Skoči na vsebino

Post a recent shot of your car

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
  dne 12. 2. 2023 ob 16:49 je Boss napisal:

Če maš avto zunaj na mrazu čez noč je priporočljivo imet nekoliko bolj poln tank goriva in da ni na rezervi. Jaz osebno čez zimo nikoli ne grem do lučke in navadno tankam nekje najkasneje pri 150-200km dometa.

Razširi  

Mislim,da je celo po nekih zakonih,ki ne vem,če še veljajo danes,da moraš imeti v zimskih razmerah v rezervoarju vedno več kot četrt tanka....🤔

Napisano
  dne 12. 2. 2023 ob 18:01 je Bini napisal:

Mislim,da je celo po nekih zakonih,ki ne vem,če še veljajo danes,da moraš imeti v zimskih razmerah v rezervoarju vedno več kot četrt tanka....🤔

Razširi  

Ja, verjetno zakon zdrave pameti, ki pa je mišljen bolj v smislu, da te nekje v odročnih krajih (lahko pa tud načeloma na AC) zasneži in obtičiš pa da ne zmrzneš, če ostaneš brez goriva. To se ti načeloma v mestu al pa na obvoznicah nekako ne bo zgodilo tam bo bolj problem izločanje parafina pri nizkih temperaturah pri dizlih pa ti zadeva zamaši filter goriva. Sicer zelo malo verjetno ampak vseeno zakaj bi reskiral, ker pri več goriva v tanku kasneje pride do izločanja in usedanja parafina.

33112_1.png

Napisano
  dne 12. 2. 2023 ob 18:12 je Boss napisal:

Ja, verjetno zakon zdrave pameti, ki pa je mišljen bolj v smislu, da te nekje v odročnih krajih (lahko pa tud načeloma na AC) zasneži in obtičiš pa da ne zmrzneš, če ostaneš brez goriva. To se ti načeloma v mestu al pa na obvoznicah nekako ne bo zgodilo tam bo bolj problem izločanje parafina pri nizkih temperaturah pri dizlih pa ti zadeva zamaši filter goriva. Sicer zelo malo verjetno ampak vseeno zakaj bi reskiral, ker pri več goriva v tanku kasneje pride do izločanja in usedanja parafina.

Razširi  

Ja to je bilo pri prejšnjih generacijah avtov zelo pomembno,ker ni bilo dodatkov dizlu in se je to dogajalo kot si napisal👍 Danes do -20 ni nikakršnih problemov....😉 Problemi so bolj z vodo v filtru goriva pri dizlih...☹️

Napisano

Še vedno je problem, ko gredo temperature globoko pod nulo oziroma pri tistih, ki se malo vozijo in jim gorivo dolgo zdrži. Samo od srede novembra do konca februarja, dajejo v nafto dodtek proti kristalizaciji parafina, da ta zdrži -20°C. Če bi šlo nižje bi bilo treba dodajati dodatek ročno v tank za avte, ki so zunaj parkirani čez noč. Jeseni od oktobra do sredine novembra je ta dodatek do  -10°C in ravno tako od začetka marca do srede aprila.

OK -20°C bo sila redko ni pa nemogoče. Večji problem nastane pri takih, ki imajo en tank goriva za mesec in pol pa natanka enkrat v prvi polovici novembra pa ima gorivo not še do začetka januarja, ko gredo temperature že lahko globoko pod nulo. Pol je pa panika, ko se filter zamaši.

V glavnem je res, da nas temperature zadnjih let nekako razvajajo, ampak vseeno vozit do rezerve vsaj pozimi ni priporočljivo. Pa sej s tem ne prišparaš nič, če voziš do rezerve sam sranje lahko narediš. Pri dizlih pa vsi vemo kolk je zajebancije, če ti goriva slučajno celo zmanjka.

33112_1.png

Napisano
  dne 12. 2. 2023 ob 18:37 je Boss napisal:

Še vedno je problem, ko gredo temperature globoko pod nulo oziroma pri tistih, ki se malo vozijo in jim gorivo dolgo zdrži. Samo od srede novembra do konca februarja, dajejo v nafto dodtek proti kristalizaciji parafina, da ta zdrži -20°C. Če bi šlo nižje bi bilo treba dodajati dodatek ročno v tank za avte, ki so zunaj parkirani čez noč. Jeseni od oktobra do sredine novembra je ta dodatek do  -10°C in ravno tako od začetka marca do srede aprila.

OK -20°C bo sila redko ni pa nemogoče. Večji problem nastane pri takih, ki imajo en tank goriva za mesec in pol pa natanka enkrat v prvi polovici novembra pa ima gorivo not še do začetka januarja, ko gredo temperature že lahko globoko pod nulo. Pol je pa panika, ko se filter zamaši.

V glavnem je res, da nas temperature zadnjih let nekako razvajajo, ampak vseeno vozit do rezerve vsaj pozimi ni priporočljivo. Pa sej s tem ne prišparaš nič, če voziš do rezerve sam sranje lahko narediš. Pri dizlih pa vsi vemo kolk je zajebancije, če ti goriva slučajno celo zmanjka.

