je je, mam original izpisek iz servisa, kjer je identi?en PID naveden.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Napisano

Potem pridem ?e jaz na pregled:)

Komot, pa ?e psa pripelji za sabo, da se bosta malo "pozabavala" z na?o, zdaj, ko je uraden oplojevalec :D

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Ali je poleg utripajo?e DPF lu?ke ?e kak?en znak, da bo kmalu ?as za menjavo verige? Ker pri moji M6 (letnik 2011, oktober) se mi ob?asno zdi, da se sli?i nekak?no ro?ljanje, zlasti pri hladnem motorju, omenjena lu?ka pa NE utripa. Ni glasno, se pa sli?i oz. jaz sli?im. :rolleyes: Prevo?enih imam trenutno 115k km, rad bi pa zadevo porihtal ?e v garanciji, ki se izte?e ?ez cca. pol leta...

12360_1.png
  • 1 leto kasneje...
Napisano

Ne skrbi nebos imel problemov :)

Najprej moram sploh nabaviti verigo, da imam lahko potem probleme. :D Naj bi bila neka "rjava ?katla z zelenim napisom" dobra, ampak jasno nimam pojma kaj naj bi to bilo. Mi lahko kdo prosim priporo?i kako firmo oz ?e imate celo direkt link, da pri nas naro?im? 

Hvala!

Napisano

Najprej moram sploh nabaviti verigo, da imam lahko potem probleme. :D Naj bi bila neka "rjava ?katla z zelenim napisom" dobra, ampak jasno nimam pojma kaj naj bi to bilo. Mi lahko kdo prosim priporo?i kako firmo oz ?e imate celo direkt link, da pri nas naro?im? 

Hvala!

in zakaj jo bo? imel sabo? Da bo? jo menjal ko sneg pada?? V vsakem primeru ?e pride do problemov bo? ali moral peljati v servis, ali pa avtovleko....ketna v roki ti pomaga toliko kot italjanu angle?ki slovar

Napisano

Haha... Pa jasno je potreba, saj ne nabavljam, da bom okol vratu nosil. :D

Treba menjat in je Pelko rekel naj nabavim veriga komplet (ker bi bilo lahko kje prej kot iz anglije). Ampak kjerkoli gledam pri nas in po nem?kih straneh so samo ketne in ne celega kompleta.

Kak?na ideja?

Napisano

Ja potem pa tako napisi. Si pa prvi za katerega sem slisal oz. prebral da mu je sla veriga pri prvi generaciji sestke bencinar.

Napisano

katoloske cifre imas tuki : http://mazdaepc.com/parts/MAZDA%206/AEGA09/C1/1200AA/2G84052/

Sama veriga LF0112201 te pride okol 130e za 2.0 147hp. https://www.autodoc.si/dayco/8108630

Kaj vse od garniture pa se potrebujes pa nevem. Najbolje da samo kataloske skopiras in jih nalimas v iskalnik na ebayu, autodoc, google....Napenjalec imas isto

recimo https://www.autodoc.si/topran/9496496.

Na ebayu imas regulator gredi al kaj je to https://www.ebay.com/itm/Mazda-2-0-2-3-2-5-3-5-6-MX-5-CX-7-TRIBUTE-VVT-ACTUATOR-GEAR-CAMSHAFT-ADJUSTER-LF-/252369764112?epid=1381768936&hash=item3ac268ff10:g:FkAAAOSwNRdX4Tth

Skratka drag sport razmisli, ce ni pametno vzeti od kaksne razbite motor. Je pa jeba ker 2.0 motorjev ni veliko.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
    • Pa kaj vam je ljudje. Rusija ima pravico do samoobrambe. Res pa, da je pri tem sila nespretna - za samoobrambo pobije precej manj otrok in žensk kot to za samoobrambo uspeva judovki državi. V opravičilo, vodkarji za pobijanje pač nimajo na razpolago superiornega ameriškega orožja, kot ga imajo židje. 
    • Ah dej no, pišeš kot, da se je zgodovina začela 24.2.2022. Enostavno, če bi Ukrajina, ostala nevtralna in bi normalno priznavala manjšine kot vse normalne demokracije, se nič od tega ne bi zgodilo. Torej dejmo nehat pisat o ozemeljskih težnjah, ker to je tak BS. Zasedba ozemlja je le posledica, ker težko zaščitiš ljudi, če nimaš ozemlja, kjer ti živijo, pod nadzorom. Pa sej je vse dokumentirano, kaj se je dogajalo v obdobju dveh desetletij pred tem nesrečnim datumom. Al je boljš pač mižat in se delat neumne ter trobit, da se je vse zgodilo brez vzroka in povoda.
    • Cene so še bolj podivjane, kot pri gumaxu.   Jaz čakam svoje iz novegume.si  
    • Hvala @Boss, si me pomiril. Torej je okupirana zemlja (20% Ukrajine) in 1 mio žrtev samo zahodna propaganda. 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.