Mally Napisano 16. marec, 2012 Prijavi Napisano 16. marec, 2012 ?e dolgo ni? potipkal, ker nikoli ni bilo problema...no...do zdaj! Saj vem...star avto, 270000+ prevo?enih, .... ampak... Hja...no...tko...pa dajmo. Za?etni simptomi: - zvok izpod pokrova motorja, ko dodajam plin, kot da bi imel mini turbino...kar je nimam. - v kri?i??u v kabino prismrdelo po ne?em, kot da se brusi plastika oz. podobno. Ena izmed ugotovitev je bila, da je treba zamenjati lager?ek v alternatorju. OK Ne bodi ga len...mehanik u?tima, testira, vse kul. Alternator polni, akumulator tudi BP, ?trom oh in sploh. Kon?ni simptomi: - po prevzemu avta, se peljem cca. 7km-jev, ko za?ne crkovati radio...izklop zvo?nikov, "vufer" kr nekaj mrmra! - vklopi se lu?ka za akumulator. - parkiram pred pisarno, ne v?ge...zabrunda, potem pa znani zvok "tktktktktkt". - ponovni v?ig s pomo?jo sodelavcev...na porivanje. No, zdaj se pa za?ne!!! - "?tantgas" niha, kot zme?an - armaturka...razsvetljava sploh ni - opozorilne lu?ke ponorijo (aku, ABS, olje, ro?na,...vse naenkrat) - ko v kri?i??u vklopim smerokaz, mi ponorita oba ?tevca. Lepo po taktu ?migavcev kazalci ska?ejo gor in dol. - parkiram pri mehaniku...vmes crkne - ga ho?emo zalaufati "na kleme", pri kontaktu se sami od sebe pri?gejo opozorilni ?migavci...tisti "vsi ?tirje". - prekinem kontakt, vzamem ven klju?...pa za?ne alarm tulit, pa ?eprav avto ni bil zaklenjen. - odklop kleme iz akumulatorja in konec Torej...spo?tovani kolegi...predlogi? Citiraj Mister polizman...go get a DONUT!!!
Deeyan Napisano 16. marec, 2012 Prijavi Napisano 16. marec, 2012 huh, da se ni ECU-ju kej zme?al :ne vem: Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
uklopko Napisano 16. marec, 2012 Prijavi Napisano 16. marec, 2012 najprej zamenjaj akomulator potem pa se ?pilaj dalje Citiraj 20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide
Mally Napisano 16. marec, 2012 Avtor Prijavi Napisano 16. marec, 2012 Nu, od mehanika valda ?e ni? novega... Kolika je pa kaj cena ECU-ja? Rabljen se spla?a nabaviti? PS.: Aku naj bi bil ?e dober...tudi izmerjen Citiraj Mister polizman...go get a DONUT!!!
Deeyan Napisano 16. marec, 2012 Prijavi Napisano 16. marec, 2012 vpra?aj uporabnika Canyona, ki prodaja 2 F-ki po delih Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
bleki Napisano 17. marec, 2012 Prijavi Napisano 17. marec, 2012 vpra?aj uporabnika Canyona, ki prodaja 2 F-ki po delih men se slisi tole bol kot da ti je mehankar neki narobe prevezal k cene res nima smisla Citiraj
BOBI Napisano 17. marec, 2012 Prijavi Napisano 17. marec, 2012 alternator je crkno,nekaj je zajebo oni ki ti je razdiral,mel ze dva taka primera,pridi pa ti menjamo pa bos videl da bo slo brez problema Citiraj MAZDA POWER
Mally Napisano 26. marec, 2012 Avtor Prijavi Napisano 26. marec, 2012 Hja...zaenkrat ?e ni? novega...14 dni je pri mehaniku...se je izogiba...kao nima cajta!!!! Sam se moram pa vozit okoli s "spomini-skupaj-dr?ajo?im" kangoooojem! (njegov nadomestni) V glavnem...Bobi...Ptuj je malo predale?, da bi se upal v takem stanju voziti gor 120+/- km-jev vseeno hvala na ponudbi... Se kdaj najavim na pivi?ko, ko pojdem v Prlekijo! Pzdrv! PS.: Se meni tudi mo?no zdi, da je nekaj narobe zvezal!!! Citiraj Mister polizman...go get a DONUT!!!
wiperboy Napisano 31. marec, 2012 Prijavi Napisano 31. marec, 2012 imel sem enake te?ave.Menjaj akumulator preveri polnjenje altenatorja seveda ob novem ali izpravnem akumulatorju.Polnjenje mora biti 14.4 v neglede na vklopljene porabnike Citiraj gremo na?i.....
batko Napisano 31. marec, 2012 Prijavi Napisano 31. marec, 2012 Po moje je problem v alternaterju in polnjenju... Citiraj www.gistel.si
YavarYe X6V6 Napisano 1. april, 2012 Prijavi Napisano 1. april, 2012 Alternator. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
BOBI Napisano 2. april, 2012 Prijavi Napisano 2. april, 2012 Alternator. ma to mo ze dolgo pravimo pa ocitno eni ne poslusajo Citiraj MAZDA POWER
canyon Napisano 4. april, 2012 Prijavi Napisano 4. april, 2012 lehk mene pokli?e? pa se zmenva lahko za ECU in altelnator pa da proba? pa vid? kva je narobe ... cifra 031 441 919 ... ?e se ne javim po?li SMS ker zadne ?ase ?e sam sebe lovim ker mam komi kej frej Citiraj Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !! ?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli
Mally Napisano 23. april, 2012 Avtor Prijavi Napisano 23. april, 2012 Sem se zeeelooooo pozno spomnil, da sem ?e nekaj dol?en za napisati. V glavnem! Na alternatorju (zaradi zvoka, kot pokvarjena turbina), zamenjana "dioda?" Potem naj bi ga ?e spucal, karkoli ?e... Torej: - rihtanje alternatorja - varjenje kolektorja - zamenjava bremzplo??ic - zavorna teko?ina in pol letr?ka olja - delo 120?. Citiraj Mister polizman...go get a DONUT!!!
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.