Razširi  

Tisti,ki ima dizla ne tanka na en mesec in pov....😁👍

Napisano

Za časa koronanorije je blo takih ogromno... skriti pod postlo al pa zaklenjeni v kleti, avti pa po cel mesec stali na dvorišču.

33112_1.png

Napisano
  dne 12. 2. 2023 ob 17:56 je g.Wankel napisal:

Nisem jaz slikal oz. neposredno sem :D

Screenshot_20230212_161627_Chrome.jpg

Razširi  

Je sel na nedeljsko vožnjo🙂. V trboulah ma en srebrno pa sem ga tud ze eneparkrat letos vidu okol vozt. Vsaj streho bi lahk spustu😂

Napisano
  dne 12. 2. 2023 ob 20:44 je Boss napisal:

Za časa koronanorije je blo takih ogromno... skriti pod postlo al pa zaklenjeni v kleti, avti pa po cel mesec stali na dvorišču.

Razširi  

Ampak res. Pa vsaj po tri maske gor naflikane:rolleyes:

N7rRRL1.jpg

Napisano
  dne 13. 2. 2023 ob 4:45 je TBA napisal:

Je sel na nedeljsko vožnjo🙂. V trboulah ma en srebrno pa sem ga tud ze eneparkrat letos vidu okol vozt. Vsaj streho bi lahk spustu😂

Razširi  

Lahko bi, samo se mi 1. ne da menjati strehe, 2. ne da keširati +1000€ za novo :D

Načeloma se do 10°C ne spušča strehe, platno je sicer malo bolj trpežno kot vinyl a vseeno.

Ta informacija pride prav tudi za vse tiste, ki si bodo v penziji omislili mx-5 :D

• Všeč 1
  • Haha 4

Podpis.png

Napisano
  dne 13. 2. 2023 ob 7:19 je g.Wankel napisal:

Lahko bi, samo se mi 1. ne da menjati strehe, 2. ne da keširati +1000€ za novo :D

Načeloma se do 10°C ne spušča strehe, platno je sicer malo bolj trpežno kot vinyl a vseeno.

Ta informacija pride prav tudi za vse tiste, ki si bodo v penziji omislili mx-5 :D

Razširi  

Sprašujem za prijatelja. A ko sneži se spušča na mx 5 streho in ali je takrat dobro  imeti smučarska očala in čelado? 🤗

Napisano
  dne 13. 2. 2023 ob 8:01 je Alex napisal:

Sprašujem za prijatelja. A ko sneži se spušča na mx 5 streho in ali je takrat dobro  imeti smučarska očala in čelado? 🤗

Razširi  

Če je prijatelj vsaj malo kot ti, potem ne rabi čelade. Ni nič za zaščitit :)

Podpis.png

Napisano (urejeno)

Sej bo lahko povedal iz prve roke, ko nabavi mx 5 :)Screenshot_3.png

Popravljeno od TiEn

image.jpegpngimg.com - shovel_PNG108901.png

Napisano
  dne 13. 2. 2023 ob 8:39 je g.Wankel napisal:

Če je prijatelj vsaj malo kot ti, potem ne rabi čelade. Ni nič za zaščitit :)

Razširi  

Ne, vpraša zato, ker pogosto vidi plavo mx 5, ki se vozi zgoraj brez ob snežnenju po Ljubljani. 😉

Napisano (urejeno)
  dne 13. 2. 2023 ob 9:31 je Alex napisal:

Ne, vpraša zato, ker pogosto vidi plavo mx 5, ki se vozi zgoraj brez ob snežnenju po Ljubljani. 😉

Razširi  

Slaba fora, če to leti name 🤷‍♂️ zveniš že k Felipe 😀

Popravljeno od g.Wankel

Podpis.png

Napisano
  dne 13. 2. 2023 ob 9:35 je g.Wankel napisal:

Slaba fora, če to leti name 🤷‍♂️ zveniš že k Felipe 😀

Razširi  

Pa nisi toliko pomemben, da bi se nanašalo nate. Ali imaš ti edini plavo? 

Napisano

Ej ej guys... ne tkole no na Alexa. Ni on nič kriv, žena bo odločila, kaj bo vozil v penziji in tko bo pa pika.🤪

• Haha 6
  • Zmeden 1
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano

A ta prijatelj, za katerega sprasuje, je potem zena? 😄

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
  dne 13. 2. 2023 ob 16:34 je Boss napisal:

Ej ej guys... ne tkole no na Alexa. Ni on nič kriv, žena bo odločila, kaj bo vozil v penziji in tko bo pa pika.🤪

Razširi  

Boss, avtomobile, kitare, smuči, zimsko dopustovanje... izbiram jaz. Tako, da, se bom sam odločil, kakšen oziroma katere znamke kabriolet si bom kupil. 😉

Napisano
  dne 13. 2. 2023 ob 18:50 je Alex napisal:

Boss, avtomobile, kitare, smuči, zimsko dopustovanje... izbiram jaz. Tako, da, se bom sam odločil, kakšen oziroma katere znamke kabriolet si bom kupil. 😉

