Taxi
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Felne za avto rabiš za zimske gume. Razen če kupuš 2 kompleta in orginalne prodaš. Pa seveda bi to bila ena menjava, ne pa še drugi diski na novem avtu, sedeže preoblečt itd..... Komp je vedno po komponentah. Kar se kolesa tiče, na starem je v 15. letih ostal samo okvir. Novi redno vožen, ima dosti manj menjav v 10. letih. Sem pa kupil bistveno višji rang. Jaz menjam, ko zruži. Ko so reci XT pakne šle po 650km vožnje, sem dal Swissstop. Nisem vrgel Shimano ven, ker niso ok. Tudi zakaj imam rdeče črno piramido. Ampak spet, nisem dal XT piramide dol, ker mi ne bi bila všeč, počakal sem, da je oddelala svoje. Na starem sem pa menjal SR Suntor magnezijeve elastomer vilce za Reba Teams. Ampak to je bilo po 5. letih, ko sem se odločal o novem kolesu ali pa tega spravim na željeni nivo. Če imaš kupca za staro robo, da ni velikih izgub, potem še gre...
-
Imeli so tudi Comp, a ne dobiš bistveno boljše opreme gor. Mogoče za stopnjo višjo. Kar pa zopet ni bog ve kaj. Rad personaliziram stvari. Dal bom zoper za primer kitare, kjer sem doma že skoraj petdeset let. Ljudje kupijo recimo kitaro za 5000€. Osnova (vrat, les, trup, radius ubiralke) jim je všeč, ostalo ni po njihovem okusu. Zato zamenjajo recimo magnete, napenjalce, vso železovje, elektroniko. Ta dodatna oprema lahko hitro naraste na dodatnijh 1500€. In potem so zadovoljni, saj imajo personalizirano kitaro (custom). Podobno je pri kolesu. Že ko sem imel "navadna" kolesa sem vedno zamenjal komponente za boljše oziroma tiste, ki so mi ustrezali.
-
Ok, hvala za nasvete. Tudi pri MerBenz vozilih A ni niti blizu modelom S, hehe
-
Veliko ljudi kupi kolo z slabšo opremo ali pa samo okvir in jo potem zamenja oz sam sestavi kolo s svojimi komponentami. Še posebno če dobi kolo/okvir v ''akciji'' Na svojmu sem v 2h tednih menjal diske in zavore za boljše. po 5h mesecih sem naročil novo belanco. nekateri radi vlagamo v hobije. žal imam 2 hobija ki postaneta zelo draga (bicikliranje in PC) si pa k sreč ne morm privoščit drog to je čar da lahka mal persionaliziraš in postopoma nadgrajuješ glede na potrebe in želje. po tvoji logiki je tud nesmiselno, da bi kupil za avto nove oz dodatne felge Osnova bajka je kr dobra, na njegovem menstu bi razmišljal o medelu modelu razred višje Comp alloy, ampak mislim da ga niso imeli v akciji. en pirmer... kolega je kupil 2 kolesa samo zato ker je želel ohllins vzmetenje. MRP cena 1. kolesa = 12000€ MRP cena 2. kolesa = 6,500€ na cenejšem kolesu so bili amortizerji v vrednosti 2500 €. premenjal amortizerje in potem prodal drugo kolo za okrog 4.500€ Da ne bo pomote, kolesa je dobil s popustom
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.