Skoči na vsebino

Led namesto navadnih ?arnic...to je zdaj vpra?anje?

Ustvari kratki URL

dejrad1980

Priporočeno sporočilo

Pozdravljeni,

zanima me va?e mnenje glede led ?arnic na Mazdi 5!? :blush:

Imam namre? namen namestit nekaj "ledik" namesto navadnih ?arnic :bravo: !

Zdaj plan je slede?:

- zamenjava ?arnic na tablici

- zamenjava ?arnic vzratnih lu?i

- namestit dnevne lu?i - ob meglenkah

- zamenjat pozicije

in vse v notranjsti (na stropu)...itd

Zdaj nekaj sem ?e bral po forumih, da se odsvetuje led!

Ni mi pa jasno zakaj...saj imajo dalj?o ?ivljensko dobo...bolj?a vidljivost...manj?a napetost...itd...

Gledal pa sem te strani:

Facelift

Ledsvetloba

+ kitajska Dealextreme (sicer me ja mal strah za carino)???...

Prosim za va?a mnjenja :mi pijemoo: ....preden grem v zamnejavo :punk:

Hvala vnaprej :notworth:

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Lej deva se zaradi izgleda in VELIKO manj?e porabe... :notworth: To pemeni manj obremenjen alternator in manj izpusta CO2 v ozra?je :bravo::danzoman:

Sploh se pa to pozna ?e ima? avtodom kot mi... Imamo vse na LED...

Druga?e pa se izogibaj Deal Extreme ker je roba blah... Raje Taubek uporabnika kontaktiraj... Un je ledika mojster...

Drga?e sem pa jz moje DRL naro?il preko e-bay...

If in doubt, flat out... 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Problem?ek je, da tud za robo z ebay-a niti za robo iz slo ?tacun ne more? biti prepri?an, da ni dealextreme kvalitete. In potem ima LED osvetlitev precej kratko ?ivljenjsko dobo (pri meni pozicijske 7-10 dni).

Kar se manj?e porabe goriva ti?e je to razreda tam nekaj 10 promilov, tako da to ni nek faktor, edina prednost je izgled.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz sem imel LED namesto original meglenke in je bila sicer lepa svetloba (lepo je sedla k xenonkam) ampak slab?a. Tako, da sem dal kar navadne nazaj. Si mi pa dal misliti, ?e bi dobil res mo?ne LED za dolge bi izgledalo kar hudo.

Tista razlika v manj?i obremenitvi in porabi je pa tako majhna, da je bedarija, da se s tem proizvajalci sploh bahajo. Resni?na prednost je le ?ivljenjska doba (pri original dnevnih lu?eh, kitajska roba je ?e vpra?ljiva :P ).

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz sem imel LED namesto original meglenke in je bila sicer lepa svetloba (lepo je sedla k xenonkam) ampak slab?a. Tako, da sem dal kar navadne nazaj. Si mi pa dal misliti, ?e bi dobil res mo?ne LED za dolge bi izgledalo kar hudo.

Tista razlika v manj?i obremenitvi in porabi je pa tako majhna, da je bedarija, da se s tem proizvajalci sploh bahajo. Resni?na prednost je le ?ivljenjska doba (pri original dnevnih lu?eh, kitajska roba je ?e vpra?ljiva :P ).

ja saj to mislim izgled in lepa svetloba...dobi? pa jih za nekaj ?...celo so cenej?e kot navadne (bolj?e kvalaitete) ne tiste "?ungalunga" firme :D

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz sem si sam vkup zlotal led ?arnice za osvetlitev tablice, zadeva dela cca 100kkm, in ?eprav sem bil zelo ne?en z maks. tokom (krmilim s precej rezerve), so po toliko km vseeno izgubile cca 50% svetilnosti.

Kar se ti?e LED za glavne lu?i ali meglenke je pa problem ta, da je obstoje?a optika oz reflektorji narejena za ?arnice, ki so prakti?no to?kast izvor svetlobe, LED ?arnice pa to ponavadi niso.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• S takim tempom obrabe tole misli zdržat 100.000km al kaj  
    • resno, Vonderlajno sem jaz izvolil? Pa evropsko komisijo tudi? Idiotske neracionalne odločitve, ki so skregane z dobrobitjo Evropejcev - kako to preprečit, če se zadeve odločajo mimo demokratičnih načel. To je diktatura Bruseljskega političnega aparata, ki deluje v nasprotju z željami evropejcev. Kot primer, ja celo tako daleč gredo, da bi raje eskalirali vojno v Ukrajini kot pa da bi naredili vse, da se jo konča. Zadnja resolucija na to temo je nastala v glavah umskih bolnikov.   EU si zapira vsa vrata in kmalu bomo ostali sami -  a je to agenda WEF-a al koga drugega niti ni tako važno, ampak pred očmi nam razdirajo vse kar imamo še. Samo poglej kaj se dogaja - to pač ni normalno in je skregano z zdravim razumom. To v vsem mojem življenju še nisem videl ... zglajzali smo na polno, ker verjetno bo EU kolikor jo bo še bo razpadla še predno bodo uspeli zabiti zadnje žeblja v krsto. Ja pred letom 2035 - mark my words.
    • Joj, verjetno komaj čakam februar, ko pade Indonezija v vsej svoji lepoti in doživetjih.... 
    • Mal offtopic, ampak ravno včeraj sem prvič dal MAHLE oljni filter pa sem šel prov na embalažo pogledat: Made in germany.
    • Zelo lepa bočna linija, do perfekcije ji po mojem mnenju manjka le še kakšen manjši spojler oz. lip na pokrovu prtljage.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.