Razširi  

Ampak žena pa navija za eno ali drugo... da je mir pri bajti naredita kompromis in na konc izbere žena. Priznaj da je tako? Ti sicer praviš, da ti je rdeča res všeč, sam izbrala je žena, pa da so ti SUV-i zdaj full všeč, ampak izbrala ga je pa žena. Glej nej te potolažim, a ti resno misliš, da sem pred leti jaz osebno na mojo željo izbral Citroenovo kapelco? 🤣😂 Pač men ni težko priznat, nekateri pa živite v zanikanju, da ste gospodarji situacije. :hudicek:

33112_1.png

Napisano
  dne 13. 2. 2023 ob 19:50 je Boss napisal:

Ampak žena pa navija za eno ali drugo... da je mir pri bajti naredita kompromis in na konc izbere žena. Priznaj da je tako? Ti sicer praviš, da ti je rdeča res všeč, sam izbrala je žena, pa da so ti SUV-i zdaj full všeč, ampak izbrala ga je pa žena. Glej nej te potolažim, a ti resno misliš, da sem pred leti jaz osebno na mojo željo izbral Citroenovo kapelco? 🤣😂 Pač men ni težko priznat, nekateri pa živite v zanikanju, da ste gospodarji situacije. :hudicek:

Razširi  

No, tako je bilo. Rdečo barvo avtov sem vedno izbral jaz. Najbrž, ker je nisem v določenih kombinacijah prenesel pa da vidim, ali bom spremenil mnenje. 😊

No, rdeči avti so mi še vedno všeč, določeni rdeči simboli pa še vedno ne. 😉 6-ko sem itak sam izbral, tako model kot barvo. Šele, ko sem jo izbral je žena izvedela, da bo rdeča. Rekla je, lahko je vsake barve razen črne. CX-30 je bila šele druga na seznamu. Ko je prva izbira zaradi slabega avtomatskega menjalnika in motorja odpadla, sem se domov pripeljal z rdečo testno cx30, ki je bila edina testna z normalnim ročnim menjalnikom so mi jo odstopili na Avtoplusu. Že z vrat je rekla:" 100% je rdeče barve, ne?".... 

.... Jaz bi tudi takšno izbrala" Tako je prišla k hiši še ena rdeča mazda. V bistvu sva jo  demokratično izbrala oba. 😊

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano
  dne 13. 2. 2023 ob 20:01 je Alex napisal:

No, tako je bilo. Rdečo barvo avtov sem vedno izbral jaz. Najbrž, ker je nisem v določenih kombinacijah prenesel pa da vidim, ali bom spremenil mnenje. 😊

No, rdeči avti so mi še vedno všeč, določeni rdeči simboli pa še vedno ne. 😉 6-ko sem itak sam izbral, tako model kot barvo. Šele, ko sem jo izbral je žena izvedela, da bo rdeča. Rekla je, lahko je vsake barve razen črne. CX-30 je bila šele druga na seznamu. Ko je prva izbira zaradi slabega avtomatskega menjalnika in motorja odpadla, sem se domov pripeljal z rdečo testno cx30, ki je bila edina testna z normalnim ročnim menjalnikom so mi jo odstopili na Avtoplusu. Že z vrat je rekla:" 100% je rdeče barve, ne?".... 

.... Jaz bi tudi takšno izbrala" Tako je prišla k hiši še ena rdeča mazda. V bistvu sva jo  demokratično izbrala oba. 😊

Razširi  

Kakšen je pa nenormalen ročni menjalnik?

Napisano (urejeno)

Normalni ročni, AT in premium. 

Popravljeno od Shrek

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Zadnja sporočila

• Po rallyju s tapravim dinozavrom paše eno pivce  
    • Fantje, če so kakšne težave, snemite kos dol (po možnosti brez žage) in mi ga pošljite. Čiščenje katalizatorja je 80€, nov katalizator za BTjca je 200€. Pri filtrih trdih delcev so podobne cene. Tako da brez spraševanja o stroškovni upravičenosti in brez zganjanja nepotrebne panike. Bolj je problem, da je avto en teden nevozen kot pa strošek...
    • Pri nas smo imeli Gorenje. Po petnajstih letih neprekinjenega dela je potem prišlo do udara strele in je skurilo avtomatiko. Ker bi bilo popravilo zelo drago, smo kupili drugega:   Žena je zadovoljna, težav skoraj ni. Enkrat je serviser (še v garanciji) menjal tipalo temperature. Ta je pri hiši zdaj pet let. Smo pa pred dvema letoma ... ... ... recimo temu "podedovali" skoraj nov pralni stroj:   Ta je pa zdaj star štiri leta, imel je eno manjšo težavo: na cevi je nek "aquastop" ventil, da če bi slučajno cev počila, da se voda ne bi razlila po kopalnici. In ta ventil se je sprožil, kar pomeni, da je zaprl pretok vode...   Glede na to, da pri nas nismo uporabljali Pampersk ampak pralne plenice (Racmanke), in glede na to, da je pri nas šest otrok, je bilo malo več žeht. Tako da smo z Gorenjem zelo zadovoljni. No, saj tudi Candy dela, ampak zdaj si delo delita dva stroja, prejšnji je pa vse opral sam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.