pickov Napisano 2. junij, 2012 Prijavi Napisano 2. junij, 2012 Zdravo mam en problem in sicer gre za mazdo 6 (2007 , 143km) gre pa za tresenje pri nizkih obrati 1000-1500 potem tresenje izgine pojavla pa se pri rahlem pospesevanju. Torej zanima me vzrok tresenja ali je mogoce povezano s kaksnim nosilcem motorja,egr ventilom,sobe,vztrajnik-to je samo moje ugibanje. Za odgovore se vam ze vnaprej zahvaljujem Citiraj
batko Napisano 2. junij, 2012 Prijavi Napisano 2. junij, 2012 Zdravo mam en problem in sicer gre za mazdo 6 (2007 , 143km) gre pa za tresenje pri nizkih obrati 1000-1500 potem tresenje izgine pojavla pa se pri rahlem pospesevanju. Torej zanima me vzrok tresenja ali je mogoce povezano s kaksnim nosilcem motorja,egr ventilom,sobe,vztrajnik-to je samo moje ugibanje. Za odgovore se vam ze vnaprej zahvaljujem ali vztrajnik ali ?obe. kolko kilometrov ima avto? Citiraj www.gistel.si
batko Napisano 2. junij, 2012 Prijavi Napisano 2. junij, 2012 144.000 Glede na tvoj opis, predvidevam da je vztrajnik. Ce je kriv injektor avto cuka, pri vztrajniku pa trese. Citiraj www.gistel.si
martinn Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 Da ne odpiram nove teme... U?eraj mi je za?el tresti motor oz morda vztrajnik. Precej se ?uti v kabini in samo pri prostem teku takoj ko spustim gas. Po nekaj sekundah ko obrati padejo za nekaj vrtljajev (recimo 50) pa teh tresljajev ni ve?.... Kdo kak?no idejo? Citiraj
batko Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 Da ne odpiram nove teme... U?eraj mi je za?el tresti motor oz morda vztrajnik. Precej se ?uti v kabini in samo pri prostem teku takoj ko spustim gas. Po nekaj sekundah ko obrati padejo za nekaj vrtljajev (recimo 50) pa teh tresljajev ni ve?.... Kdo kak?no idejo? ?e ti motor trese v prostem teku je problem ?oba, vztrajnik trese ko povspe?uje? in je pod obremenitvijo... Citiraj www.gistel.si
SpEkTr Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 Zdravo mam en problem in sicer gre za mazdo 6 (2007 , 143km) gre pa za tresenje pri nizkih obrati 1000-1500 potem tresenje izgine pojavla pa se pri rahlem pospesevanju. Torej zanima me vzrok tresenja ali je mogoce povezano s kaksnim nosilcem motorja,egr ventilom,sobe,vztrajnik-to je samo moje ugibanje. Za odgovore se vam ze vnaprej zahvaljujem Jaz sem imel podoben problem s tresenjem, kriva je bila zapacana ?oba. Trenutno je ok, ?obe sicer nisem menjal, ampak sem jih dal spucat na eno ma?ino, tako da demonta?a injektorjev ni potrebna. Bomo pa videli, za koliko ?asa bo dr?alo. Citiraj
martinn Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 ?e ti motor trese v prostem teku je problem ?oba, vztrajnik trese ko povspe?uje? in je pod obremenitvijo... A je mo?no da samo v dolo?enih obratih?+-50 pa ne? Citiraj
batko Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 Kako to misli? v dolo?enih obratih? Pri kolko obratih ti trese? Citiraj www.gistel.si
martinn Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 Kako to misli? v dolo?enih obratih? Pri kolko obratih ti trese? Prosti tek takoj ko spustm gas cca 850 trese. Ko po parih trenutkih pade na 800 pa ne ve?. In ?e dam ?isto malo gasa nad 850 tudi ve? ne in naprej tudi ne... Citiraj
SpEkTr Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 Ja, tako je bilo pri meni, samo da mi je treslo med 1200-1300 obrati potem pa ne ve?. Citiraj
batko Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 Jst imel podoben problem in sem ga re?il z aditivom. Zdaj dajem redno vsak tank in imam mir ze 10k km. Citiraj www.gistel.si
