Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Brez zamere...moram te popraviti,da ne bo kdo mislil,da x nima turbo-ja. Ima vgrajen turbo,ampak ne klasičnega,ampak kompresor...zelo podoben kot Rootsovo puhalo. To puhalo pa ni primarno vgrajeno za povečanje moči (čene bi vgradili drugačnega),ampak z ciljem,da ima motor v valjih zmeraj na voljo količinsko več zraka,kot pa ga potrebuje za popolno izgorevanje v kompresijskem modusu vžiga...skratka,da gorivu nikoli ne zmanjka zraka pri ekstremno redki mešanici goriva...gre za to,ker nikoli ne moreš doseči perfektno-homogeno mešanje goriva in zraka,in posledično se lahko zgodi,da se pojavijo "žepi" z ostanki goriva,kiateri zaradi premalo zraka neučinkovito-nepopolno izgorijo,in tako višajo stopnjo drobnih delcev itd... Komplicirano,a na kratko razloženo-kompresijski vžig za čisto izgorevanje potrebuje zelo veliko zraka,in za to je vgrajen ta kompresor....ker pa je "kompresor", pa nima "turbo luknje" itd...
-
Evo, nisem zastonj govoril, da moramo bit na obali pripravljeni na sneg. Danes zjutraj, ko sem šel v službo je snežilo. Dobro, da sem imel zimske gume. 😊😊 JUTRANJE PRESENEČENJE NA OBALI: Poglejte, kje vse je snežilo (FOTO) WWW.REGIONALOBALA.SI Vremenoslovci so včeraj zaradi okrepljenega severnega vetra, ki je ohladil ozračje, napovedovali,...
-
Sem se pred nekaj dnevi zvečer vozil iz ljubljanske južne obvoznice proti šentviškem predoru in je bil prav tako en kombi brez luči (niti spredaj ni imel nič prižgano). Sem videl, da mju je blendal že en drug, ki je bil direktno za njim... Jaz sem ga prehiteval in mu ravno tako blendal... pa nič... Pomoje sploh ni vedel, da mu kdo blenda in da se vozi ponoči okoli brez luči ...
-
Isti k***c kot tisto, k srečaš pacienta z dolgimi lučmi sredi belega dneva. Mu blendaš, trobiš... Nič.
-