martinn Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 Dodajat aditiv po ?tevcu prevo?enih 160kkm? Kako ve? za dize? Jih je treba dat dol pa testirat? Bi bilo pametno ?i??enje celega sesalnega voda? Morda ve kdo za koga ki to dela in je zanesljiv-mu lahko zaupam? Citiraj
SpEkTr Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 Jaz sem dal 70? za ?i??enje injektorjev, ni pa to tisto ?i??enje ultrazvo?no al kako ?e, ko ti prav demontirajo ?obe. Tam je mal ve? dela, si par dni brez avta. Tukaj se priklopi na ma?ino, kjer je zgleda malce bolj agresivna me?anica nafte in aditivov in avto laufa ene 2-3 urce. Zadeva deluje, baje da je ?e precej avtov ?lo b.o. po tem ?i??enju. Tudi taki, katerim je ecu javljal recimo, daje ?e ?oba zani?. Ko bo pa ornk problem, bo pa treba pa? se odlo?it in dati na ?i??enje/obnovo injektorjev k kakim profi?im, recimo..tja v Radomlje Citiraj
batko Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 V dosti primerih ?obe niso zama?ene ampak zaribavajo zaradi bio nafte, katera ima v sebi premalo mazalnih snovi. Moj avto je imel 180.000 km, ko sem dal vse ?tiri ?obe na ?i??enje. Po cca 1000 km je bilo stanje poplnoma enako kot prej, klenketanje pri povspe?evanju in tresenje motorja v prostem teku. Pri 190.000 sem pri vsakem tanku za?el dodajati aditiv, ki ne ?isti ampak podmazuje injektorje in od takrat sem prevozil 12.000 km z istimi ?obami brez tresenja in klenkanja. Lahko namesto aditiva nalijete v rezervar 1dcl olja za dvotaktne motorje. mislim da je to najmanj?i stro?ek z katerim se lahko za?ne re?evati problem! Citiraj www.gistel.si
batko Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 A ma? megasel? Ne antigripante od Ar?ona iz Ren? Citiraj www.gistel.si
Još šta Napisano 22. februar, 2013 Prijavi Napisano 22. februar, 2013 moja M6 se tut doskrat trese Citiraj Insured by mazda mafia you hit me,we hit you ...
martinn Napisano 25. februar, 2013 Prijavi Napisano 25. februar, 2013 Tresenje se je drug dan po dalj?i relaciji na AC nehalo in je cca 100km mir Upam da tako ostane. Bi bilo morda pametno vseeno narediti kak?no ?i??enje sistema ali ne? In ?e ja, kak?no? Citiraj
SpEkTr Napisano 10. januar, 2014 Prijavi Napisano 10. januar, 2014 Glede tresenja me nekaj zanima, ?e ima kdo kak?no idejo. Trese okoli 1200-1300 obratov. Ne vedno. Ampak ko trese, ?e vmes ugasnem in ponovno pri?gem, je ok. Potem pa cez ?as spet isto. A zna bit kak senzor? ?obe pomoje niso, vsaj to ni tipi?en znak. Tole zgleda kot da bi nekaj resetiral ko ugasnem in pri?gem :-). Citiraj
Roko460 Napisano 21. februar, 2014 Prijavi Napisano 21. februar, 2014 Glede tresenja me nekaj zanima, ?e ima kdo kak?no idejo. Trese okoli 1200-1300 obratov. Ne vedno. Ampak ko trese, ?e vmes ugasnem in ponovno pri?gem, je ok. Potem pa cez ?as spet isto. A zna bit kak senzor? ?obe pomoje niso, vsaj to ni tipi?en znak. Tole zgleda kot da bi nekaj resetiral ko ugasnem in pri?gem :-). Pozdravljeni! Velikokrat je bil vzrok za tresenje pri nizkih obratih podlo?ke ?ob! Pri ve?ini sem sli?al, da jih dobesedno razgradi! Ko pride do te stopnje, pri?ne pu??anje pritiska in olja! V kolikor bi bil vztrajnik se velikokrat zgodi, da v prvi prestavi pri speljevanju za?ne avto poskakovati kot traktor in to re?imo z ve?jih gasom 1500 obr. LpR Citiraj
qwerty Napisano 3. marec, 2014 Prijavi Napisano 3. marec, 2014 meni vztrajnik trese ampak ugotavljam da okrog 1500rpm pri mirovanju vozila ko gas stisnem pride avto v neko resonanco... vle?e druga?e lepo pa pelje se tudi, med vo?njo tresenja ni ?utit... imamo isti problem? tankam na MOL, ne devam nobenih aditivov in blindiran mam egr Citiraj If in doubt, flat out...
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.